Impiana Resort Cherating, Pahang

15 Comments

Assalamualaikum & Hi!!..

Percutian rehatkan badan dan minda, alang-alang dah ke Terengganu untuk attend kenduri, singgah Cherating satu malam untuk berehat cuti amik angin pantai...

booking hotel yang last minit di musim cuti sekolah, memang mengundang bahana dapat bilik yang mahal...hamikkk...tak perlu kata apa, hulurkan aje duit nyaaaa...cuti lah dengan sepuasnya....pada awalnya en.suami booking bilik Superior Deluxe Seaview yang berharga RM488 satu malam (ni harga di musim cuti sekolah ye)...akan tetapi, sesampai nya di Impiana Resort Cherating, lain pulak ceritanya...

alkisah, kitaorang sampai dalam kul 10 malam aritu...tapi awal tu dah bagitau yang kitaorang akan check in lambat sebab gerak dari Gong Badak dalam kul 4, singgah makan ikan sotong celup tepung...dengan perjalanan yang makan masa beberapa jam tu...so bajet bilik dah booking, takkan ada masalah bilik tak ada bila sampai...

Impiana Resort Cherating, Pahang

tiba nya di Lobi, disambut oleh Staff Impiana, terus untuk urusan check-in...kemudian kami diberitahu yang bilik kami booking tu dah diberikan pada orang lain...aikkkk...apakah? terkejut jap...bukan ke kitaorang dah confirm dah ke siang tu...but nasib baik mereka admit salah dari pihak Impiana, terus upgrade kitaorang ke Suite...nasib baikkk kauuu...kalo tak, mau sentap tak mau datang dah...hahahaha...


terus menuju ke Kenanga Suite, mulakan operasi ambik gambar...excited dapat suite punya pasal kannn...laju je kau amik gambar...haha... *akan ada percampuran gambar diamik time siang & malam yeee harap maklum ;)

Di Pintu Masuk Kenanga Suite

Living Hall
Living Hall yang luas, sesuai untuk melepak sambil tengok TV dengan family...balcony mengadap laut...tapi malam tak nampak ape pun...yang tak best nya, laut agak jauh dari bilik...so tak dapat la dengar sangat bunyi ombak menghempas pantai...ewahh ayat lagu mane ntah aku cilok ni...


malam tu over seronok sangat sampai terus up kan diri perasan anak orang kaya....hahahaha...over gedikk sangat, sedar diri skit Lyza oiii!! :P

Dining
Ni adalah bilik yang pertama...




biliknya luas, bathroom pun luas...biliknya bersih...segala kelengkapan disediakan...cuma tak best nya, katil agak bergoyang goyang...gerak sikit dah bergoyang...huhu...cuak gak nak gerak lebih lebih...

Ni pulak bilik no 2, ataupun consider as another room, tapi ade connecting door...bilik ni ada kunci yang berasingan dari bilik lagi satu...




bilik ni consider kecik sikit...ade dua single bed...asal nya dua katil ni tak la serapat seperti dalam gambar...tapi dah kitaorang pergi as 2 couple, staff Impiana datang rapatkan katil...siap tanya lagi kitaorang nak rapatkan ke tak...of course la nak...aku dah la penakut piang...ada kang aku melompat pi katil laki aku...baik rapat siap2...tak yah susah2 kitaorang nak rapatkan...heheheh...

lagi satu tak best, TV kecik sangat laaaaaa...acaner nak tengok tv nyeee...huhu....


kelakarnya, ade satu extra bilik air...yg cuma ada sinki & jamban je...berdekatan dengan pintu masuk...motip nye kurang pasti kenapa ade extra bilik air disitu...kalo tukar pada dapur mungkin best....hehehehe...


satu malam stay kat Impiana Resort Cherating datang dengan FREE breakfast...ape yang boleh Lyza katakan, jangan ada high expectation untuk buffet breakfast nya...bagi Lyza biasa ja...pilihan makanan pun ok...boleh la makan dua tiga round gitu...refill makanan agak cepat, cuma bahagian kemas meja tu agak lambat mungkin sebab kekurangan staff kot...coffee house nya yang dipanggil Kedai Kopi ni, overall bersih...dan kita boleh tengok dapur dari tempat makan kita...


Impiana Resort Cherating ni berkonsepkan tradisional...dari bangunan sampai la ke persekitaran nya...classic sungguh rasanya...kawasan hotel bersih...cuma nya banyak semut/kerengga di balcony di beberapa bahagian bangunan...so tak best nak lepak balcony sebab tengok kerengga banyak...


nak ke pantai agak jauh sikit berjalan...tapi tak la panas sangat nak ke pantai sebab banyak pokok2...so redup redup dingin je jalan nak ke pesisiran pantai...


swimming pool aku tak terjah pulak...sebab tak terasa nak berenang renang pun...enjoy duduk tepi pantai lagi dari ke pool...so tak leh nak komen pape...



parking a bit jauh dari kawasan lobby...dicadangkan turun kan barang di lobby baru parking kereta...dan jangan lah bawak barang banyak sangat sebab kat sini tak ada lif...banyak tangga kena naik turun...boleh kurus aii exercise naik turun tangga....heheh...

korang nak tau price bilik kami untuk satu malam...uhuk uhuk...batuk dulu...RM1200 untuk 1 malam...pengsan!! kalo kata kena bayar sendiri mau makan maggi sebulan...waaaa...luckily its not our fault, dapat la merasa bilik mewah ni... *happy mode

service semua tiptop...staff sangat friendly, mesra pelanggan...mohon maaf atas kesilapan yang dilakukan...cuma dicadangkan tambah baik dikawasan bangunan supaya nampak lagi cantik...

IMPIANA RESORT CHERATING
KM 32 Jalan Kuantan/Kemaman,
26080 Pahang Darul Makmur,
Malaysia

nak booking, boleh ke website ini : http://cheratinghotels.impiana.com.my/ ataupun call ke no TEL: +60 (9) 581 9000 TOLL FREE: 1800 88 8828

untuk datang lagi ke sini, mungkin akan dipertimbangkan...suka akan suasana nya dan service...tapi tak la nak duduk di suite...tak mampu den...

ok lah, itu sahaja yang nak dikongsikan...sekian....

(^_^)v




You may also like

15 comments:

  1. Nixe one. Nasib upgrade kan. If not memang berasap jer tinger.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak....nasib baik upgrade bilik tapi tak mintak byr lebih...kalo tak mau lagi berasap siap meletup bak gunung berapi...hahahaha

      Delete
  2. Serius berbaloi duit byr mahai pi duk hotel ni...cantikkkkkkk sgt tauuu cm nk fengsan tgk....sungguh rasa membuak hati nak pi cherating lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa...julia, pe lagi...booking cepat gi honeymoon cuti2 kat sini...hehehe :D

      Delete
  3. Pernah dtg sini utk berbulan madu tahun 1998..hehe..dh lama xdtg sini..dh 16 tahun kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. lamanya...kena datang cuti lagi ni...hehehe

      Delete
  4. RM1200 tercekik halkum kena cari sponser la giniiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn...nak bayar sendiri memang tak mampu...harus ada sponsor, sedap banyak duduk sini...hehe

      Delete
  5. Cantiknyaaa hotel ni! Selama ena study kat kuantan, masih belum pernah ena pergi cherating. Nanti next year boleh la ena ajak family ena stay kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai ajak family cuti2 kat sini...suasana tenang, nak buat aktivit family pun best... :)

      Delete
  6. nikmatnya hikmah Dia, walaupun katil goyang.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...kannnn...goyang pun goyang la..janji dapat duduk bilik mahal...haha

      Delete
  7. Nikmatnya Hikmah Dia... walaupun katil goyang.. hahaha

    ReplyDelete
  8. bestnyaaaaaaaaaaaaa.. ida tak pernah lagii pergi cheratinggggggggg.. kene gesel lebih lah gini HHAHHAHA

    ReplyDelete
  9. each and every one want to do something with his/her own efforts your blog about the resort is helpful in that great inspiration keep it up..


    Resorts near Delhi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.