Nasi Ayam Warisan, Seksyen 6 Kota Damansara

14 Comments

Assalamualaikum & Hi Friends!!!

kalo cerita bab nasi ayam...banyak tempat jual nasi ayam, antara sedap ngan tidak je...kat area damansara, aku jumpa nasi ayam sedap kat sini je...kat Seksyen 6 Kota Damansara, dekat dengan McDonalds and KFC...

source picture dari SINI

last year price nasi ayam ni dalam rm4.00 je sepinggan...harga ayam naik je, terus nasi ayam naik jadi rm5.00 sepinggan...walaupun naik harga, aku tetap pergi makan jugak...sebab sedap...



paling suka sup kaki ayam...nyum2...sangat menyihatkan...hahhaa... *sehat la sangat kannnn :P


selain nasi ayam size normal, ade lagi size yg lain-lain...eceh..macam la ade size giant bagai kan...yg membezakan hanyalah ayam...yg normal, single portion je...yg double chicken pun ade kalo rasa tak cukup single portion tu...bleh request kat kedai...cuma kena bayar extra je la as per request korang tu...nasi pun boleh tambah kalo tak cukup...

bagi aku...nasi...ayam...sup...sos kicap...sos cili...memang sedap...just nice...takde terlebih takde terkurang...

nak tambah sedap lagi...order air kelapa kat makcik yg bukak kedai dekat-dekat situ...se'kole' (kole dalam bahasa utara, bekas air yg besar...tak silap aku la, tau panggil kole je :P) dalam rm2.50...boleh share minum untuk 2 orang...

konpem kenyang sampai sengkak perut kalo makan nasi ayam dengan minum air kelapa...nampakk goreng pisang panas sebelah sebelah pun dah tak layan sebab kekenyangan yg amat...

jom terjah makan nasi ayam arini...

ohhhh...lupa nak habaq...nasi ayam warisan buka dari tengahari sampai malam...

(^_^)v




You may also like

14 comments:

  1. Lyza kat sini memang sedap.. Nurul paling suka bila makan kat sini order dengan air kelapa fresh.. sooo yummy.. :)

    ReplyDelete
  2. Gebusnya kaki ayam hituuu hahahaa... ayam ngan nasik tu memang nampak menawan! Jemput singgah :) Resepi: Ikea's Swedish Meatball

    ReplyDelete
  3. Salam,
    Nampak menarik nasi ayamnya.
    Jauh sgt nak pergi semata2 nak mkn nasi ayam, maklumlah duduk kat hulu...hulu selangor. Kalau tersesat kesana boleh le sggh.
    Order pos boleh ke? hehe

    ReplyDelete
  4. SEDAPPP YER...

    nak try lah nnti...

    ReplyDelete
  5. nasi ayam.. air kelapa.. hmmmm... kembung laaa perut.. hehehe..
    kaki ayam?? huhuhuhu. kid tak makan

    ReplyDelete
  6. dan dan sekarang jugakkkk la laparrr tengok gambar lyza :p

    ReplyDelete
  7. kaki ayam tu biasa makan kalau buat kerabu / umai jee.... kalau minum sekole confirm kenyang terus....

    ReplyDelete
  8. @Cik Nurul Siezuka : air kelapa tu wajib order setiap kali makan kat sini kan...baru la puas makan...hehehe

    ReplyDelete
  9. @FARAH deeb : gebus2 tu yg sedap...nyum2...hehe...

    ReplyDelete
  10. @Bin Muhammad : nnt sye suggest restoran ni buat delivery sampai hulu selangor...hehehe... :D

    ReplyDelete
  11. @Nory Zoulkefle : nory, patut cuba...berbaloi n sedap... ;)

    ReplyDelete
  12. @KiD : hehee...mmg kembung perut masuk 2 benda ni...konpem sengkak...heheh...ala, rugi kid tak makan...sedap... :D

    ReplyDelete
  13. @nadia : gi ajak syafiq terjah makan...hehe

    ReplyDelete
  14. @hazman fadzil : kerabu kaki ayam..perrghhh...sedapnye...hehehe...meh la try mkn kat sini, boleh la review kat blog hazman plak... :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.