The Original Boat Noodles, Publika

1 Comments
 
Assalamualaikum & Hi!!!
 
Dikala semua orang pergi menikmati Boat Noodles ataupun mee sampan, aku memasang hasrat nak pergi...tapi dari hari ke hari, asyik lupa asyik sibuk, asyik buat aktiviti lain, terus hasrat tu bertangguh sampai la baru-baru ini, teringat dan terus ajak en.osbon ngan adik pi makan...
 
lokasi yang kitaorang pilih adalah publika, sebab tau yang halal ada kat situ je...lagipun tak jauh nak pergi dari Sg.Buloh...so ke sana la kita...
 
di Publika tu, ada lagi satu restoran Boat Noodles, tapi tak halal tau, jangan pulak korang masuk sebarangan...kedai yang halal adalah di Publika Block C5, Level G3, Lot 30A...cari yang ini tau, jangan masuk yang lain...
 
 
sesampai je situ, memang ramai giler orang, tak memasal kena tunggu turn...nasib baik tak tunggu lama, cepat jugak la servis diaorang...
 
 
suasana kedai ni bagi aku, memang best la...sempoi gitu...siap disediakan tempat menunggu, incase kena menunggu meja cam aku ni kan, so boleh lepak-lepak kat situ dulu sambil main game kat henpon... *candy crush soda apa lagi
 
 
dah dapat meja, ape lagi, order yukkk...lapaq dah niii...
 
 
menu utama, haruslah Boat Noodles...memula order sorang dua mangkuk dulu, Pathumthani (Pedas) & Ayutthaya (Tak Pedas)...ecece time ni konon-konon nak try dulu, satgi duk order banyak-banyak pastu tak lalu sapa plak nak makan kann...dua-dua kitaorang amik chicken...saje nak rasa satu pedas and satu kurang pedas, but yang pedas tu tak la pedas sangat, memang lagi sedap la dari kurang pedas...pastu kitaorang order nih! *tengok gambar dibawah
 
Boat Noodles or Mee Sampan
 
Grilled Chicken Meat Ball
 
Thai Iced Tea & Thai Green Tea
 
Recommended korang order dua air ni, memang sedap kot...puas hati gila!...duk tengah menaip ni pun boleh teringat Green Tea dia yang memang mabeles... *ish terliuq dahh
 
dah makan first round, oiiii tak cukup eh, kitaorang tambah order lagi...
 
 
first round pekena ayam, round yang ini kita pekena daging plak...rasa? aku rasa hat daging lagi sedap kot...rasa manis manis daging dalam kuah compare ngan ayam...satu mangkuk mee, boleh la dua tiga suap ke mulut..pasai tu tak cukup semangkuk...cinonet ja isinyaa...
 
Ka Num Tuoy
 
 
dah order ingatkan apa dia, rasa macam tepung talam pun ada, tapi versi siam...sedap gak...korang patut try hat ni...jangan lupa order na nanti...
 
Yum Woon Sen
 
 
sambil duk jalan nak pi meja, aku duk perati (perhati) ramai duk order kerabu siam ni, so aku pun order gak la, nak tau rasa macam mana..komen? sedap dap dap...
 
 
banyak ni ja yang kami makan malam tu...tak la banyak sangat pun, pasai sebelum tu dah pekena nasi sedaih, mana mau nak pi makan banyak-banyak mangkuk...next time pi lagi, nak try pi time tengah lapaq tak sangga, baru boleh tau banyak mana mangkuk bleh makan...hehehe...
 
Muka puas hati dapat makan
 
ada jugak pasni aku pi lagi...jom seround lagi wehhhh...ohhh...sebenaqnya, dia ada outlet lain lagi...
 
 
korang pi la hat mana-mana yang dekat ngan ampa nahh...
 
nak detail lebih lanjut, boleh terjah FB Boat Noodles -> https://www.facebook.com/meesampan
 
bye!
 
 


You may also like

1 comment:

  1. soo yummy yummy. Nak kena try nih klu turun KL

    ReplyDelete

Powered by Blogger.