Terbaru dari Follow Me, Syampu Teh Hijau Dengan Formulasi Baru

0 Comments
Assalamualaikum & Hi!


Dengan zaman sekarang yang serba serbi sibuk dengan kehidupan seharian, mencari rezeki siang dan malam. Ada kala, tak dinafikan kita akan ambil remeh hal penjagaan kulit kepala. Kulit kepala yang bersih, bebas kotoran sebenarnya mempengaruhi jugak mood kita setiap hari, ye la, bila kepala bersih, mesti rasa senang nak buat keje bagai kan. Tapi bila dah sibuk, main ala kadar je jaga rambut, masalah kelemumur dan rambut gugur pasti korang kena hadap.


Pada 14 September yang lalu, Follow Me telah memperkenalkan Syampu Teh Hijau yang diperbaharui dengan wajah baru yang dibuat khas pada mereka yang ingin menyelesaikan masalah kulit kepala yang dihadapi. Dengan formulasi terbaru yang dirumus khas dengan Teh Hijau dan ekstrak tumbuhan semula jadi, ia sangat membantu dalam menguatkan akar rambut serta memberikan rambut yang lebih sihat dan mudah diurus.

Syampu Teh Hijau ini diperkaya dengan vitamin C dan E, yang bertujuan untuk memberikan perlindungan kepada folikel rambut manakala Polyphenol yang terdapat di dalam ekstrak Teh Hijau pula membantu mengekalkan kulit kepala yang sihat. Gabungan yang mantap ekstrak tumbuhan semula jadi dan antioksida yang terdapat di dalam Teh Hijau, bantu melindungi rambut daripada radikal bebas, mengukuhkan akar rambut, menggalakan pertumbuhan rambut dan mencegah penipisan rambut.Pengurus Produk Follow Me, Jessky Hah berkata "Amalan penjagaan kesihatan rambut yang betul dengan serta merta amatlah penting dan menyedari bahawa langkah utama untuk penjagaan rambut bermula dari akar dengan mengekalkan kulit kepala yang bersih dan sihat, Follow Me memberi penyelesaian penjagaan rambut kepada setiap individu untuk keadaan ranbut dan kulit kepala yang berbeza".

Terdapat pelbagai variasi Syampu Follow Me Teh Hijau ini termasuk 6-dalam 1, Anti-Kelumumur, Anti-Rambut Gugur, Lembut & Licin dan juga Penjagaan Kulit Kepala. Dalam entry ini, aku akan review mengenai Follow Me Teh Hijau Lembut & Licin

Follow Me Syampu Teh Hijau Lembut & Licin dan Follow Me Perapi Teh Hijau Lembut & Licin

Dirumus khas Teh Hijau dan ekstrak Sakura, syampu ini dibuat untuk membantu melembapkan dan menghidrat kulit kepala dengan memastikan rambut kita sentiasa licin, berseri dan bermaya. Untuk keputusan yang maksima, dicadangkan digunakan bersama Follow Me Perapi Teh Hijau Lembut & Licin. Ia sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai rambut kerinting, kering dan hujung bercabang.


Follow Me Soft & Smooth Shampoo

Follow Me Soft & Smooth Conditioner

Setelah aku menggunakan dua produk ini, Follow Me Syampu Teh Hijau Lembut & Licin bersama-sama dengan Follow Me Perapi Teh Hijau Lembut & Licin, aku rasa ada perubahan pada rambut. Sebelum ini rambut kering dah bertukar menjadi lembut dan licin. Suka sangat. Bau syampu dan perapi yang tidak kuat serta menyenangkan, membuatkan aku rasa lagi best bila membasuh rambut menggunakan produk ini. Dah boleh say bye-bye kat rambut kering. hehe.

Love,

You may also like

No comments:

Powered by Blogger.