Shu Uemura Ultime8 Sublime Beauty Cleansing Oil

0 Comments
Assalamualaikum & Hi!


Sejak dari tahun 2011, aku dah bertukar dari memakai makeup remover yang biasa, yang guna facial cotton untuk buang mekap, kepada cleansing oil. salah satu sebab, rasa malas nak guna facial cotton, pastu lap di muka untuk buang mekap. Lebih suka kalo terus sapu je di muka, mekap keluar terus. Pastu nak something yang tak mengeringkan muka lepas buang mekap.

Sampai lah satu hari tu, membe aku introduce one of the best cleansing oil. Asalnya, aku guna sample je dulu, pastu terus jatuh hati. Few months kumpul duit nak beli cleansing oil ini. Ye lah, tengoklah ke harganya, telan air liur pun rasa pahit ha! tapi dah hati membuak-buak nak jugak, gigih nau kumpul duit.

Shu Uemura Cleansing Oil ini ada beberapa jenis :- 
- Ultime8 Sublime Beauty Cleansing Oil
- Nutri Nectar Gentle Cleansing Oil in Emulsion
- Anti/oxi+ Skin Pollutant & Dullness Clarifying Cleansing Oil
- Blanc Chroma Cleansing Oil Brightening & Polishing Gentle Cleansing Oil
- POREfinist anti-shine fresh Cleansing Oil
- High Performance Balancing Cleansing Oil Advanced Formula
- Cleansing Beauty Oil Premium A/l

Pilihan di hati, haruslah Ultime8 Sublime Beauty Cleansing Oil 😍 sebab mampu membuang segala mekap di muka tanpa meninggalkan sebarang kotoran mahupun menyumbat liang-liang pori, malah ia membuatkan kulit muka rasa lembap, lembut dan bersinar. Mempunyai 8 jenis esen botanical origin oils, serta memberikan banyak kebaikan di muka, dikatakan cleansing oil yang paling superb! even kalo korang pergi berjumpa dengan Beauty Consultant Shu Uemura pun, mereka akan rekomen Ultime8.






Dah bertahun guna, apa yang aku boleh katakan. This is the best cleansing oil i ever used! bau aroma ala-ala spa yang harum serta memberikan kulit muka yang segar lembut, tak rasa kering pedih pun, buat aku repeat membeli cleansing oil ini. Mudahnya sangat nak buang mekap (tengok instructions di gambar) serta mudah sangat nak guna bila travel. Tak perlu nak bawak banyak benda. Nak solat pun memudahkan kita buang mekap dengan kadar yang cepat.

oh untuk yang ada concern, muka berminyak tak lepas guna ni? jawapannya, NO. tak ada langsung kesan minyak mahupun buatkan muka berminyak. once dia bertukar ke milky texture, abis dah semua minyak2 tadi. so masa cuci tu, memang clear habis.


Tak banyak kekurangan yang aku boleh cakap, cuma yang tak best nya, harga! bayangkan, 150ml RM180, 450ml RM410. korang rasa 😭? tapi macam aku beli yang size 450ml tu, boleh tahan lebih dari setahun walaupun guna hampir setiap hari. Untuk satu muka, hanya perlu 1-2 pump je. jangan banyak sangat, membazir nanti.

Apa-apa pun, aku rekomen korang guna makeup remover ini. Nak jimat, boleh la share dengan kawan beli yang size 450ml, lagi berbaloi. Beli size kecik tu, jatuh mahal. Tapi sebelum beli, pergi lah try dulu kat kaunter, kalo dapat Beauty Consultant baik hati, mintak la sample 1-2. cuba guna dulu baru lah beli eh!

Untuk kali ini, aku beli size kecik je, sebab aku ada few more makeup remover yang aku akan rekomen kt korang. ada harga ok, ada yang mahal jugak. sob sob. tunggu je la bila-bila naik entry pasal makeup remover, korang baca yeee.

Love,



You may also like

No comments:

Powered by Blogger.