Review : The Burger Factory, Oasis Square Ara Damansara

13 Comments

Assalamualaikum & Hi!!!

Pagi beriadah kat Bukit Cerakah...kayu basikal jauh jauh, kasi keluar lelemak...malamnya, aku mengketadarah burger pulakkkk...rosak plan nak diet...huhu...


tak kisah lahhh...janji burger sedap...hehehe...


first time datang ke sini, expectation aku agak tinggi...sebab rata rata aku dengar, burger nya memang sedap...datang dengan harapan, haruslah nak pulang dengan perut kekenyangan dan hati yang puas kan...heeeee...


order order...ade bermacam macam jenis burger...hati membuak buak nak order The Boss or Sumo Feast a.k.a Champion...tengok ke gambor nya...haishhh...macam banyak la plak...next time je la order...order biasa biasa sudaaa...


tak nak makan burger, pasta & pizza pun ada...


sementara nak tunggu makanan sampai, mata melilau tengok sekeliling...suasana kedai sangat best! rasa santai sangat sangat...sesuai buat lepak lepak dengan family or friends...penggunaan color yang menarik, plus deco yang sempoi...love the lights...tengok macam boleh DIY sendiri je...


tak nak duduk dalam, lepak kat luar sambil dengar pancutan air pun menarik...tapi lupa plak aku nak amik gambar nye...ish ish ish...


muka kelaparan... :P

Dari Kiri : Orange Juice, Lime Juice & Mango Juice, RM4.90 each

Porto Fungi, RM16.90


homemade beef patty & portobello yang shedappp shanggaaatttt!

Cheese N Cheese RM14.90, add Bacon RM2.90



Bacon Razor, RM18.90




Jangan terkejut jika tengok hidangan burger korang datang tanpa fries...aku mula mula terkejut tengok burger je ada dalam pinggan...siap tanya adik aku lagi, cukup ke ni...dengan perasan takut tak kenyang...mula lah ngap burger tu...dah makan 3 suku burger, haaa baru tau kenyang...

Comment : Roti burger sedap, terasa seperti homemade bread...lembut & mengenyangkan...hitam or putih, dua dua roti sedap...takde pun rasa pelik kat roti hitam tu...maybe color je kot hitam, rasa sama je...

dagingnya...memang wallah! yummylicious! tebal...masak dengan sempurna...still ada juice daging...tak kering...senang dimakan...

harga nya, bagi aku berpatutan kot...dengan daging yang tebal, roti yang bukan seperti roti burger biasa...memang sesuai...


yang penting ada sijil Halal dari Jakim...

Destinasi The Burger Factory ini : R-10, Central Piazza, 2, Jalan PJU 1A/7A, Oasis Square, Ara Damansara, 47301 Petaling Jaya

dibuka setiap hari dari 11 pagi hingga ke 12 tengah malam...


memang puas hati...tidak menghampakan...rasa nak repeat lagi pergi makan kat sini...

(^_^)v




You may also like

13 comments:

  1. cam best je burger ni, tebal sungguh dagingnya la

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum alyza.. craving lama nak makan ni. huwaaa hujung bulan ingat nak cari eheheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...jangan lupa carit tau...baby pn nk mkn sekali...hehe :)

      Delete
  3. Yeay ade tmpt baru nk makan burger. Thanks for the review! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome babe...cant wait baca ur entry plak... :)

      Delete
  4. Replies
    1. sedap sehingga menjilat jari...hehehe :D

      Delete
  5. Hurmmm... baru perasan blog nie dah tukar template yea.... thanks for the review , next time boleh la terjah nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. food blogger abg man harus terjah...hehe...baru je tukar template...ok x ok x? :D

      Delete
  6. Sijil halal tue rasanya dari supplier makanan tersebut. btul ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya kurang pasti...boleh check di kedai nya ye... :)

      Delete
  7. Boleh cuba ni...tq for the review.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.