Beauty Review : Simply Siti Cover & Care Liquid Foundation And Argan Wonder Powder

2 Comments

Assalamualaikum...

foundation dah habis...perlu mencari yang baru...

jalan jalan di watsons, tengok punya tengok, terstop kat bahagian Simply Siti...hmmmmm...hati berkata, menarik jugak kalo try Simply Siti ni...mane tau kot kot bleh cantik cam Dato Siti Nurhaliza...waahhh giler perasan alyza niiiii... :P



mase beli aritu ade promotion pack RM79.90 untuk Simply Siti Cover & Care Liquid Foundation (RM52.90) dengan Simply Siti Argan Wonder Powder (RM62.90)...kaler, medium beige...sesuai ngan kulit aku yang tak cerah sangat tak gelap sangat...sedang sedang sahaja...

Simply Siti Cover & Care Liquid Foundation;Simply Siti Argan Wonder Powder


"SimplySiti combines its latest cosmetic technology with one of the most powerful anti-ageing ingredients Argan Oil, that rejuvenates your skin’s youth and reduces skin imperfections."

combine kan yang kaler pink ngan kaler coklat tu untuk hasil yang cantik...


my comment untuk bedak ini...

Simply Siti Cover & Care Liquid Foundation - tekstur tak cair sangat, tak tebal sangat...just nice sapu dengan menggunakan span...and kalo sapu dengan menggunakan jari pun senang jugak...senang nak kasi rata kat satu muka...tapi nak hasil yang cantik, better guna span... :) *sorry girls, aiii takde capture gambar liquid foundation tu, aiii lupa nak amik...hehehe...

Simply Siti Argan Wonder Powder - agak susah sikit nak bagi rata, cam bertompok tompok bedak kat muka...kena sapu banyak kali baru rata...tak bleh pakai time moisturiser tak betoi2 kering ataupun muka berpeluh...konpem hasil tak berapa cantik...

both bedak ni better pakai bersama baru cantik...katakan lah nak pakai liquid foundation saja, muka akan jadi sedikit gelap...pakai wonder powder je, muka akan jadi putih melepak cam opera cina...walaupun dua-dua dalam range warna yg sama, bila sapu di muka, lain hasilnya...dicadangkan pakai-pakai dua-dua ini serentak...jangan pakai salah satu sahaja...hasilnya tak berapa umpphhhh...

dan untuk muka kuat berpeluh macam aku...bile peluh, bedak cair...lap peluh guna tisu, walaupun just dap dap, mesti ade bedak akan terkeluar...maybe ia sesuai dipakai dalam suasana yang sejuk...tak suggest pakai bedak ini untuk aktiviti luar yang panas...


ni lah hasil pakai dua bedak Simply Siti ini...


antara dua-dua ini...aku prefer liquid foundation nye...aku suka sangat-sangat sebab senang nak pakai pagi-pagi, especially time nak siap gi keje...tak amik masa yang lame untuk rata di muka...

anyway, u can try...maybe hasilnya lain dari aku...share with me, ur opinion pasal bedak ini okehhhh...

(^_^)v




You may also like

2 comments:

  1. So far blom try lagi.. kalau review banyak kata ok, boleh try nnt ;)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.