Fenomena Lunchbox

6 Comments

Lately ni boleh dikatakan timeline FB tu penuh je orang share pasal lunchbox. tak kisah la lunchbox for kids ke, orang dewasa ke. dah ramai jugak bersemangat buat lunchbox sendiri, termasuk la aku. hehe. maybe nak ikut saranan menteri sama kot, bawak bekal untuk jimat duit. hmm. jimat la sangat!

dari minggu lepas lagi dah bawak bekal. kekonon azam baru, nak simpan duit nak jimat duit. kot kot la boleh pi travel. hehe. lama dah oii tak travel ke luar. huhu. rindu nak jenjalan amik angin di over the sea.

laki bini semangat nak buat lunchbox, last weekend pi pasar borong Meru, borong siap siap apa yang perlu, balik rumah, terus prepare siang semua bagai and pack siap siap untuk menu yang bajet makan dua orang. so ni la hasil lunchbox untuk 2 hari ini. Isnin ritu je tak buat sebab masing masing ada hal and tak makan lunch kat opis.


A photo posted by Alyza Fisol (@alyzafisol) on

nanti aku kongsikan idea idea aku ngan laki aku buat kitaorang nye lunchbox kat Instagram and Facebook. almaklum la, kejap bini masak, kejap laki masak. so sapa nak follow, silakan lah.

kitaorang selalu prepare barang time malam, esok pagi masak yang mana perlu je. kalo lauk pauk, prefer masak malam supaya pagi tak kalut.

hope semangat lunchbox ni kekal la lama sikit. tak mau la hangat hangat tahi ayam. busyuk! haha.

(^_^)v



You may also like

6 comments:

  1. bila laa ida nk mula lunch box ni. hehhee amik semangat lyza sikitttt ! HHAHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah nah nah...lyza kasi semangat kat Ieda...hehehee....

      Delete
  2. Replies
    1. hehehe...aminnn...harap2 la kekal lama... :D

      Delete
  3. rajinnye korang bwk bekal, kalau i mmg x le, hehehe =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah mood rajin boleh lah..cer datang Mr.M, kelaut semuanya...hahaha

      Delete

Powered by Blogger.