Go For Dettol Gold, Scha Alyahya Duta Dettol Gold

10 Comments
Assalamualaikum & Hi!!!


Dettol adalah produk kegemaran aku since dari kecik lagi. ingat dulu dulu, luka sikit, mesti mama sapukan Dettol. Ye lah, dikenali sebagai the best antiseptic liquid dan mampu membunuh bakteria sehingga 99.9%. Dengan adanya Dettol dalam kehidupan seharian, aku rasa selamat nak pegang apa saja di dalam rumah, mahupun pegang kucing. dah bersih baru selesa kan.Dengan produk terbaru dari Dettol yang dikenali sebagai Dettol Gold, ia mampu 100% melindungi diri kita dan keluarga dari segala bakteria dan kuman. Diformulasi untuk memberikan 100% perlindungan terbaik nak dibandingkan dengan jenama yang lain. Dettol Gold ini dihasilkan bukan sahaja membersih secara terperinci malah ia masih mengekalkan kelembapan kulit yang semulajadi. Untuk Dettol Gold ini mempunyai beberapa produk iaitu sabun mandi (bar soap), liquid hand wash dan body wash; dan mempunyai dua variasi iaitu Classic Clean (Gold) dan Daily Clean (Green).

Emcee of the Day, Serena C


Speech by Mr. Matias Caride, Marketing Director of RB Malaysia dan Singapura

Marketing Director of RB Malaysia dan Singapura, Mr. Matias Caride berkata, "Bagi orang Malaysia, Dettol sememangnya mengembalikan memori zaman kanak kanak dimana Dettol digunakan secara meluas dari sapu ke luka kecil, campur dengan air mandi, mop satu rumah dengan Dettol dan bermacam lagi Dettol digunakan oleh mak mak kita untuk pastikan keadaan rumah selamat dan bebas dari kuman dan bakteria. Dettol dari dulu dikenali sebagai #1 Germ Protection Brand di Malaysia. Dengan pelancaran produk terbaru iaitu Dettol Gold, ia adalah antara inovasi yang terbesar dari Dettol setakat hari ini dan paling terbaik."

Di Dettol, mereka sangat menghargai nilai yang diterapkan oleh para ibu untuk memastikan kesihatan keluarga dan sekeliling dalam keadaan selamat dan bebas dari sebarang kuman dan bakteria jahat. Dengan nilai inilah, Dettol sentiasa memberikan produk terbaik buat para ibu untuk membantu mereka mencapai apa yang diingini untuk keluarga mereka. Dettol yakin dengan formulasi 100% perlindungan, para ibu kini tidak perlu risau lagi dan sentiasa happy.

Kenapa produk terbaru iaitu Dettol Gold dilancarkan adalah kerana, zaman sekarang ini, budak budak dah imun dengan bakteria yang ada disekeliling dan mereka sangat mudah jatuh sakit. Sebab itu lah Dettol menambahbaik serta dengan menggunakan teknologi terkini, menghasilkan Dettol Gold yang lagi tinggi perlindungan buat si pemakai.
Buat Scha Alyahya, duta terbaru Dettol Gold berkata, "Sentiasa aktif diluar, ke lokasi pengambaran, interviews dan pelbagai event menyebabkan Scha selalu terdedah pada kuman dan bakteria. Bila pulang ke rumah, Scha nak spend time sebanyak mungkin dengan Lara Alana. Dengan adanya Dettol Gold ini, Scha dah tak perlu risau dengan kuman dan bakteria kerana Scha sentiasa memastikan beliau mandi dan cuci dengan Dettol Gold sebelum bersua dan memegang Lara. Scha paling suka dengan bauan Serai kerana baginya, ia seperti dalam Spa."
Semasa event ini, aku dapat mencuba menggunakan produk terbaru Dettol Gold ini. sama macam Scha, aku pun prefer bau Serai tu. rasa nyaman dan relaks sangat. memang rasa seperti di Spa! masih mengekalkan tekstur nya, kedua dua Dettol Gold ini mudah digunakan.

Dettol Gold Body Wash- diformulasi dengan formula multiple actives, mica particles and superior surfacants, Dettol Gold boy wash mampu membersihkan badan secara efektif. Boleh didapati dalam pelbagai size 250ml (RM8.45), 500ml (RM15.45), 950ml (RM23.95) dan Refill Pack (RM18.95).

Dettol Gold Bar Soap- Glycerin-based Dettol Gold Bar Soap ini memberikan pengalaman baru dalam membersihkan badan. Kulit terasa betul betul bersih, lembut dan bacteria-free. Bentuk nya yang agak curve, mudah untuk dipegang semasa mandi, tak la tergelincir kan. Terdapat dalam 2 size, 65g x 3(RM6.95) dan 105g x 3 (RM10.45).

Dettol Gold Liquid Hand Wash

- masih mengekalkan bentuk slim dan stylish. sesuai diletakkan di bilik air mahupun dapur. dijual hanya dalam 1 size iaitu 200ml (RM7.45)


Dettol memang sentiasa akan jadi produk kegemaran aku. bestnya Dettol Gold ini, dalam liquid tu macam ada bling bling. kelainan baru yang ditampilkan. rasa mewah bila sabun mandi pn ada bling bling kan. hehe.

pada hari itu, kami dihidangkan dengan pelbagai jenis makanan yang sedap.

korang boleh dapatkan Dettol Gold dimana mana supermarket, farmasi mahupun kedai runcit. Beli lah, confirm korang akan jatuh cinta dengan Dettol Gold. jangan lupa dapatkannya tau!


(^_^)v
You may also like

10 comments:

 1. The packaging looks so classy! Nice leh.. I wonder how it smells like!~

  ReplyDelete
 2. I have tried Detol products before, however i find their shower gel tends to be a bit more drying on my skin. Perhaps this version would be different.

  ReplyDelete
 3. Honestly I tak suka sgt bau Dettol but undoubtly its nice especially kalau kulit gatal2 I will use it. The gold one looks nice and mahal hahah

  ReplyDelete
 4. new packaging for dettol cantik si

  ReplyDelete
 5. I am a Dettol user for years. Great to know that they had a new range now.

  ReplyDelete
 6. I prefer the green colour Dettol gold.. and it is so nice seeing the sparkles on your hand when you pump it out...

  ReplyDelete
 7. My family and I always use Dettol to bath :D Wow Dettol improved so good! :)

  ReplyDelete
 8. Scha is so pretty! Another nice range from Dettol

  ReplyDelete
 9. handsome betul Mr. Matias Caride, hahahahhaha..... rugi I tak pergi, if only yhe event on weekeend sure I pergi sedihnya ;(

  ReplyDelete
 10. Nice bottle packaging, always like Dettol's good quality :)

  ReplyDelete

Powered by Blogger.