Assalamualaikum & Hi readers!!!

how are you???hopefully korang-korang semua sehat...

lately ni I bizi sangat la uuu sampai tak sempat nak update belog...huhuhuh...

takpe, arini kita start story dengan kegigihan aku mengutip sample di Kiehl's last week...hehehee...

welll...pantang dengar orang nak bagi sample, memang aku melaju...tambah plak ade geng...lagi la best nak gi amik sample-sample ni...bukan ape, kurang-kurang boleh la try satu-satu produk tu dulu sebelum nak spend duit membeli kan...


so sempena dengan pembukaan semula butik Kiehl's di One Utama, diaorang memberi free sample dari 18 April - 21 April pada mereka yg datang ke butik Kiehl's ni...bukan satu bukan dua sachet yg dibagi, tapi lima sachet tau!!

dan memandangkan aku teringin jugak nak rasa produk Kiehl's ni, so aku pergi la...kurang-kurang boleh survey harga sekali & keberkesanan produk ni kat kita...

nak dapat free sample ni senang je...spend lima minit untuk consultation...beauty consultant Kiehl's akan check kita nye skin type...dan kulit aku sedia maklum memang dry combination...


dan dia akan cakap sikit-sikit pasal skin kita then lepas tu, terus dia bagi sample-sample ini...


toner, body butter, serum, cleanser & facial cream...ok cukup untuk muka plus badan...pastu satu sachet ini boleh guna dalam 3 4 kali...tu yg dikatakan oleh beauty consultant tu lah...

then sambil tengok2 ternampak cream untuk mata, Abyssine Eye Cream, then try la minta sample untuk di cuba...unfortunately, sample untuk itu dah habis...terus dia cari eye cream yg lain sebagai ganti untuk kitaorang cuba...dan kalo tak silap eye cream ni dalam rm100++, berape berat, aku lupa nak tanya plak...


tak lupa jugak mintak sample untuk laki aku try jugak...


banyak tak sample aku dapat...banyak kan...nanti akan dicuba satu persatu...kalo best, boleh la buat kira-kira untuk beli...hehehe...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi All!!!

keek sana...keek sini...keek situ...

dari facebook ke twitter ke instagram....kini keek plak...

fenomena terbaru di dunia maya...


aku buat jugak la akaun keek ni...tu pun baru create harini...bukak akaun semata-mata nak layan video korang-korang je...nak buat video sendiri...i is pemalu... :P

tunggu la nanti-nanti, kalo aku rasa kurang skit malu, aku buat la video...hehehe... *padahal sebelum ni dah buat vlog kat youtube, tu pun nak malu lagi..bluerrkkk

sape nak aku follow keek korang, tinggalkan lah id korang kat komen entry ni yeeee....

k bai..

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi kawan-kawan...

syukur Alhamdulillah...akhirnya, mimpi menjadi kenyataan....

tak sangka mendapat peluang untuk muncul dalam Maybank2u.com website...


walaupun hanya untuk seketika, namun sedikit sebanyak membantu untuk mengembangkan lagi bisnes aku... :)

tak tau nak cakap macam mana, yang pasti, aku happy sangat-sangat...dapat muncul dalam website yg ada beratus ribu juta pengunjung setiap hari...


korang ade nampak sesuatu yang baru tak...hehehehe...nantikan kemunculannya tak lama lagi...

aku tak boleh nak bercerita lagi sekarang...later-later i story okehhh...

so, jangan lupa singgah my online shop -> Beauty & Perfumery Shoppe....

silalah like jugak di FB Beauty & Perfumery Shoppe...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi kawan-kawan...

nak buat announcement sikit...

sesiapa yg berminat nak dapatkan power bank untuk kegunaan sendiri mahupun kegunaan seisi keluarga, boleh la roger-roger I... ;)


Yoobao 13000mah AP SET (Transformer Black)
RM145 include postage
1 year warranty


Yoobao 11200mah AP SET
RM105 include postage
1 year warranty

sebarang pertanyaan, boleh pm di https://www.facebook.com/alyzafisoldotcom ataupun email ke alyzafisol@yahoo.com...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi All!!!

pernah dengar tak pasal Mr Lens? Kalau tak pernah, meh aku cerita sikit pasal Mr Lens ini...aku cite simple simple je erkk...


Mr Lens ini ialah online shop yg menjual pelbagai jenis brand contact lens yg murah dari harga di kedai...Freshlook, Acuvue, Focus Dailies, Softlens and macam-macam lagi la...ada jugak menjual contact lens yg untuk dipakai harian, mingguan, bulanan dan jugak tahunan...yang penting, free shipping untuk mereka yg tinggal sekitar Klang Valley...


ade berita best yg aku nak share dengan korang...join program affiliate ini & korang boleh dapat duit...boleh la tambah duit poket kan...hehe...nak join pun senang je, register, install banner & tunggu je duit masuk...mudah je kannn...

nak tengok tutorial yg simple ni...



isi detail betul-betul yeee...


make sure swift code betul ye..untuk urusan pembayaran nanti...


dah dapat email, click link yg diberi kat email tu...login kembali & click pada button banner untuk dapatkan banner code...


copy code dan letakkan di tempat yg mudah orang nampak...

cam aku, dah bubuh disini...



korang boleh earn money melalui website, blog ataupun email...setiap kali readers click banner yg diletakkan kat blog korang, ia akan bawa ke web MrLens.com.my...jika your readers membeli contact lens, maka hasil nya akan bertambah laaa...nak tau berapa banyak boleh dapat, join la dulu...

nak info yang detail boleh terjah ke MrLens Affiliate Information.

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi All!!!

Jom WeChat!!!

itulah kata-kata yang disebut oleh Lisa Surihani & Sam Shaheizy dalam iklan WeChat...


korang tau ape tu WeChat??

WeChat ini adalah satu aplikasi untuk pengguna smartphone tak kira la pakai Android, iOS, Symbian, Blackberry ataupun Windows Phone...semua orang boleh ber'WeChat'...dengan WeChat ini kita boleh borak-borak seperti biasa...sebab dia ada function text messaging, hold-to-talk voice messaging (macam walkie-talkie), group messaging, video-chat, photo/video sharing, location sharing dan jugak boleh exchange contact information...


daftar akaun WeChat percuma, install apps pun free je....korang boleh install WeChat dengan masuk kat link http://www.wechat.com/en/download.html pastu pilih la ikut phone masing-masing dan download dan register dan gunakan terus...hehe...mudah kan... :)

best guna WeChat ini...kalo malas nak taip, cakap je...dah ada function hold-to-talk, lagi tak mau guna...konpem-konpem la aku guna...lagi senang & cepat...hehe


so pada 2hb April 2013 yg lalu, bertempat di Neverland Kuala Lumpur, aku mendapat jemputan untuk memeriahkan party WeChat malam tu...


majlis dimulakan dengan persembahan tarian dari kumpulan khas yg dijemput...then ucapan dari Mr Poshu Yeung, Vice President of The International Business Group of Tencent Holdings Limited...

Mr. Poshu Yeung

diumumkan Lisa Surihani & Shaheizy Sam sebagai Duta WeChat serta ditayangkan 3 iklan WeChat yang menampilkan kedua-dua duta ini...comey je Lisa & Sam dalam iklan tu...suweettt...

Duta WeChat, Lisa Surihani & Shaheizy Sam...

actually memang happening party malam tu sebab ade persembahan artis-artis yg best...

Vivian Chua & Henley Hii

Bila aku jatuh cinta...Awi Rafael pun ade...

dan makanan pun sedapppp ngat aihhh...kenyang giler aku malam tu...

ini yg first time capture...selepas capture, banyak lagi makanan yg datang

malam tu, ade la contest naik atas pentas...tapi disebabkan aku tersangat lah pemalu *konon...duk bawah je la tengok diaorang jawab soklan & menang hadiah...dah la dapat hadiah best-best plak tu...rugi aku rugi...rezeki Yana dapat hard disk 500gb tuuu...tahniah Yana!!!

ade Lucky draw jugak...boleh menang ipad kooo...tapi aku tak bernasib baik sebab aku tak nampak balang yang kena drop card...kalo tau, konpem aku drop dah...mane nak tau, rezeki dak comey ni kot menang ipad kan...hehehe...tahniah Cik Lily dapat hadiah Lucky Draw...

sebelum pulang, berposing kat photobooth jap dengan Deqnoor...



sesampai di rumah, buka beg...ade free gift... ;)

Free Gift yg macam-macam...



so ape lagi...jom WeChat...add me : AlyzaFisol...

layari lah www.wechat.com untuk info selanjutnya...

WeChat ~ The New Way To Connect...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi All!!!

Dengan ini aku persembahkan makanan terbaru dari Kenny Roger Roasters.....*drum roll*....

~ The Cheezy Rice Treasure ~


dah berada di dalam menu Kenny Roger Roasters (KRR) dari 11 Mac 2013 yg lalu...dah nak dekat sebulan dah...tapi menu ni masih ada dihidangkan sehingga date bila...idak plak aku tau...kita tunggu je announcement dari pihak KRR...sementara duk ada ni, kita makan sampai puas...hehe...

Selalunya bila kita makan di KRR, fikiran kita mesti ingat diaorang hidangkan ayam sahaja...tapi tidak untuk kali ini...menu terbaru ni menawarkan dua pilihan yang tiada kaitan dengan ayam...Seafood Royale & Beef Supreme...sangat sesuai untuk mereka yang mahu menukar selera seketika...

Seafood Royale with Potato Salad & Fresh Fruits

terliur takkkk????

makan duluuuuu...

Beef Supreme...nyum2...

Cheezy Rice Treasure ini adalah nasi aromatik yang dicampurkan dengan daging/seafood, brokoli, dipenuhi dengan keju mozarella diatasnya dan dibakar dengan sangat sempura. Bagi aku, satu mangkuk ni just nice untuk seorang makan...tak muak...jumlah cheese yang diletakkan memang cukup...dengan sos khas yg diletakkan...memang walllahhhhh... *time aku duk tulis ni pun terasa nak makan lagi nasi niii

makanan kami berdua - me & en.osbon

pastu minum plak dengan air Latte Garden....burrrrrppppp...alhamdulillah....hehehehe...

price nya...untuk Seafood Royale & Beef Supreme RM13.50 setiap satu (ala-carte)...untuk drinks plak Choco Garden RM8.90 & Latte Garden RM12.90...kalo amik set Seafood Royale/Beef Supreme ni, akan dihidangkan dengan 2 side dishes dan 1 muffin dengan harga RM18.50...


untuk info tambahan...kini muffin di KRR ade 6 perasa - Chocolate, Vanilla, Banana, Pandan, Mocha & Orange...dan tak dinafikan muffin KRR sangat sedap...my favorite always chocolate muffin... :)


nak merasa keenakan Cheezy Rice Treasure ni, pergi lah terjah KRR yang berdekatan...serious tak tipu...korang pasti suka dengan menu terbaru ini...

ada berita best untuk korang yang pergi makan tu...amik gambar korang dengan Cheezy Rice Treasure ikut kreativiti masing-masing pastu sharekan di KRR FB, Instagram & Twitter dengan hashtag #CheezyRiceTreasure....ade hadiah menarik menanti anda...contest ni berlangsung sehingga 7hb April ini...tinggal beberapa hari je...ape tunggu lagi...gi terjah cepat-cepat sikit...


ikuti perkembangan KRR dengan like FB page Kenny Roger Roasters....

me & Deqnoor...

kami dah follow KRR...anda bila lagi...

antara blogger yg hadir yang menikamati makanan sedap ini bersama-sama...

picture amik di blog http://hazmanfadzil.com
Thanks a lot KRR kerana menjemput Alyza Fisol untuk merasai keenakan makanan terbaru dari KRR....

(^_^)v




Assalamualaikum & Hi All!!!

pagi tadi ternampak artikel ni kat Fb page EH!. Terus terasa nak share kat blog...rasa je la dulu...nak buh, tak sempat...i bizi la uu...


so...ni aku ringkaskan serba sedikit pasal kebaikan buah Lemon untuk diri kita...

1) Rawatan Kulit Berjerawat
Asid sitrik yg dihasilkan oleh lemon mampu merawat jerawat & kandungan alkalinya mampu membunuh bakteria. Nak merawat jerawat senang je, amik jus lemon, sapukan di muka & biarkan semalaman. Or nak jadikan as masker, campurkan ngan madu, sapu kat muka...taraaa...siap homemade masker...

2) Kuku Kuat & Tangan Cantik
Rendam jari dalam jus lemon untuk 10 minit...pastu, berus kuku kasi bersih & rendamkan semula tangan dengan air yg dicampurkan dengan sedikit cuka. Lastly, bilas dengan air suam.

3) Menghilangkan Kehitaman Ketiak & Siku
Cara jimat untuk memutihkan ketiak & siku yg hitam..potong lemon & gosokkan kat tempat yg nak digosok kasi putih. tak payah dah beli krim pemutih untuk ketiak ke ape ke..beli lemon beberapa biji, buat sendiri...selamat pun iye jugak, sebab takde campur ngan chemical.. :)

4) Menurunkan Berat Badan
haaa...yg ini memang kadang-kadang aku amalkan. Minum air lemon suam yg dicampurkan dengan madu (Honey Lemon). Actually lemon ni membantu proses penghadaman & membantu hati menyingkirkan kotoran dalam sistem badan kita. Dan ia jugak membantu untuk mengurangkan berat badan. yeahhh...memang betul...bile aku kerap amalkan minum lemon, memang terasa berat badan turun sikit...

5) Masalah Rambut Nipis & Berkelemumur
sebelum ni aku amalkan untuk buang kelemumur dengan limau purut je...tak penah plak guna lemon..cara nye, lepas cuci rambut, amik jus lemon, sapukan & urut di atas kulit kepala, biarkan 10 minit..ia mampu mengurangkan kelemumur, buat rambut kita lebih bersinar, melancarkan peredaran darah & merangsang pertumbuhan rambut.

information ni aku dapat dari SINI..

moh kita amalkan dengan lemon...

(^_^)v


Powered by Blogger.