Kurus dan Cantik dengan Mayfair

10 Comments
Assalamualaikum & Hi!!

Setiap wanita, tipulah kalo aku cakap tak nak cantik tak nak kurus kan. Semua wanita impikan badan yang cantik kurus serta kulit muka yang cantik halus mulus. Sedap mata en.suami memandangkan kan. Kini tak perlu risau lagi, masalah korang ada penyelesaiannya. Mayfair akan membantu korang capai impian untuk kurus dan cantik dengan menggunakan teknologi terkini.


Aku diberi peluang untuk merasa kurus dan cantik dengan Mayfair baru baru ini bertempat di Mayfair Pavilion. Lokasi Mayfair di Pavillion memang mudah nak dicari. Pergi ke bahagian centre dan menuju ke Beauty Hall yang terletak di Level 7.




Muka excited nak merasa treatment dari Mayfair. 



Tak sabar nak tengok hasilnya nanti. Hehe. Sesampainya di sini, aku disambut mesra oleh Staff Mayfair yang sangat friendly. Berkenalan seketika dan mengisi borang information sebelum proceed dengan consultation. Sementara menunggu the next process. Aku pusing pusing amik gambar dulu.


Mereka juga ada menjual produk kecantikan sendiri. Boleh juga dibeli disini. 


Juga disediakan kerusi untuk customer Mayfair duduk berehat sementara menunggu proses consultation ataupun sebelum mereka sediakan bilik untuk treatment.


Tv juga disediakan, so takde la boring menghadap henfon je kan. 



Consultation room dan treatment room disini.


Bukan menunggu kosong, mereka menyediakan minuman teh untuk setiap tetamu yang datang.


Proses dimulakan dengan mengambil tinggi dan berat.


Kemudian barulah bermula sesi consultation untuk berbincang dengan lebih lanjut mengenai masalah yang aku hadapi. Dan juga pada waktu ini, cadangan treatment akan diberitahu bersesuaian dengan masalah kita. Jika korang ada concern, boleh inform diaorang jugak, dialu alukan sangat untuk bagitahu masalah sebenar korang.


Beliau menerangkan secara terperinci bahagian yang bermasalah, dan cadangan treatment. Lemak berlebihan, selulit adalah masalah yang common untuk wanita yang berisi cam aku. Awal-awal lagi dia dah inform yang treatment aku buat ni akan rasa sakit sikit sebab melibatkan proses pemecahan lemak, membawak lemak buangan ke bahagian tertentu dan pembuangan air yang berlebihan didalam badan. Tapi still bearable la. Aku pun ok je, nak merasa treatment yang disuggestkan itu. Next, check masalah kulit muka pulak.



Kulit muka aku memang kering, pastu banyak blackhead dan whitehead. Jugak ada tona kulit yang tak sekata. Dicadangkan buat treatment untuk pembersihan wajah, membuang segala kekotoran serta blackhead dan whitehead, dan hydration treatment. Since aku baru balik dari vacation, semestinya facial treatment sangat diperlukan untuk memulih kembali muka yang rosak akibat terlalu terdedah kepada cahaya matahari.

Konklusi dari consultation ni, aku akan ambik treatment di bawah: 
1) Slim Master 
2) Vibe Kinetic Therapy 
3) CLA Chili Slimming Wrap 
4) Heat Blanket 

Untuk facial pulak, consultant cadangkan aku buat R3 Pro Collagen Revitalizing Facial.

Setelah selesai sesi consultation, aku dibawa ke satu bilik untuk salin baju ke baju yang telah disediakan oleh pihak Mayfair.


Bilik treatment Mayfair memang sangat selesa, terasa seperti VVIP.



Tuala bersih disediakan jugak.



Antara produk yang akan digunakan sepanjang treatment nanti.


Sempat selfie seround kau. Teruja sangat dengan bilik dan cermin. hehe


Treatment dimulakan dengan proses pemecahan lemak menggunakan mesin kat bawah ini. 



Mula-mula treatment Vibe Kinetic Therapy dijalankan. Aku perlu naik alat ni selama 10 minit untuk sesi pemecahan lemak supaya mudah untuk membuang lemak untuk treatment seterusnya. Hanya gegaran je yg dirasa. Ala macam alat senaman kat kedai yang kita tengok tu yang gegar gegar tu. Camtu la alat ni berfungsi.

dikatakan selama 10 minit diatas alat ini umpama kita exercise selama 1 jam

Treatment seterusnya yang bernama Slim Master adalah proses membawa lemak ke limpa supaya lemak berlebihan boleh dibuang secara mudah. Treatment inilah yang dikatakan agak sakit sikit dan dengan menggunakan mesin dibawah serta cooling gel.



Cooling gel yang digunakan dan disapu pada bahagian badan yang nak dibuang lemak

Sepanjang treatment ini, pada mulanya rasa urutan biasa je. Feeling sejuk sejuk sebab cooling gel tu. Urutan dilakukan di bahagian pinggang aku since situ masalah utamanya. Mula dengan bahagian kanan depan, urut urut untuk pecahkan lagi lemak lemak degil. Kemudian dengan menggunakan alat yang dipanggil vakum, ditarik nya lelemak tu ke bahagian limpa untuk dibuang semasa proses pembuangan nanti. Setelah selesai treatment yang ini, move plak ke treatment hot blanket untuk proses membuang air yang berlebihan di dalam badan.


Aku yang berbalut dengan Heat Blanket

Sebelum di balut dengan Heat Blanket ini, krim ekstrak cili yang merupakan bahan utama treatment CLA Chili Slimming Wrap akan disapu diseluruh badan untuk mempercepatkan proses pembuangan lemak dan pengeluaran air dari badan. Panas memang panas, tapi sedap. Aku siap tertido kot. Sedar-sedar je, ditegur oleh Beauty Consultant yang memang dah diassign untuk melakukan segala treatment untuk aku. Bila dah sedar, baru terasa panas. Badan dah berpeluh peluh. Memang aku rasa macam mandi la. Tapi hasilnya, badan rasa ringan, aku dah nampak macam ada kurang sikit kat bahagian bermasalah tadi. Kalo teruskan lagi treatment ini, memang confirm akan dapat badan yang diingini. Disuggestkan pada mereka yang nak kurus, boleh buat treatment ini di Mayfair. Korang pasti akan suka dengan hasilnya nanti.
Dah selesai untuk treatment di bahagian badan. Kita teruskan pula facial treatment. Tak sabar nak wajah yang cantik berseri. Wink!

katil dikemas untuk facial treatment. Segala cadar semua diganti dengan yang baru.

Facial treatment yang aku jalani bernama R3 Pro Collagen Revitalizing Facial treatment. Proses facial treatment dimulakan dengan cuci muka sebersihnya, scrub muka untuk membuang segala kulit mati, memicit buang segala blackhead whitehead, pemakaian mask selama beberapa minit dan akhir sekali, pemakaian moisturiser dan juga sunblock.

Muka ku merah kemerahan disebabkan hasil picit memicit blackhead, whitehead dan jerawat

Masa ini proses pemakaian mask fasa pertama. Sebelum pakai mask fasa kedua. 


Antara produk yang digunakan semasa Facial Treatment.



Nak tengok muka aku lepas treatment? Taraaaa.



Serious aku sangat puas hati dengan Facial Treatment dari Mayfair ini kerana muka aku Nampak bersih, segar, tiada lagi whitehead blackhead dan yang penting, rasa berseri seri muka ai.


Banyak pengiktirafan yang telah diterima oleh pihak Mayfair.



Tahniah Mayfair diatas kejayaan kejayaan anda.


Nak dapat badan macam ini, datang lah Mayfair. Pasti korang akan dapat badan idaman gini.


Terima kasih pada anda berdua kerana layanan yang amat istimewa yang sangat memuaskan hati. Dan jugak pengalaman yang diberikan untuk merasa best treatment di Mayfair. 

Korang, sila lah berkunjung ke mana mana cawangan Mayfair, dapatkan consultation untuk masalah anda. Mayfair pasti akan merealisasikan impian korang tu.

Kalau nak tahu lebih banyak tentang tips nak kurangkan berat badan ataupun gaya hidup yang lebih sihat, boleh korang follow Facebook page Impian Anggun yang Mayfair tubuhkan ni. Banyak tips yang berguna di situ. Laman webnya adalah seperti berikut: 
Laman Web Rasmi: www.impiananggun.com.my 

Ataupun korang memang tak tahan nak try juga, mai sini nak bagitau. Mayfair akan bagi treatment percuma kepada 10 pembaca yang bertuah! Senang je nak masuk, tinggalkan komen di bawah dengan sebab kenapa kamu perlukan treatment free Mayfair ni dengan emel korang. kalau korang dipilih, pihak Mayfair akan menghubungi anda! Selamat mencuba!

(^_^)v



You may also like

10 comments:

  1. Tak mampu nak g sini...hahahaha...mahalnya sama dengan sebulan gaji haaa...gamaknya balik kena jogging diam-diam laa ;P

    ReplyDelete
  2. Wahh...nak try slimming wrap tue jugak. Berkesan ye?

    ReplyDelete
  3. wow looks nice and can pamperself. shall let friends know this too.

    ReplyDelete
  4. Banyak jugak treatment yang dia buat kan. Saya pun baru nak pergi khamis ni. nervous pulak rasa

    ReplyDelete
  5. wow... itu rahsia kecantikan Lyza eh... patutlah sentiasa nampak berseri...heheh

    ReplyDelete
  6. i nak kurus dan cantik juga !! japgi beli la produk ni :D:D

    ReplyDelete
  7. I have tried their services there its quite good also.

    ReplyDelete
  8. Ah you been there too! I quite like their treatments.

    ReplyDelete
  9. Wahh bestnya! Nak try la nnt :D

    ReplyDelete
  10. Once upon a time I pernah try Mayfair but maybe, kurang sesuai with me kot. Lagipun I only have targeted place to slim down at that time. Hopefully now it's better n work for others though.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.