Assalamualaikum & Hi...



sebelum ni, aku dah review pasal b.liv by Cellnique Off With Those Heads...arini aku review pasal b.liv by Cellnique Absolute Matte plak...

Clarifying Mask with Active Charcoal Mask Sheet (Refreshing Type)
For oiliness Main benefits: Oil Control + Clarifying + Hydrating
This innovative skin-saver is all you need to lift away impurities and excess sebum, leaving the skin clear, balanced and fabulously glowing.

wuuuhuuuuu...for oiliness, aiii like..walaupun muka aku combination, tapi ada masanya muka aku berminyak especially time Miss P say hai hai...time tu...muka aku...dari jauh dah berkilat kilat...


Active Ingredients:
Retinyl Palmitate Regulate sebum secretion and stimulate skin regeneration.
Zinc Sulfate Combat excess sebum, control surface shine while clarifying the complexion.
Willow Bark Extract Used as exfoliants to lift away impurities, with blemish-control properties. 

Ingredient list:
Purified Water (Aqua), Propylene Glycol, Witch Hazel (Hamamelis virginiana) Leaves Extract, Peppermint (Mentha piperita) Leaf Water, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Butylene Glycol, German Iris (Iris florentina) Root Extract, Allantoin, Sodium Polyglutamate, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor oil, Amur Cork (Phellodendron amurense) Bark Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Ethylhexylglycerin, Menthyl Lactate, Glycolic Acid, Zinc Sulfate, PEG-60 Hydrogeneted Castor Oil, Chamomile (Chamomilla recutita) Flower Extract, Vitamin A (Retinyl Palmitate), Baikal Skullcap (Scutellaria baicalensis) Root Extract, Willow (Salix alba) Bark Extract, Chinese Foxglove (Rehmannia glutinosa) Root Extract, White Cedar (Melia azadirachta) Leaf Extract, Heartleaf (Houttuynia cordata) Extract, Soy (Glycine soja) Protein, Alcohol, Sodium Hyaluronate, Tea Tree (Melaleuca alternifolia) Leaf Oil, Glyceryl Caprylate, Menthol, Aloe Vera (Aloe barbadensis) Leaf Extract, O-CYMEN-5-OL


Direction: Leave the mask for 15 minutes. Gently massage the remaining essence for 30 seconds, leave it for another 30 seconds for complete absorption.

simple instruction, tak peningkan kepala...terus pakai and relaks and tunggu je result nya....sambil tunggu tu, boleh la main candy crush sampai habis nyawa...hehehe

if katakanlah korang nak pakai sebelum pergi keje pun sempat, sebab ia cuma amik masa dalam 16 minit jeee...bersihkan muka, sebelum pakai serum & moisturiser tu, tempekkan mask dulu...lepas dah settle semuanya, baru lah boleh letakkan segala serum moisturiser sun block bagai...

dah ghupa ninja mana dah

letak je di muka, terasa sejuk nyaman and muka terus rasa relaks...even serum tu pun cepat je absorb ke dalam muka kita...masa nak tanggalkan dari muka, tak kering pun mask ni walaupun letak di muka lebih 15minit, tu yang buat aku suka...lepas dah buangkan...slowly dab dab seluruh muka bagi serum tu absorb semuanya ke muka...biarkan seketika...then continue with normal routine...sebab tu aku kata kat atas tadi, simple instruction je nak pakai mask ni...

without any makeup, selepas guna Absolute Matte Mask

hasilnya...muka terasa bersih...licin...feeling fresh and paling best, terasa muka sendiri berseri-seri...

rating : 4.5/5

boleh dapatkan produk ni di HiShop : http://www.hishop.my/b-liv-by-cellnique

Price : RM49.90 for 7pieces mask

khas untuk pembaca Alyza Fisol yang ingin mencuba b.liv by Cellnique Absolute Matte ni, ade special rebate RM20 for you...masukkan kod BLIV2014...code valid sehingga 30 April 2014...dengan syarat setiap pembelian hendaklah melebihi RM99...

jom layari Hishop di :

Subscribe : http://www.hishop.my/subscribe untuk dapatkan the latest & exclusive updates

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi!!!

whiteheads & blackheads memang sesuatu yang tak dijemput untuk menjengah ke muka...bila muncul je, mula la tangan ni gatal nak picit picit buang...tak suka tak suka...rasa muka tak licin...rasa bijik bijik je kat muka ni...

kalo picit buang, adoyaiiii...sakitnya...rasa macam nak patah tulang hidung...pastu konpem hidung dah macam hidung clown...merah merah...huhuhu...


dengan b.liv Off With Those Heads, boleh say bye bye to hidung clown...yippie!!!


This sebum gel extracts white- and blackheads with ease - without the need to painfully squeeze. 
Off With Those Heads removes white & blackheads without violence or pain, and stops them from appearing ever again. The gel softens the clog blocking your pores, allowing for effortless extraction and removal of all sores. Its essence ingredients keep oil secretions under control, and skin irritation will never again rule!

b.liv by Cellnique Off With Those Heads datang dengan packaging classy...


botolnya pun dibuat dari material yang tak mudah pecah bila jatuh...kecik, nak simpan di bahagian mekap pun senang...

pump nya pun just nice...dua tiga kali pump, cukup untuk sapu di bahagian T-zone dan selebihnya di bahagian muka yang lain...




datang dalam bentuk gel yang mudah meresap ke dalam kulit...dua tiga pump untuk sapu di muka...korang boleh pump ikut kuantiti yang korang nak...


sapu di muka selepas muka dibersihkan dan dikeringkan...pakai dua kali sehari...lepas apply ni, baru bleh pakai serum dan pelembap muka dan sebagainya...

macam aku, aku bukan saja apply kat T-zone, aku bubuh sekali kat pipi...sebab pipi ku memang banyak whiteheads...

before - tak pakai ape ape
after - dah sapu gel ke muka

sapu je kat muka..terasa sejuk di muka...terasa macam ia tengah gerak gerak masuk ke dalam kulit...makin lama makin terasa seperti cubaan liang pori untuk mengecil...ia meresap pun agak cepat jugak...so tak perlu menunggu lama untuk dia meresap ke dalam kulit...

bau nya...aku agak kurang gemar sebab macam bau ubat...heehehehe...tapi sekejap je bau tu, bila dah meresap dalam kulit, takde bau ape dah...

so far aku dah pakai beberapa hari ni, terasa liang pori mengecil...muka aku tak ada lah berminyak mana pun...blackheads and whiteheads nampak kurang...muka makin licin...tu yang bestnya...

rating : 4.5/5

aku suka produk ni, cuma kurang ke bau nya...dalam 14 hari dijamin akan nampak kesannya...tapi aku pakai 4 5 hari ni pun dah nampak kesan...apatah lagi 14 hari...

aku memang suggest korang yang banyak blackheads mencuba produk ni...produk ni boleh didapati di HiShop : http://www.hishop.my/b-liv-by-cellnique

Price : RM139 for 30ml & RM179.90 for 45ml

khas untuk pembaca Alyza Fisol yang ingin mencuba b.Liv Off With Those Heads ni, ade special rebate RM20 for you...masukkan kod BLIV2014...code valid sehingga 30 April 2014...dengan syarat setiap pembelian hendaklah melebihi RM99...

jom layari Hishop di :

Subscribe : http://www.hishop.my/subscribe untuk dapatkan the latest & exclusive updates

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi!!!

sekian lama menyendiri sampaikan nak tulis apa kat blog pun kena pikir panjang...huuuuuuu...

tapi aku nak share jugak jugak sesuatu yang diusahakan dalam seminggu dua tiga ni...siang malam mengadap benda ni...alhamdulillah, sikit demi sikit selesai...tapi banyak lagi yang perlu dibuat...belum tiba masa nya lagi untuk berehat....harus berusaha lebih keras lagi...korang terus menyokong daku erkkk...


Finally, setelah sekian lama...akhirnya aku dapat bawa masuk barangan yang femes amos ni yang boleh kata ramai peminatnya kat sini termasuk aku - COACH...beli terus dari USA okehhh...bukan beli di tempat lain or negara lain...so jangan ditanya original ke tak...memang original la...beli dari US tauuu...bukan tu sahaja, ada MICHAEL KORS, KATE SPADE, FOSSIL dan banyak lagi brand...

Coach Handbag, wallet, wrislet, lanyard etc

Customer Special Order - Michael Kors

Kate Spade Handbag

selain tu, ada jugak barangan BATH & BODY WORKS...brand ni pun femes kat sana...ada hand sanitizer, body mist, room mist, candles and macam-macam lagi la...bau nya...memang sedap...sampaikan ada terasa macam nak makan pun ada...

Bath & Body Works Pocketbac Hand Sanitizer

Bath & Body Works Fine Fragrance Mist

dan yang pastinya, PERFUME...original...confirm murah dari kaunter...nak perfume macam mana, yang berkotak baru...yang tester...yang miniature kecik kecik comey lote tu...nak perfume set...body lotion...semua ada lah...cakap je, insyaAllah ada barangnya...

Perfume New In Box

Tester New In Box - Bvlgari Omnia Coral

Paco Rabbane Million Set

Chanel Body Lotion & Body Mist

kat online shop aku ni, boleh kata semua yang related ngan wangian dan kecantikan, insyaAllah ada dijual...harga dijamin termurah di pasaran...kalo korang repeat customer ku, akan ada special price...harga kasih sayang muah muah tau...

Clarins Double Serum

Clinique Set

Estee Lauder Set

jemput lah singgah ke FB, Blog & IG Pretty Scentses

IG : pretty_scentses
Email : pretty.scentses@yahoo.com
No HP : 013-3119641 or 012-5346258

jangan malu malu, jangan segan segan...whatsapp je kita...nanti kita reply...jangan lupa singgah tau!!!

(^_^)v


Powered by Blogger.