Review : Maggi Kari Ketam Miss Pah Hot Pot's

14 Comments

Assalamualaikum & Hi!!!

Jangan disangka Maggi Kari Ketam ni, guna Maggi Mee bubuh ketam je...

tapi mase dengar pasal maggi kari ketam ni, memang itu yang aku bayangkan...hehehe...well, normal la ada 1st impression ni kan...

ke Bucida Court, Sg. Penchala yukkk...



Alyza : Cik Pah, maggi kari ketam satu!!!

Miss Pah : dik, pilih ketam dulu yeee....nak ketam bunga ke ketam nipah...

Alyza : Ketam Nipah...harga nya macam mane?

Miss Pah : Ketam Bunga Special RM10 - RM15, Ketam Nipah Special RM25 - RM40...

Alyza : saya pilih ketam nipah yang agak besar...hehehee *hantu ketam memang gitu, tak main ketam kecik kecik, kang tak puas makan, amik besaq teruihhh

Miss Pah : sekejap lagi kami hantarkan ke meja

terus cari meja & duduk...menunggu maggi kari ketam slurrp slurrp...sambil tu, ditunjukkan menu, kot kot la nak order benda lain plak...aku tak pulak order makanan lain, sebab nampak ke ketam tu je, dah tak mau benda lain dah...hehe...


en.osbon order nasi arab...gerai berdekatan...

Nasi Arab Ayam : RM10

Air Asam Nasi Arab

actually, kat situ, banyak lagi gerai makanan...nak western, ada...nak sup, ada...nak makanan arab ada...kiranya macam2 la ada...dan Bucida Court ni ala-ala foodcourt / medan selera la...



on weekend, kalo tak silap aku...ada bazaar...sambil makan sambil shopping! best kan!

yeay! makanan dah sampai!

Maggi Kari Ketam Nipah Special

nampak terliur dakkk...slurpppp slurrppppp...

nampak cam maggi kari meletup kan...haaaaa....u wrong, u wrong...mee je guna maggi nye mee...tapi kuahnya...pekat siot! bukan guna maggi kari nye paste...memang kuah kari yang dimasak sendiri...terbaik kau!! pedas rempah ratus semua cukup...maggi yang kenyal...


hi Mr.Crab, its time for me to eat you...ngeh ngeh ngeh...


isi ketam padat...1st time makan ketam nipah, sedap...isi ketam nipah tak sama rasa ngan ketam bunga...pastu, nak keluarkan isi ketam nipah pun lagi senang...

untuk semangkuk Maggi Kari Ketam yang aku order ni RM35...tapi puas hati...rasa nak repeat lagi, tapi kena tunggu gaji, baru senang hati...heeee...

korang tak tau bucida court kat mana, nah aku kasi map...


yang pasti opposite Ikea & Ikano...dari LDP kalo dari arah Puchong, Bucida Court belah kanan korang...senang nak cari, tak susah pun sebab dari LDP memang boleh nampak dah...

ada sesape nak belanja kita, aii on je...hehe

(^_^)v




You may also like

14 comments:

  1. tak pernah pi lagi tempat ni coz tak tau tempat la... now dah tau. nasib baik letak map ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti dtg ou/ikea/ikano, bleh lajak terus ke bucida court ni...dekat je...

      Delete
  2. niza... sila belanja saya makan disini.... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh...sye belanja k.syima bayar...hoyeahh!!!

      Delete
  3. Replies
    1. nak makan jenuh korek mee bawah ketam...besar sgt ketamnya...tapi puas hati...hehe

      Delete
  4. Replies
    1. sedapp...ketam mmg besar...besar tapak tangan sye kot...hehehe...gi try mkan sis, konpem nak lagi... :D

      Delete
  5. Sedapnyaa maggi kari ketam.. Nak pegi makan lagilah kat kedai ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom jom!! ni pun rasa nak pergi lagi...nyum2...

      Delete
  6. kesempatan buat review dulu.... memang sedap woo..... nasi ayam tu konfirm kenyang makan....

    ReplyDelete
  7. besarnye ketam tu.. acena nk makan?? hahhahahahha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.