Assalamualaikum & Hi!


Untuk wanita yang berkaca mata, sebolehnya nak lah nampak cantik bila pakai kanta lekap. Especially bila pakai contact lens berwarna, tak nak orang kata acah-acah omputih ke apa ke. Nak la nampak natural bersinar gitu. Lepas tu, bila nak bergaya, harus lah inginkan kanta lekap yang sesuai dengan pemakaian serta stail yang kita bawak pada hari berkenaan. Harus lah kita nak elak dari nampak pelik kan.

Bausch + Lomb sentiasa membuatkan hati setiap wanita berbunga-bunga suka dimana mereka sentiasa mengeluarkan produk kanta lekap yang memenuhi ciri-ciri yang setiap wanita ingini. Terbaru, Lacelle Jewel dan Lacelle Diamond Daily, merupakan kanta lekap yang dapat disesuaikan dengan apa jua jenis pakaian serta stail. Lagi tersenyum riang lah para fashionista diluar sana kan. Bukan sahaja nampak cantik berpakaian, malah dapat mata yang cantik menawan juga.


Bausch + Lomb Lacelle Jewel merupakan kanta lekap pakai buang bulanan yang mempunyai corak permata yang unik. Direka nipis serta mempunyai kandungan air 38%, pasti membuatkan si pemakai tampak selesa mengenakannya sepanjang hari. Tiada lagi masalah mata kering ataupun mata merah. Tambah pula, kanta lekap ini diperbuat dari bahan polymacon dimana ia dapat mengurangkan penyerapan protein ke kanta lekap dan memudahkan pengguna apabila mencucinya. Didatangkan dengan tujuh warna Melanite Black, Topaz Brown, Crystal Grey, Amber Brown, Amethyst Violet, Sapphire Blue dan Peridot Green.





Didalam gambar ini, aku memakai warna Topaz Brown yang membuatkan mataku lebih natural serta nampak mata besar macam ala-ala anime gitu - #perasancomel. Yang pasti bila pakai seharian, memang rasa selesa sangat dan mata tak langsung kering. Rekomen sangat pada yang suka pakai lama, dan nak nampak mata cantik asli. Masa cuci pun mudah sangat, tak perlu nak sental/gosok teruk-teruk. sekadar mengosok sikit dan bilas sudah mencukupi. Keesokan hari nya bila nak pakai, takde dah kesan protein yang tertinggal dari hari sebelumnya. Bagus untuk kesihatan mata.


Bausch + Lomb Lacelle Diamond Daily merupakan kanta lekap harian yang membuatkan mata si pemakai tampak berkilau seperti diamond. Shine bright like a diamond, bling! bling!. Dengan ukuran diameter iris 14.2mm, mampu membuatkan mata si pemakai lebih cantik walaupun muka tiada secalit mekap. Didatangkan dengan tiga warna Aqua Glacier, Champagne Brown dan Pink Rose.







Aku agak skeptical bila nak pakai kanta lekap selain dari warna brown. Tapi dengan mencabar diri sendiri, aku cuba untuk mengenakan warna Pink Rose. Walaupun mula-mula berpikir nak jadi Dracula, rupanya salah sangkaan ku. hehe. Surprisingly tak nampak pelik okeyyy. Terus rasa confident level 110%. sama seperti Lacelle Jewel, sangat selesa bila memakai kanta lekap ini. Walaupun mata ku berwarna pink, tetap boleh matchy-matchy dengan tudung mint dan lipstick pink. Senang cerita memang mudah nak bergaya dengan kanta Lekap Bausch + Lomb ini.


Bak kata model Liyana Bakarudin, seorang pendorong media sosial, " Saya jatuh cinta dengan siri Bausch + Lomb Lacelle. Ia sungguh menceriakan apabila dapat melalui hari seperti tidak memakai sebarang kanta lekap. Ya, ia juga sangat selesa!. aku setuju dengan kata beliau.

Korang boleh dapatkan Kanta Lekap Bausch + Lomb Lacelle Jewel dan Lacelle Diamond Daily di semua kedai optik di seluruh malaysia dan harganya seperti berikut:

Bausch + Lomb Lacelle Jewel RM68 sekotak untuk 2 keping
Bausch + Lomb Lacelle Diamond Daily RM42 sekotak untuk 10 keping, RM110 sekotak untuk 30 keping

Dapatkannya sekarang tau!

Love,

Assalamualaikum & Hi!

Ya Allah, tak tau nak cakap betapa rindunya nak berblogging, betapa rindunya nak jumpa kawan-kawan blogger, betapa rindunya nak stress karang entry. Haha!

yes yes, rindu nak melalut syok sendiri kat sini. lama dah tinggal blog, macam-macam yang jadi. Malas nak #throwback bagai, hope aku pelan pelan kayuh start balik merepek kat sini.

nah belanja gambaq budak chubby.


#WanitaPendamping dimana-mana. benda paling nak avoid, adalah bekerja dengan laki sendiri. Tapi dah rezeki, jangan ditolak. Moga lepas ni, ada berita baik yang diterima. Doakan kami.

Love,

Assalamualaikum & Hi!

Dilema setiap wanita adalah mencukur bulu-bulu di badan tanpa melukakan dan yang penting kemas rapi hasilnya. Dari zaman remaja, kita dah didedahkan dengan pencukur biasa, yang kadang-kadang pasti akan terluka bila mencukur. pastu mula la menahan sakit untuk beberapa hari sementara luka nak baik kan. hampir setiap bulan kena hadap situasi yang sama, sampai tahap kecewa bila asyik terluka je kan time mencukur tu. Pastu nak bentuk-bentuk kening memang kena guna penyepit, tarik satu, aduh sakitnya. sebab pegang sangat ayat "Beauty is Pain", ha amik, memang painful. nangis teresak-esak pun tiada gunanya.


Kini, semua tu dah boleh buang dan say bye bye. I don't want to see you again. haha! Beralih la kita ke Veet Sensitive Touch Beauty Trimmer yang sangat memudahkan kerja serta memberikan hasil dan kepuasan yang diingini. Malah, kita boleh bawak ia kemana saja. Tiada lagi alasan, tak nak cukur time travel, takut pencukur kena buang. macam ni, letak je dalam beg, jalan.


dalam setiap pek, didatangkan lengkap pencukur untuk kening, bahagian atas bibir, bawah bibir, sideburn dan jugak bikini line.


peranti yang dibuat khas untuk wanita, supaya dapat selesaikan masalah bulu dimana jua berada dan bestnya, boleh letak dalam handbag, bawak ke mana saja kita nak. nak tukar mata nya pun mudah je, pusing untuk buka dan buang mata ni, dan letak mata yang lagi satu.


untuk membentuk kening, gunakan mata yang lebih besar


untuk trim kening, boleh pakai mata yang lebih kecil


comb ini memang memudahkan proses masa trim kening.


datang dengan cap yang menarik. nampak style je beauty trimmer ini.



untuk shave bahagian bikini line, dan jugak ketiak boleh guna mata yang ini.



nak trim, tanpa luka, gunakan comb yang dah disediakan.





dalam satu set ini jugak, diberikan sekali berus untuk mencuci, battery, beauty pouch untuk isi dan bawak kemana saja dan yang paling penting, arahan untuk menggunakan alat ini.

Pendapat :
Setelah menggunakannya untuk membuang bulu-bulu, memang memudahkan betul kerja. Tiada luka, kulit pun lembut je. yang terkejut nya, korang tak sedar bulu dah tertanggal sebab tak rasa sakit apa pun. Nak cuci pun mudah je, guna cleaning brush yang dibagi tu, ataupun boleh cuci dengan air, tapi makesure bahagian atas je cuci dengan air. nak letak dalam handbag pun tak makan space sangat, serupa macam korang bawak berus gigi dalam beg. ringan dan tidak membebankan. paling best, senang nak bawak travel, confirm tak kena tahan dengan imigresen sebab ia bukan senjata yang membahayakan.

Korang boleh dapatkan Veet Sensitive Touch Beauty Trimmer ini di kedai farmasi utama di seluruh negara dengan harga RM119.

nak maklumat yang lebih lanjut, boleh ke
Website : www.veet.com.my

Patut ke beli? aku cakap YES! perlu beli dan gunakannya. no more pisau cukur biasa okeyy.

Love,

Assalamualaikum & Hi!!


Tengah-tengah stress buat keje, boleh la release kan stress tu dengan cuci mata di Carousell. Iye, aku ni asal stress je bukak online store. pastu mula la gatal tangan nak membeli. haha. Lagipun kat Carousell ini boleh jumpa bermacam-macam fesyen muslimah dengan harga yang sangat berpatutan. Ada jugak yang murah dari pasaran, lawa pulak tu.


Raya tahun ini rasa macam nak pakai Jubah Abaya je. Mudah nak pakai, cantik dan simple. Tiap-tiap tahun asyik bling-bling je, tahun ni kita pakai simple-simple je la eh. bak kata pepatah Less is More. mula la operasi aku melihat pelbagai Jubah Abaya di Carousell. cuci mata mode is on uolls.

k



Masya-Allah, banyak nya Jubah Abaya yang cantik-cantik ini. Rambang mata dibuatnya ha.


Nak Jubah Abaya dari Mekah Madinah atau mana-mana negara Arab pun boleh dapat di Carousell.


Di Carousell juga ada pre-loved Jubah Abaya yang cantik-cantik yang dijual dengan harga yang sangat murah. Boleh kata murah lebih dari 50% tau. Dah la ada yang pakai sekali je terus nak jual.

Yang bestnya, kita boleh direct deal dengan owner fesyen muslimah ini. sebarang pertanyaan pun, boleh je tanya owner. Jika anda bertuah, anda mungkin dapat nego harga lagi. Dan ada sesetengah seller siap bagi free gift lagi tau. serius best.

Mudah sangat nak beli Jubah Abaya di Carousell ini, pilih baju, deal dengan pemiliknya, lock order, bayar dan taraaaa dua tiga hari kemudian dapat la barangnya. serius sangat mudah.

Rasa teruja kan nak shopping cam aku kat Carousell. Apa tunggu lagi, download la apps Carousell sekarang dan mula la shopping. Info lanjut, boleh la tengok di my.carousell.com .

Let's shopping!

Love,
Assalamualaikum & Hi!


Dikala umur makin meningkat ini, boleh dikatakan, aku memang mencari-cari supplement untuk makesure diri sentiasa sihat dan cantik. yelah, nak suami nampak kita cantik selalu kan. Bertemulah aku dengan dua supplement keluaran MEDIHERBA SOLUTIONS iaitu GGM dan JUS D'RIA

GGM dan JUS D'RIA dah berada di pasaran selama 9 bulan dan menurut Pengarah Urusan MEDIHERBA SOLUTIONS, Puan Rohasniza Rosli, kedua-dua produk ini merupakan produk pertama di Asia Tenggara yang menggunakan bahan-bahan seperti buah-buahan. tumbuh-tumbuhan bunga dan pokok yang digabungkan bersama dengan pati herba. Dengan lebih dari 2000 testimoni dari pengguna, ia adalah produk yang sangat luar biasa. Malah pihak MEDIHERBA SOLUTIONS, telah meluaskan pasarannya ke Media TV dan Radio bermula dari March 2017. Yang bestnya, produk ini boleh didapati di mana-mana kedai jamu di seluruh malaysia. Tiada masalah nak mendapat produk bagus ini tau.

meh aku share apa yang bestnya mengenai dua produk ini, GGM dan JUS D'RIA.

JUS D'RIA - IBU SEGALA KHASIAT


Makanan tambahan yang berasaskan Aloe Vera, delima, halia, madu, echinachea, oregano, bawang putih, dong quai (herba cina), akar manis, acai beri, camu-camu, vitamin C, Epal stemsel, Argan stemsel dan stevia. Aloe vera yang berkualiti tinggi yang digunakan di dalam supplement ini diimport khas dari Africa, dimana kita sendiri dah sedia maklum yang Aloe Vera mempunyai banyak kebaikan.




Khasiat yang boleh didapati apabila mengamalkan JUS D'RIA ini adalah :-
> Merawat masalah lelah/asma
> Merawat masalah resdung
> Merawat masalah pesakit eczema
> Merawat masalah selsema dan batuk
> Menghilangkan kahak
> Merawat masalah gatal-gatal kulit / alergi
> Merendahkan paras kolesterol
> Menguatkan ketahanan badan
> Merawat masalah migraine dan sakit kepala
> Membaiki sistem pencernaan menjadi lebih baik dan lancar
> Membaik pulih luka lebih cepat
> Menjadikan kulit lebih cantik dan sihat
> Menghilangkan parut luka lama seperti kesan jerawat dan luka-luka kecil
> Mengurangkan tekanan darah
> Melindungi jantung
> Menguatkan daya ingatan
> Membantu menurunkan paras gula dalam darah

sangat sesuai dimakan bagi semua peringkat umur, dari seawal bayi berumur 6 bulan keatas sehinggalah yang lebih berusia. Tanpa gula, dan hanya menggunakan manisan madu dan delima, pasti sangat sesuai untuk sesiapa sahaja. Hanya dengan mengambilnya 2 kali sehari, 10ml pagi dan 10ml malam untuk dewasa, 3ml ke 5ml pula untuk kanak-kanak.

Harga
RM88.00 (Semenanjung Malaysia)
RM98.00 (Sabah dan Sarawak)

Layari
Instagram : @jusderiahq dan @mediherbahq
Facebook : Mediherba dan JUS DERIA
MEDIHERBAHQ +60186610104


GGM (GULA-GULA MAGIC) - JELITA TANPA DERITA


Makanan tambahan yang berasaskan coklat, epal dan susu kambing (premium) yang diimport dari New Zealand, Habatusauda sebagai bahan utama bersama campuran makanan sunah seperti Kurma, Apricot, Blueberry, Green Tea, Madu, Buah Delima sebagai perisa tambahan bagi memberi khasiat yang lebih berkesan pada pengguna. Berbeza GGM dari produk lain di pasaran adalah, ia tidak mengandungi KOLAGEN. baru aku tahu yang kolagen ini sebenarnya merangsang cyst untuk kembali aktif. no no kolagen intake dah lepas ni. huhu.






Terdapat dua perisa dalam setiap botol GGM ini, epal dan coklat. untuk yang tidak suka telan ubat, boleh lah amalkan GGM, hisap-hisap je ha.

Khasiat yang boleh didapati apabila mengamalkan GGM ini adalah :-
> Mencerahkan, melicinkan dan menganjalkan kulit
> Merawat kulit kusam dan bintik-bintik hitam
> Melawaskan pencernaan dan detox
> Mengempiskan perut dan membuang lemak degil
> Menghilangkan jerawat dengan cepat
> Memudarkan parut-parut luka
> Anti-oxida
> Anti-cancer dan menghalang pertumbuhan tumor
> Anti-stress
> Anti-penuaan
> Menyuburkan dalaman wanita dan lelaki
> Menyuburkan rahim
> Merawat dalaman badan seperti jantung dan hati
> Melancarkan kitaran haid
> Meningkatkan metabolisme badan
> Menyuburkan pertumbuhan rambut
> Menjaga kesihatan mata
> Mengurangkan tekanan darah
> Menguatkan daya ingatan
> Merawat penyakit asma dan diabetes
> Menguatkan tulang
> Merawat penyakit resdung
> Menghilangkan sengugut ketika haid

GGM sangat sesuai dimakan oleh kaum lelaki dan perempuan, dari remaja sehinggalah mereka yang berusia. Senang je, ambil satu biji pagi dan satu biji malam sebelum tidur.

Harga
RM69.00 (Semenanjung Malaysia)
RM79.00 (Sabah dan Sarawak)

Layari
Instagram : @gulagulamagic dan @mediherbahq
Facebook : GGM MARVELLES dan JUS DERIA
MEDIHERBAHQ +60186610104


SHARING SESSION with BLOGGERS

Bertempat di Ole-Ole Bali, Sunway Pyramid pada 27th February 2017.




Puan Rohasniza Rosli berkongsi dengan bloggers mengenai dua produk hebat, JUS D'RIA dan GGM.


Love,
Powered by Blogger.