Assalamualaikum & Hi!

tahun ni simple dinner je...kat Fullhouse, restoran feveret aku...

tak nak cite panjang panjang layan kan gambar and comment skit skit dari aku je yeeee...


lokasi : Fullhouse Lifestyle Store & Cafe di Setia City Mall

Longan, RM5.90 & Lavender Mix Peppermint Tea, RM6.90 
Tips : kalo minum Lavender Mix Peppermint, jangan rendam lame lame...nanti tak lalu plak korang nak minum, pekat sangat dowhh...

Roast Braised Half Chicken, RM38.90
makan sorang boleh buat muak...first time en.osbon order menu ni...dia sendiri pun tak mampu nak abiskan sebab muak bukan sebab kenyang...

Pan Seared Atlantic Barramundi, RM33.90
aku suka makanan aku..tak muak, ade pelbagai rasa...creamy & masam masam tomato...nice...aiii issss sukaaa uuuu...hehehehe...first time pilih yang ini...selalunya kalo ke Fullhouse, asyik asyik Orange Mix Seafood...tapi Orange Mix Seafood tetap menjadi no 1 pilihan aku bile ke Fullhouse...yang ni kita letak no 2 dalam list... ;)

Bread & Butter Pudding, RM10.90 & Creme Brulee
tak pernah pernah order desserts...kali ni kita makan desserts sekali...


comment????sedap...serius sedap...ade orang itu sudah jatuh cinta dengan Creme Brulee...so do aiii...bagi aku tak manis sangat, just nice...

portion kecik yang cukup senang untuk dihabiskan tanpa ada perasaan sengkak perut...

environment, seperti sedia maklum...tenang, sesuai untuk berdating mahupun spend time dengan keluarga... *gambar takde sebab semua tempat same je deco nya

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi!!

dah seminggu lebih dah raya nye..tapi minggu ni cheq baru free and available nak tulis...huhuhu...

just nak share pasal pengalaman beli and pakai kain sari buat baju kurung...masa memula tak pernah terpikir nak buat baju dengan kain sari...tapi ntah macam mane, tetiba rasa cam cantik plak kain kain sari ni...terus terpikir buat baju...nak pakai sari, tak reti..nak pusing pusing kain...senang cite, beli kain hantar kat tailor sudaa...

6 tahun lepas masa dapat peluang duduk India...berjalan jalan shopping kain...dapat la jumpa kain sari cecantik yang sangat lah sesuai buat baju...takde nye nak pikir pikir panjang...tanye harga tengok kain terus bayar...harga???of cos la murah cheq oiiii...dah tu beli kat sana, tempat dia...memang murah...kat sini, tak dapek la yang oiiii harga murah gitu...


ni kedai kain sari...macam syurga kain kan... *sila ignore muka kebudakan kecomotan aku itu

nak yang paling murah ke semahal mahalnya pun ada...nak kain buat baju kawin pun bolehhh...


pandai cari, dapat la corak corak ala ala songket gitu or dapat cecorak mewah yg sesuai untuk majlis grand...


baju tunang aku, memang kain sari...tapi kalo tengok, nampak macam kain corak songket yang slalu jual kat kedai kain jeee...tapi ade la special nya pakai kain sari ni...kilat tu lain sikit..tak sama cam kain biasa biasa tu...

konon konon mencari kain untuk family, nampak kain ni, terus grab and simpan untuk 2 tahun nak buat baju tunang...giler advance and excited terlebih time tu beli baju tunang siap siap...hahaha...dengan nak bertemakan ala-ala perempuan melayu terakhir, tercapai la jugak impian ituuuu...

so raya tahun ni, bile lame tak pakai baju kain sari...mulalah selongkar almari cari balik baju baju kurung aku...


yeay!! jumpa...iron and terus pakai...

untungnya beli kain sari...dijual sepanjang 6 meter dengan harga yg bagi aku tersangat murah lahhh sebab beli kat sana...rasanya kalo gi jalan jalan area kedai kedai India kat sini, mesti boleh jumpa kain murah...gi la jenjalan survey tengokkk...cuma jangan expect harga murah macam kat India yeee...murah murah sini, tak sama ngan sana...

bab upah pun tak mahal..cuma nya kain jenis ni tak sesuai pakai time hangat tak hengat tuu...jenis kain tak serap peluh, pakai time hangat, memang mencari masalah ketidakselesaan...

dapat buat baju kurung, kebaya, kurung kedah dan seangkatan dengannya memang cantik...

tips : sape ade kawan yang keje or belajar kat India, order je la kain kat deme tu...suh deme cari kain kat Chennai...mau meroyan rambang mata tengok kekain...Chennai syurga kain tauuu...


gambar makanan tidak ada kena mengena dengan entry, sekadar nak gitau..tu menu pagi raya...hehehehehe...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi...

popia oh popia...

bagi pengemar popia gulung goreng or aku panggil popia goreng je...boleh la order popia goreng yg sedap ni...


serius sangat tak tipu, memang sedap...


kat umah aku tu, baru je buka sebalang, sekali mengadap, dah abis setengah balang...ni pun dah order untuk raya siap-siap dah...tapi kalo nak order pas raya pun boleh jugak...tak limit time raya je pun...boleh buat kudap kudapan lepas raya jugak...


Price : RM19.90 untuk sebalang

Popia ni berinti kan Cili Kering & Udang Kering Terpilih...


gerenti sedap...

berminat nak order, boleh lah sms/whatsapp Nadia di no 013-3951979

(^_^)



Assalamualaikum & Hi!!!

Restoran Ben's dah menjadi tempat feberet aku...suka food dia, suka environment dia...nak relaks boleh, nak dating pun boleh...


masuk ni 2nd time aku makan kat Ben's ni...first time dulu masa sambut anniversary last year..makan kat KLCC, tapi kali ni, gi makan kat PUBLIKA plak...purposely cari Ben's yg dekat dengan rumah...malas nak gi jejauh...


nak cerita panjang, sebelum ni pun aku dah review dah, click je link kat atas ni, korang boleh baca balik review sebelum ni...

layan gambar je la erkkk...

Asam Refresher RM9.90, Cappucino RM7.90
Asam Refresher dah jadi feberet en.suami...mushroom soup jadi feberet aku...hehehe

Chucky Mushroom Soup with Truffle Oil & Garlic Toast RM15

Char-Grilled Seafood Spaghetti with Chilli Flakes & Wilted Spinach RM26

spaghetti ni sedap sangat...maybe sebab sedap sangat sangat sampai rasa tak cukup je sepinggan ni...hehe...

kalo tak silap aku, ahkak viruspadu pun suka makan spaghetti ni...aritu nampak 2 3 kali dia post kat IG dia...sedap kan kakkkk...

kasi gambar close-up skittttt....


Crab & Ebiko Salad with Coleslaw on Butterhead Lettuce RM25

salad ni, nampak simple...taaaaaapppppppiiiiiiiii...sedappppppppppp....

salad sesedap ni, memang boleh kasi semangat nak diet kuruskan badan...


aku sangkakan dia guna crabstick je...tapi takkk..dia guna isi ketam sebenar....banyak plak tu...

memang aku rekomen kan menu ni khas untuk yg nak jaga badan...yang tak jaga badan pun boleh makan...rasa macam makan snek je...krup krap krup krap...betapa crispy nye daun salad tu...

Teriyaki Salmon with Sesame Seed Crust with Steamed Rice & Salad RM40

menu ni sedap...tapi lelama ada kasi muak sikit...maybe sebab teriyaki sauce tu kot...ntah...maybe...

Berry Pavlova Sandwich, Fresh Mixed Berries & Cream Sandwiches with Meringues RM14

wajib makan pavlova...hehehe...

compare pavlova KLCC ngan PUBLIKA...aku prefer yang sebelum ni...yang ini macam ade sesuatu yang kurang...tak tau mane kurangnya...sedap memang sedap tapi tak ada kepuasan...


actually dinner ni nak celebrate dak baju tudung merah pink ini...hope you enjoy the meal sis...

pasni nak bawak parent plak makan kat sini...sekali sekala makan sedap sedap macam ini best jugak...

mahal pun mahal lahhh...kasi reward diri sendiri dan perut apa salah nya kan...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi!!

trend skang semua pakai wide shawl...termasuk la aku...

1st time pakai, tak reti nak lilit lilit, tak reti nak buat pesen pesen...last last dah macam singa jantan dah ghupa aku...lilitan tak menjadi...makin lama, try and error, dah pandai dah sikit...hehehe...

pastu makin syok plak pakai wide shawl ni, kain selesa, bleh cover depan...boleh style macam macam...

dah syok, konpem la tangan mengatal duk surf tenet, tengok online shop, mane yang jual tudung cantik cantik dan paling penting SEDAP & SENANG DIPAKAI!!

terjumpa lah Tudung2u.com...antara online shop yang jual tudung murah & berkualiti...terus borong sampai lima...haaa hamikkk lima sekali aku sebat...nak buat camna, katanya murah...takkan nak amik selai dua kan...of course la banyak banyak...hahaha... *ikut hati nak amik lagi, tapi control control :P


cantik tak tudung kita???santek kannnn...





semuanya harga RM18...


yang ini je RM24...aku tak ingat ape ntah nama dia...yang pasti boleh pakai depan belakang...

shawl & inner magic

untuk postage, tambah RM5 je...nanti sampai la dalam 2 - 4 hari gitu...dan yang paling mengejutkan, tak lama lepas receive items, diaorang call buat follow up samada kita puas hati ke tak dengan tudung dan servis...so far alhamdulillah, semua ok...tudung pun kain cecantik and puas hati...berbaloi uolss beli kat sini...

nanti nak tengok tengok lagi tudung, sesaja tambah collections...sesiapa ade jual tudung cecantik, boleh la tinggalkan link, nanti aku terjah online shop korang and shopping...

actually aku tak kisah pun tudung murah ke mahal, janji kain selesa, sedap dan berbaloi dengan harga...

nak suh aku buat review online shop korang pun bleh....opppssss...teriklan jap..heheh...nak suh review, roger roger aiiii by hantar email alyza8716@yahoo.com....

(^_^)v



Assalamualaikum & hi kawan2...

minggu ni, seminggu aku attend training...dengan baru pindah rumah, training, haishhhh tak dan cheq nak update belog... *entry berkisar umah, wiken ni cheq buat noooo, schedule minggu depan...

semalam, aku gagahkan jua update belog, berbekalkan tenet henpon...umah baru takdak unifi, takdak streamyx, takdak yes, yang duk ada NO INTERNET...parahhhh..... *perlu hidup tanpa internet buat sementara waktu sobsobsob

semalam jugak la, biler trainer kata, boleh balik awal...aku pe lagi....yahoooo!!!!tera nak tunggu en.suami datang amik, aku celapak pi paradigm mall dengan harapan nak cuci mata tengok baju nak tambah koleksi nak penuhkan almari...hehehehehe...

tapi lain yang dicari, lain plak yang aku beli...welllll...biasa la kan...pompuan memang gitu especially kaki shopping...betoi dak betoi dak...

pi masuk kedai tu, takdak berkenan, pi masuk kedai ni takdak berkenan, last last Sephora jugak aku masuk...


punya lama aku tak pi situ, aku baru tau kata Sephora dah ada member card....tunggu lagi tak buat, memang bukan aku la...konpem aku mintak form nak isi buat card...tambah plak staff Sephora kata FREE...takde expired date untuk card, mahupun points...lifetime membership...boleh collect point banyak banyak dan redeem....menarik kannn...bab bab collect point and redeem memang aku suka...sebab boleh dapat barang lain dengan harga murah...hehehehe...shopping shopping jugak, biarlah shopping yang berbaloi baloi kan...

so ni lah barang yang aku shopping...foundation...eyeliner...compact powder....body butter lotion...scrub badan...


price for each item...kot kot la korang nak beli jugak kan....


nanti akan aku buat review satu persatu...tunggu je la entry review nanti nanti erkkkk...

actually, aku hampir hampir dah nak cekau urban decay palette dengan sephora palette...kenangkan skang ni aku jarang pakai heavy makeup ber'eye shadow' bagai...ku lupakan dulu sebentar...maybe one day aku akan beli...bile time aku rajin makeup kembali pergi opis dan jalan jalan...nak kata tak mekap langsung, tipu la...hari hari aku makeup...tapi simple simple je, takat pakai foundation or bb cream, compact powder, eyeliner, mascara, blusher and lipstick...cuma tak pakai eye shadow je...tunggu lah nanti....nanti....akan ku beli jua kamu berdua...kihkihkihkih...

(^_^)v




Powered by Blogger.