Review : Calvin Klien Downtown

1 Comments
Assalamualaikum & Hi!!!
CK Downtown, dicipta untuk golongan muda yang suka akan bau yang manis manis gitu...tak dinafikan, ramai perempuan suka bau yang sweet or floral fruity compare to woody or musky...ye ke?cuba korang share perfume ape yang korang suka pakai sekarang?

Gambar sumber dari Google

berbalik pasal CK Downtown, meh aku share kan notes-notes yang ada pada perfume ni...
Top Notes : Italian Lemon, Bergamot, Tunisian Neroli, Green Pear & Aquatic Plum
Middle Notes : Gardenia Petals, Pink Pepper, Violet Leaves
Base Notes : Texas Cedar, Incense, Vetiver, Musk

Komen :
Perfume ni sangat sesuai untuk yang sukakan citrusy floral sweet...masa memula spray akan bau macam citrus citrus skit...then lama kelamaan akan menghasilkan bau bunga kayuan yang lembut..bau sweet tak la obvious sangat, kiranya macam just nice...dan ada macam bau bau musky skit dihujungnya...
memula spray memang akan menusuk skit, tapi lama kelamaan, akan jadi soft and softer, especially bila middle notes mula muncul mengeluarkan bau nya...
ketahanan, boleh tahan lebih dari 8 jam dan sangat sesuai untuk dipakai di opis / mall...nak pakai untuk aktiviti luar, adalah tak digalakkan sebab tak lasting lama...attitude perfume CK Downtown ni sangat sesuai untuk keadaan yang ber'aircon'...sebab aku pakai dalam opis, memang lasting dari masuk keje, sampai la nak balik...
nak cuba pakai perfume ni, boleh dapatkannya di Pretty Scentses...
90ml : RM259
15ml : RM45 (Spray)


10ml : RM39 (Rollerball)

FB : https://www.facebook.com/PrettyScentses1
IG : Pretty_scentses
*perfume yang dijual disini adalah 100% original...tiada perfume fake dijual disini...siap boleh 2x kali bayar lagi...
mereka yang suka perfume seperti Lancome Tresor Midnight Rose, D&G Pour Femme, boleh la cuba perfume ni...aku yakin korang mesti suka, satu bau yang agak berlainan untuk dipakai harian pergi berkerja...
(^_^)v


You may also like

1 comment:

  1. singgah sini..:D waaahh, perfume lah... nnti boleh pi usha2 ni..
    shad

    ReplyDelete

Powered by Blogger.