Defected Perfumes Menjadi Pilihan Hati

10 Comments

Assalamualaikum & Hi All!!!

perfume...umpama accesories wajib untuk aku...asal keluar umah je, mesti nak spray perfume...tak confident rasanya kalo keluar umah tak sembur pape...

aku ni pakai perfume sejak dari sekolah Menengah lagi...mak aku yang ajar...hehehe....tapi time sekolah dulu, pakai perfume avon jeeee...tu je yang mampu time tuu....

dah masuk universiti, ade duit sendiri, aku mula beli perfume kat kaunter mall....time tu takat mampu beli sebotol je la...tu pun yang kecik 50ml...tak leh beli banyak-banyak, mahal kauuuu...bukan singgit dua ringgit, main ratus-ratus...kang beli lelebih, sape nak tanggung duit makan time belajor...

sampai la masuk time keje, aku masih beli perfume kat mall...tu pun buat kira-kira nak beli banyak-banyak pun...berani beli 2 3 botol pun untuk miniature jeee...sebab murah...bawah RM50 boleh dapat dah...

suatu hari tu, aku ternampak pasal defected perfumes...try beli sebotol...dah dapat...compare bau perfume defected ngan perfume kat mall...sama...goncang botol tengok buih...ok, memang original...spray kat kulit, sama macam perfume kat mall, menghasilkan bau yg sedap...compare botol plak, memang sangat sama...sah, original hot & spicy....aku pakai sampai abis sebotol, beli lagi dan lagi dan lagi...aku sangat berpuas hati...

Perfume ku & En.Osbon...semua adalah defected perfumes

harga lagi murah dari mall...takat mahal untuk kotak, plastik dan botol yg akan dibuang kemudian nanti, baik aku spend kat defected perfumes...sah-sah lagi berbaloi, sebab aku nak isi kandungan je...bab botol, idak aku kisah sangat...sebab end up, aku buang kan jugak...

tapi kan kan, defected perfumes ni defect kat botol je macam calar-calar, label dah kabur, takde cap, tak berkotak...tu je defect nye...yang isi dalam sihat walafiat...dan kadang-kadang botol cun melecun lagi tau...mungkin sebab mase shipment tu, kotak pecah, so perfume duk elok lagi...

bagi aku, buat ape nak spend duit mahal-mahal beli kat mall sedangkan boleh dapat yg murah lagi...then untuk perfume sephora dubai ke or free duty ke....aku dah try pakai, tak memuaskan hati sebab bau yg agak berlainan dan campuran air yg ketara...memang lagi murah, tapi aku tak puas hati dengan contentnya...

korang sendiri nilai lah perfume macam mana yg korang nak...

nak yg original, cuma defect kat botol, boleh terjah kedai online aku...aku nak share minat aku dengan semua orang di luar sana...jimatkan duit dengan beli barang yg berbaloi...



nak contact by phone and email pun boleh... alyzafisol@yahoo.com 012-5346258....

nak yg original, contact aku tau tau tau...

(^_^)v




You may also like

10 comments:

  1. Bukak kedai online rupanya....

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  2. camne ko dpt stok defected perfume ni beb?

    ReplyDelete
  3. @Bro Framestone hehehe...cari duit poket lebih... :)

    ReplyDelete
  4. @Ameh Wahab ade dapat dari beberapa pihak tertentu...hehe... :)

    ReplyDelete
  5. nory masa zaman sekolah2 dulu, nak beli yg botol mahal sgt, so nory beli yg botol kecikk dalam tiub transparent tu, rm10 satu...Tu pon nak celet , sayang sgt, takut cpat habis...heheheh

    ReplyDelete
  6. betul la.kadang2 botol calar je..tapi isi dalam kekal gitu jugak..

    ReplyDelete
  7. saya pun sama hantu pakai perfume. rasa tak boleh keluar rumah kalau tak pakai. hehehehe

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum. sheila suka satu bau je. vanilla. hehehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.