Review : Nasi Kandar Beratur, Jalan Masjid Kapitan Keling

2 Comments

Assalamualaikum & Hi!!,

Kisah suatu malam, en.osbon lapaq nasi...dia pun ajak la pi nasi kandar beratuq kat pulau nuu...aku macam, alaaaaa...malam dah kot, malaih nya nak makan....takpa la, aku teman en.osbon je la...

pusing punya pusing nak cari parking, kul 9.40 malam, baru sampai depan kedai, tengok orang beratoq dah...ish awai nya depa ni beratoq, kedai bukak kul 10 kot...aku pun pi la beratoq, masa tu ada kot depan aku lebih 10 orang...jenuh beratoq tak tau la kul brapa baru boleh nak makan...

hat tunggu meja pun toksah kata la, ramai...aku macam, malaih la nak berebut, tera dapat nasi kang, mesti ada tempat kosong nya...


ha...memang betoi...dapat nasi kul 10.50malam, memang ada couple tu dah nak abis makan...cantikk...aku pun tunggu belakang depa, depa bangun ja, aku terus duduk...laki aku pun time tu dah bawak makanan...dari tak mau makan, beratoq lama punya pasai, terpaksa gak aku makan...


nindiaaa...jenuh makan...teluq sotong harus ada...makanan wajib kalo pi makan nasi kandaq...harga, aku tak ingat berapa, tapi standard nasi kandaq laaa...


seriously, makanan sedap giler...kari dia sedap kot..sehingga menjilat jari...patut la ramai orang sanggup mai beratoq nak makan...antara nasi kandaq hat sedap kot...

nak cari kedai ni, senang ja...google or waze Masjid Kapitan Keling, kedai ni betul-betul kat sebelah masjid...bukak kul 10malam...mai la beratoq awai...lauk pun panas-panas...

pi Penang, jangan lupa singgah makan naaa...

(^_^)v




You may also like

2 comments:

  1. Sedapnya..tak pernah makan kat sini..nk try la nnti..yum yumm..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.