Assalamualaikum & Hi All!!!

perfume...umpama accesories wajib untuk aku...asal keluar umah je, mesti nak spray perfume...tak confident rasanya kalo keluar umah tak sembur pape...

aku ni pakai perfume sejak dari sekolah Menengah lagi...mak aku yang ajar...hehehe....tapi time sekolah dulu, pakai perfume avon jeeee...tu je yang mampu time tuu....

dah masuk universiti, ade duit sendiri, aku mula beli perfume kat kaunter mall....time tu takat mampu beli sebotol je la...tu pun yang kecik 50ml...tak leh beli banyak-banyak, mahal kauuuu...bukan singgit dua ringgit, main ratus-ratus...kang beli lelebih, sape nak tanggung duit makan time belajor...

sampai la masuk time keje, aku masih beli perfume kat mall...tu pun buat kira-kira nak beli banyak-banyak pun...berani beli 2 3 botol pun untuk miniature jeee...sebab murah...bawah RM50 boleh dapat dah...

suatu hari tu, aku ternampak pasal defected perfumes...try beli sebotol...dah dapat...compare bau perfume defected ngan perfume kat mall...sama...goncang botol tengok buih...ok, memang original...spray kat kulit, sama macam perfume kat mall, menghasilkan bau yg sedap...compare botol plak, memang sangat sama...sah, original hot & spicy....aku pakai sampai abis sebotol, beli lagi dan lagi dan lagi...aku sangat berpuas hati...

Perfume ku & En.Osbon...semua adalah defected perfumes

harga lagi murah dari mall...takat mahal untuk kotak, plastik dan botol yg akan dibuang kemudian nanti, baik aku spend kat defected perfumes...sah-sah lagi berbaloi, sebab aku nak isi kandungan je...bab botol, idak aku kisah sangat...sebab end up, aku buang kan jugak...

tapi kan kan, defected perfumes ni defect kat botol je macam calar-calar, label dah kabur, takde cap, tak berkotak...tu je defect nye...yang isi dalam sihat walafiat...dan kadang-kadang botol cun melecun lagi tau...mungkin sebab mase shipment tu, kotak pecah, so perfume duk elok lagi...

bagi aku, buat ape nak spend duit mahal-mahal beli kat mall sedangkan boleh dapat yg murah lagi...then untuk perfume sephora dubai ke or free duty ke....aku dah try pakai, tak memuaskan hati sebab bau yg agak berlainan dan campuran air yg ketara...memang lagi murah, tapi aku tak puas hati dengan contentnya...

korang sendiri nilai lah perfume macam mana yg korang nak...

nak yg original, cuma defect kat botol, boleh terjah kedai online aku...aku nak share minat aku dengan semua orang di luar sana...jimatkan duit dengan beli barang yg berbaloi...



nak contact by phone and email pun boleh... alyzafisol@yahoo.com 012-5346258....

nak yg original, contact aku tau tau tau...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi All!!!

lame sungguh aku tak ke spa...ade kot kat 4 5 6 bulan...ke dah setahun...hmmm...sangat lama la yg pastinya...

ade suatu hari tu, kawan aku mesej ajak aku pergi ke Spa...aku pun ok & on je, nama pun dah lame sangat tak massage, relaks kat Spa kan...alang-alang ade geng, aku lagi suka...hehe...dia buat appointment ape semua...hari yg sepatutnya tu, kitaorang terus terjah la ke The Bunga Spa & Saloon yang bertempat di Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur...


senang je nak cari Spa ni...berdekatan dengan sekolah dan medan selera Setiawangsa... *lokasi map ade kat hujung entry


disambut oleh pekerjanya...pastu kena tunggu kejap...sebab customer sebelum tu tak setel lagi and at the same time, diaorang tengah prepare bilik untuk kitaorang...



dah siap semuanya, kitaorang terus masuk bilik untuk dua orang...aku masuk2 je, terus capture gambar dulu, baru get ready nak massage bagai...kena amik gambar siap-siap...kang dah mula sesi, aku dah malas nak sentuh henpon...nak relaks sepuas-puasnya...




dalam sesi ini dimulakan dengan foot bath...cuci kaki, sental kaki...buang sel kulit mati ape semua tu...

dah setel, buat sauna herba pulak...dalam 15 minit duduk dalam bekas biru yg kat gambar kat atas ini....time sauna ni memang giler best, badan berpeluh-peluh...terasa badan ringan je lepas buat sauna ni...ilang few calories...hehe...perasan badan kurus jap... :P

time massage satu badan kat 1 jam...dari kepala sampai la ke kaki...jari-jari pun dia urut...keletak keletuk bunyi jari-jari aku bile dia tarik tu...aduhaiii...diurut satu badan ni lagi membuatkan diriku terasa ringan...abis semua urat-urat bersimpang siur kat badan ni dibetulkan...ahhhh legaa kauu...

dah setel massage, buat body scrub, body mask...buangkan segala kulit mati kat badan...licin terus kulit i...

masa buat ear candling ni aku pelik kejap...apesal dia buat asap-asap kat telinga aku ni...nak kata resdung..asap-asap selalu kat muka je...nak tanya kang ganggu plak diaorang buat keje...last-last aku hold soalan aku sampai la abis session...lepas session baru aku tau, ear candling tu untuk membantu release kan stresss...memang panjang oooooo aku...

last sekali...penutup session...mandi susu...belum pernah aku merasa mandi susu, serious tak tipu aku kata, best...sangat best mandi susu...rasa nak buat lagi lahh pasni... ;)

dah selesai semua, diberi minum teh herba...then aku terus pulang ke rumah dengan hati yang berbunga-bunga...dengan badan yg segar bugar...



bagi aku, The Bunga Spa ni service memang ok...takde lack ape-ape...buat kerja pun cermat jugak...price plak...for me, price yg reasonable...sangat worth it datang sini...


ni lokasi The Bunga Spa : No 3, Jalan Setiawangsa 13, Taman Setiawangsa, 54200 Kuala Lumpur, Malaysia



nak buat appointment, boleh call 012- 2696471 @ 03- 4251 0577...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi All!!

The New Samsung Galaxy SIV...

inilah spesifikasi henpon terbaru ini...


dah dilaunch hari Jumaat lepas, 14 March 2013...next month April 26 akan masuk US, Hong Kong & South Korea...

katanya, hujung bulan April baru masuk Malaysia...

start to count the days...hehehehe...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi kawan-kawan!!!

setelah sekian lama tak menikmati nasi arab, tambah-tambah plak nasi arab sedap kat Al-Rawsha yg dah memang lame giler kitaorang tak gi makan...dengan melupakan misi diet nasi di waktu malam, kitaorang membawa diri ke restoran Al-Rawsha yg dah bertukar ke lokasi baru di Bulatan Kampung Pandan...

last time kitaorang makan, masih kat tempat lama yg dekat Jalan Ampang kalo tak silap aku la...tu pun beberapa tahun yg lepas...lama dahhh....


aku merindui nasi mandy nye yg sedap tu...

sebelum tunjuk gambar makanan, korang tengok deco dalam restoran ni dulu, yg aku capture ciput jeee...hehe...



bagi aku kat tempat baru ni, deco nye lagi cantik dari yg sebelum ni...bukan nak kata yg sebelum ni tak cantik, cantikkkk...tapi tempat yg baru ni lagi besar dan selesa...datang makan ramai-ramai pun insyaAllah takkan ada masalah untuk mencari tempat duduk... :)


it's time to eat!!!!

ehhhh...tadi kata rindu nasi mandy kan...tapi last-last sendiri order kabsah...hehehe...nak buat camne, tetiba tukar pikiran pulokkk...

Chicken Kabsah RM17

en.osbon yg order mandy...cam biase, aku paw sikit nasi dia sebab nak gak rasa nasi mandy untuk ilangkan kerinduan...nasib baik aku tak makan kambing, kalo tak, dengan kambing kambing aku paw sekali...hehehe...

Lamb Mandy RM25
tiga jenis kuah didatangkan sekali dengan nasi...susu masam, kuah dal and lagi satu...kari kot....lupa daaaaa...tapi makan nasi tanpa kuah pun dah sedap...memang tak luak la kuah-kuah ni...


untuk drinks, kitaorang order biase-biase je...lemonade for me & ice lemon tea for him....

and the bill...


a bit pricey but totally worth it...sebab sedap...tak caya, pergi try sendiri laaaaa...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi all!!!

memula bila ade orang kata ade kasut getah bau cekelat...idak plak aku nak caya...sampaikan kawan aku siap suh aku cium lagi kasut dia walaupun dia dah pakai kejap...yeeeee...memang bau cekelat...sedap giler...rasa nak makan pun ade...


dah tau akan kewujudan akan kedai Jelly Bunny kat One Utama...lagi mau tunggu tak beli kan...memang akan dibeli laaa...tipu kalo aku cakap, aku tak nak beli....sungguh pentipu...sebab aku pantang tengok kasut comey, ngan color yg cantik dan yg paling best adalah selesa...dan lagi lagi best adalah harganya yg murah...hehehehehhehe...bab kasut murah, aku laju...suh beli kasut mahal, 10 kali aku pikir, belum tentu aku beli.... *aku hanya beli kasut mahal bile time sale jeeee :P


ni lah kasut pertama Jelly Bunny aku...dibeli oleh adik lelaki aku...dipilih sendiri oleh kakaknye...heheh...dia hulur duit bayor je...si kakak senyum lebor kuar kedai dapat kasut idaman...

tak lama lepas tu...aku pergi beli lagi...hehehhe...


pricenya...percaya tak bawah rm40 jeeee...murah kann...

kalo korang minat flat shoes, aku memang suggest korang beli kasut ni...cantik, colourful, affordable & comfy gilerr...

bak kata adik aku si Nadz Fisol, kasut ini direka khas dengan bau seperti gula-gula candy sebab nak kurangkan masalah kasut berbau...pakai la banyak kali pun, tetap ada bau gula-gula...

Jelly Bunny ada di One Utama, Mid Valley Megamall dan Suria KLCC...

(^_^)v



Assalamualaikum & hi kawan-kawan...

macam di war-war kan kat FB, Ikea sale start 7hb March sampai la 24 March 2013...


pastu nampak plak sale almari ni, murah sangat tuuu...tinggal rm99 jeee...


dah pikir-pikir nak amik 2 3 dah untuk rumah baru...siap berangan, pas keje terus nak terjah Ikea...takut nanti abis plak...

tapi sesampai di opis...bukak page ikea...tau ape yg aku nampak...

frustrated and menyedihkan...sob sob sob... :(

by 7 pagi, semua stok almari dah abis...aku pun cam...WHATTTTT!!!!!!! giler pe, awal-awal pagi stok dah abis...biar benor Ikea ni..takkan sikit bebenor stok nyaaa...aduhai, keciwa aku...

banyak komen-komen yg kat page Ikea tu, yg aku sendiri malas nak capture and tempek kat sini, mereka-mereka yg kesana awal pagi pun kata, almari tu ade beberapa unit je...pastu diaorang memborong sampai 5 unit sorang...so dalam kul 7 lebih sikit, dah setel semua...kosong...lagi la aku cam, haishhhh....takde rezeki aku nak almari tu...

paling menyedihkan, aku tak tau pun Ikea buka seawal 7 pagi bile ade sale...sedih buat kali kedua...sob sob...

last-last petang tu, aku pergi jugak terjah Ikea, dengan harapan tinggi gunung kinabalu, diaorang restock almari tu...tapi hampa, tak di restock langsung...huhu...dan ramai giler orang mencari almari yg sale tu dan ramai jugak kecewa sebab hanya almari color tu je yg di sale kan...yg kaler lain masih harga sama...

dah alang-alang di sana...nampak ade barang lain yg berkenan dan murah, aku beli je la...tu pun aku beli lampu rm9.90, cermin muka rm19.90 ngan ampaian baju yg kecik yg sesuai diletakkan di belakang pintu yg harganya rm29.90...pastu gi makan steamboat...



dah abis cerita...

pengajaran, ade sale ikea begini, jangan lah mengharap barang yg berkenan tu akan dapat...sebab confirm abis awal nye...

sekian cerita luahan perasaan aku harini pasal sale Ikea...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi all!!

ngeh ngeh ngeh...sukanya aku...ade orang share kat fb cara buat Soda Herb...air feberet aku tiap-tiap kali gi makan kat Williams...hehe...


pasni boleh buat sendiri dah...i loike!!!

nah resipi...


tq pada yg share resipi ni kat FB...

source dari SINI...

tuan yg share ni berkata...nak tambah lemon pun boleh...ikut suka tekak masing-masing...

(^_^)v



laaaiiiiiii...laaaiiiii...laaaaiiiiiii....laaaiiiiii....

ade banyak barang murah di Beauty & Perfumery Shoppe...


perfume murah!!!





skincare murah!!!



cosmetic murah!!!


siap free postage lagi tau....

jom sopin kat sini jom...

sms/whatsapp : 012-5346258
email : alyzafisol@yahoo.com

ohhh nak tambah jugak...ade Peplum blouse yg cantik jugak di kedai maya ku ini...



selamat bershopping!!!

(^_^)v



produk terbaru dari Clarins...boleh cuba try pakai...White Plus Total Luminescent...

dapat sample untuk 5 hari tu...banyak tuuu...

boleh dapatkan free sample Clarins ni dengan klik link INI...

"91% of Asian women felt that their skin tone became less yellowish after using the Intensive Brightening Serum."

sebenarnya kan, satu sachet tu boleh pakai 2 3 kali...so lebih dari 5 hari yg dia kasi...

cuba dulu, dah berkenan baru gi beli...tak rugi mencuba kannnn...

aku macam biasa, awal-awal lagi dah terjah kaunter Clarins claim free sample ni...hehehehe...

(^_^)v



Assalamualaikum & Hi friends!!!

arini hari menyopping kan diri sebab ada member sale kat One Utama...hehehe...


abis...memang abis...boleh buat kering poket camni...banyak barang menarik...plus boleh dapat extra voucher lagi...mane bleh lepaskan peluang ni...bukan selalu ade member sale kat One Utama...


sape-sape yg ada kat damansara ini...gi terjah...banyak barang best-best...sale sampai esok je (7hb March)...

jom jom jom...

(^_^)v


jom sopin sekali kat sini -> Beauty & Perfumery Shoppe



Assalamualaikum & Hi Friends!!!

kalo cerita bab nasi ayam...banyak tempat jual nasi ayam, antara sedap ngan tidak je...kat area damansara, aku jumpa nasi ayam sedap kat sini je...kat Seksyen 6 Kota Damansara, dekat dengan McDonalds and KFC...

source picture dari SINI

last year price nasi ayam ni dalam rm4.00 je sepinggan...harga ayam naik je, terus nasi ayam naik jadi rm5.00 sepinggan...walaupun naik harga, aku tetap pergi makan jugak...sebab sedap...



paling suka sup kaki ayam...nyum2...sangat menyihatkan...hahhaa... *sehat la sangat kannnn :P


selain nasi ayam size normal, ade lagi size yg lain-lain...eceh..macam la ade size giant bagai kan...yg membezakan hanyalah ayam...yg normal, single portion je...yg double chicken pun ade kalo rasa tak cukup single portion tu...bleh request kat kedai...cuma kena bayar extra je la as per request korang tu...nasi pun boleh tambah kalo tak cukup...

bagi aku...nasi...ayam...sup...sos kicap...sos cili...memang sedap...just nice...takde terlebih takde terkurang...

nak tambah sedap lagi...order air kelapa kat makcik yg bukak kedai dekat-dekat situ...se'kole' (kole dalam bahasa utara, bekas air yg besar...tak silap aku la, tau panggil kole je :P) dalam rm2.50...boleh share minum untuk 2 orang...

konpem kenyang sampai sengkak perut kalo makan nasi ayam dengan minum air kelapa...nampakk goreng pisang panas sebelah sebelah pun dah tak layan sebab kekenyangan yg amat...

jom terjah makan nasi ayam arini...

ohhhh...lupa nak habaq...nasi ayam warisan buka dari tengahari sampai malam...

(^_^)v


Powered by Blogger.