Itinerary Serta Bajet Lombok dan Bali untuk 6 Hari 5 Malam

2 Comments
Assalamualaikum & Hi Korang!


Kat sini aku nak share itinerary dan bajet percutian #TripLakiBini baru baru ini ke Lombok dan Bali selama 6 Hari 5 Malam. Disclaimer awal awal, percutian ni takde la bajet murah sangat sebab pergi berdua kan. kalo ramai ramai insyaAllah boleh dapat lagi murah kot. but korang boleh la tengok buat sebagai panduan kalo korang plan nak bercuti dua tempat ini serentak. dan boleh katakan, ada tempat juga kitaorang tak sempat pergi, maybe sebab masa yang limited dan tempat tempat yang agak jauh nak pergi.

disini aku share kan screenshot perjalanan dan kos nya. yang ini memang dah kira untuk 2 orang ye. boleh la buat rujukan. agak2 konpius, boleh comment or email aku eh!nanti aku akan buat entry tempat tempat yang aku pergi dan jugak hotel yang aku duduk dengan lebih detail. akan aku listkan entry disini nanti bila dah ada. so boleh la baca, research dan plan sebelum pergi ke sana.

overall, aku sangat puas hati dengan percutian ni, walaupun ada hiccup sikit, tapi tak membantutkan perjalan percutian. best giler. Lombok paling best and cantik. antara dua ni mana nak repeat, aku akan choose Lombok!

tunggu entry aku nanti eh! tazabar nak share share cerita. hehe.

** Update **

Hari Pertama : Dari Bangsal ke Gili Trawangan dan aktiviti hari pertama
(^_^)vYou may also like

2 comments:

  1. bagus ni boleh jadi reference nanti

    ReplyDelete
  2. Nak tanya, untuk sewa motor kat lombok, apa dokumen yang diperlukan eh?
    Thank you. :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.