Berkain Sari di Pagi Raya AidilAdha

6 Comments

Assalamualaikum & Hi!!

dah seminggu lebih dah raya nye..tapi minggu ni cheq baru free and available nak tulis...huhuhu...

just nak share pasal pengalaman beli and pakai kain sari buat baju kurung...masa memula tak pernah terpikir nak buat baju dengan kain sari...tapi ntah macam mane, tetiba rasa cam cantik plak kain kain sari ni...terus terpikir buat baju...nak pakai sari, tak reti..nak pusing pusing kain...senang cite, beli kain hantar kat tailor sudaa...

6 tahun lepas masa dapat peluang duduk India...berjalan jalan shopping kain...dapat la jumpa kain sari cecantik yang sangat lah sesuai buat baju...takde nye nak pikir pikir panjang...tanye harga tengok kain terus bayar...harga???of cos la murah cheq oiiii...dah tu beli kat sana, tempat dia...memang murah...kat sini, tak dapek la yang oiiii harga murah gitu...


ni kedai kain sari...macam syurga kain kan... *sila ignore muka kebudakan kecomotan aku itu

nak yang paling murah ke semahal mahalnya pun ada...nak kain buat baju kawin pun bolehhh...


pandai cari, dapat la corak corak ala ala songket gitu or dapat cecorak mewah yg sesuai untuk majlis grand...


baju tunang aku, memang kain sari...tapi kalo tengok, nampak macam kain corak songket yang slalu jual kat kedai kain jeee...tapi ade la special nya pakai kain sari ni...kilat tu lain sikit..tak sama cam kain biasa biasa tu...

konon konon mencari kain untuk family, nampak kain ni, terus grab and simpan untuk 2 tahun nak buat baju tunang...giler advance and excited terlebih time tu beli baju tunang siap siap...hahaha...dengan nak bertemakan ala-ala perempuan melayu terakhir, tercapai la jugak impian ituuuu...

so raya tahun ni, bile lame tak pakai baju kain sari...mulalah selongkar almari cari balik baju baju kurung aku...


yeay!! jumpa...iron and terus pakai...

untungnya beli kain sari...dijual sepanjang 6 meter dengan harga yg bagi aku tersangat murah lahhh sebab beli kat sana...rasanya kalo gi jalan jalan area kedai kedai India kat sini, mesti boleh jumpa kain murah...gi la jenjalan survey tengokkk...cuma jangan expect harga murah macam kat India yeee...murah murah sini, tak sama ngan sana...

bab upah pun tak mahal..cuma nya kain jenis ni tak sesuai pakai time hangat tak hengat tuu...jenis kain tak serap peluh, pakai time hangat, memang mencari masalah ketidakselesaan...

dapat buat baju kurung, kebaya, kurung kedah dan seangkatan dengannya memang cantik...

tips : sape ade kawan yang keje or belajar kat India, order je la kain kat deme tu...suh deme cari kain kat Chennai...mau meroyan rambang mata tengok kekain...Chennai syurga kain tauuu...


gambar makanan tidak ada kena mengena dengan entry, sekadar nak gitau..tu menu pagi raya...hehehehehe...

(^_^)v




You may also like

6 comments:

  1. Mak pun baru buat baju kurung guna kain sari ni.
    Dapat dua pasang so ada chance ler nad dapat sepasang hehehe.

    ReplyDelete
  2. salam, sye ingin bertanye nie ape nama kedai sari yang awk pegi to,, sye pon kat cennai nie,, tp bt mse nie kain sari yg biase2 je yg sye jumpe, sye pergi area tinaggar, name kedai to cennai silk,,

    ReplyDelete
  3. salam, sye ingin bertanye nie ape nama kedai sari yang awk pegi to,, sye pon kat cennai nie,, tp bt mse nie kain sari yg biase2 je yg sye jumpe, sye pergi area tinaggar, name kedai to cennai silk,,

    ReplyDelete

Powered by Blogger.