Lepak Malam di Bendang Kitchen, Alor Setar

19 Comments
Assalamualaikum & Hi Korang!

Aku sangkakan Bendang Kitchen ni restoran or cafe yang terletak tepi bendang. sampai je kat tempat tu, ala, bukan la. hehe. pemikiran orang biasa, dengar nama je, bajet kedai makan tepi bendang la. haha.



terletak di Jalan Pegawai, Alor Setar. tempat ni mudah untuk dicari. kami guna waze ja ritu masa nak mai sini.



plan asal memang nak mai melepak kat sini, pasai sebelum tu dah makan kat Kuala Perlis. so tak dak la nak order berat berat. takat order Chilis Cheese Fries, Hot Mocha dan Ice Blended Chocolate. tera tunggu order, meh amik gambaq dulu sekeping dua. *tetiba ubah tulis loghat utagha



sempoi betul decoration kedai ni, buat open air. pakai meja kerusi kayu. memang nampak hipster.

Ice Blended Chocolate, RM4.90


rasa seperti biasa, tak ada special nya. cuma boleh kata, harga dia murah sangat! standard kat tempat lain rasanya dah RM7 or lebih.

Hot Mocha, RM3.90

kurang puas hati dengan Hot Mocha ni sebab rasa chocolate lebih. tak berapa rasa coffee sangat. maybe pihak Bendang Kitchen boleh improve lagi rasanya. 

Chilis Cheese Fries, RM5.90

yang ini, aku memang rekomen korang order. sedap! sauce yang dituang kat atas fries rasa seperti bolognese sauce. tak berapa masam sangat. sedang sedang rasanya. cheese powder yang banyak, menambahkan keenakan fries. puas hati dengan hidangan ini. sesuai untuk dimakan time lepak.


overall, disini menyediakan makanan western yang harganya sangat murah. semua meal boleh dapat bawah RM20. untuk makanan lain, aku tak leh nak komen, sebab tak cuba makan pun. maybe next time bila dah balik kampung, boleh pi sini lagi untuk try menu hat lain plak.


sambil lepak, boleh cuci mata tengok baju baju depa, "Bendang Wear". cecantik gak design yang ada. laki aku siap berkenan 2 3, tapi size tak berapa ada. huhu. harga pun ok, not bad. tak mahai.


sebelum balik, sembang sat dengan staff Bendang Kitchen. depa bagitau, cafe ini tempat favorite Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir datang untuk makan ataupun melepak seketika. yang bagusnya Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir ini, setiap kali mai makan sini, takdak protokol takdak bodyguard. mai sebagai orang biasa ja. Bagus pemimpin macam ni. patut dicontohi.


tunggu la next time balik, nak mai sini lagi. nak try makan hat lain plak.

wefie kat Kuala Perlis
(^_^)v




You may also like

19 comments:



  1. The food served looks delicious!
    Makes me want to take a flight and try all that awesome food.
    would you like to follow each other on google friend connect and google plus? If you follow me,
    I will follow you back after it.
    www.tomntins.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for dropping by. if u go and have holiday in Kedah, do drop by here and try their awesome foods. :)

      Delete
  2. nice place to dine, price is reasonable.
    shall let my dear know of this place.

    ReplyDelete
  3. I saw the cheese fries!!! Looks yummy! Will pay a visit when i am at Kedah!. :)

    ReplyDelete
  4. wow... looks like a very nice place to check out... terasa lapaq pulak... cam mana ni

    ReplyDelete
  5. the fries look good! :D especially when you are hungry at night

    ReplyDelete
  6. chili cheese fries tu look really good. kalau tenghal lepak lepak with friends tentu satu pinggan pun tak cukup.

    ReplyDelete
  7. cantik la tempat tu! I didnt know they have such nice place in Alor Star. I think the food is quite reasonable :D

    ReplyDelete
  8. Been to Perlis several times but never try this place before. Would definitely give it a try when I am there.

    ReplyDelete
  9. Wow nampak best jer!! Cheese fries makes me salivating!

    ReplyDelete
  10. Honestly always drove pass perils but never actually stopping there to explore

    ReplyDelete
  11. Nice place to lepak!~ But too bad so faraway for me..

    ReplyDelete
  12. Harga nampaknya berpatutan. Tempat pun nmpak cantik. Macam nak pergi lah!

    ReplyDelete
  13. Wah. macam best je. bila nk ajak kite lepak jugak. hehe

    ReplyDelete
  14. wow the food look so nice. And the price is sooo cheap :)

    ReplyDelete
  15. didnt know alor setar got such a cool place to chill. great info.

    ReplyDelete
  16. OMG that chilli cheese fries... I must try. If I go to that areas I will make a stop to have my drinks and fries. Thanks for intro this place to me.

    ReplyDelete
  17. All the prices look reasonable, too bad this place is quite far from me >.<

    ReplyDelete
  18. Wow! Delicious ya foods served and tasty looking drinks at this place at alor setar! So cool!
    Cheers, SiennyLovesDrawing

    ReplyDelete

Powered by Blogger.