Kadar Bayaran Renew Passport Malaysia

3 Comments
Assalamualaikum & Hi!

Pepagi je aku nak tercongok kat imigresen nak renew passport. Punya lah ramai orang. Cuti sekolah kot, pakat nak pi berjalan. makan masa kat setengah hari jugak la nak setel satu passport pun. huhu.

A photo posted by Alyza Fisol (@alyzafisol) on


Alang alang tu aku nak share kadar bayaran untuk pembaharuan passport (renew) yang berkuatkuasa 15 Januari 2015.


dah takde dah nak renew dua tahun ke apa ke. kadar baru ini, aku rasa berbaloi gak la. tak la rasa berat sangat kot. Cuma proses nya macam agak lama. nak kena tunggu turn untuk ambil gambar. no more bawak gambar sendiri. kemudian, kena tunggu untuk bayaran pulak. lepas pembayaran, lagi sejam baru datang balik untuk collect.

selesai dah urusan passport, dah boleh pack barang untuk bercuti!!! yeahhhhh!!

(^_^)v




You may also like

3 comments:

  1. Berbaloi kan...RM200 utk 5 tahun

    ReplyDelete
  2. Wahhh! Thanks Kak liza. It is the time for me to renew my passport! great info. RM200 kann for 5 years.. NICE!

    ReplyDelete
  3. Masa I renew tahun lalu harga pun RM200. Tak perlu tunggu lama sangat kat cawangan Hartamas.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.