Tudung/Hijab Berupa Rambut - Wig Hijab Instant

17 Comments

Assalamualaikum...

dari semalam, aku ternampak pasal isu ni kat twitter...then my sis buat entry kat blog nadzfisol.blogspot.com...dan membuatkan aku jugak nak share pendapat aku pasal konsep tudung terbaru ini...


bagi aku, konsep begini dah agak melampau kot...tak perlu lah nak buat tudung ala rambut palsu supaya si pemakai tak nampak seperti bertudung...nama pun nak bertudung, baik pakai tudung yg proper sikit...


bagi korang plak cam mana? setuju tak dengan konsep begini?

jom bincangkan kat komen jom...

source picture dari google...

(^_^)



You may also like

17 comments:

  1. tah pape tah.. kalau rambut je tutup tapi dada tak tutup buat ap..

    ReplyDelete
  2. too much la kalau cmni . rasanya ,sgt2 tak ptut kalau tudung di jadikan ala ala mcm wig .

    ReplyDelete
  3. tabajrauj...berhijab ikut garis panduan yg ditetapkan bukan jadi mangsa fesyen..mana identiti Islam ?..tudung wajib dilabuhkan menutup dada...aurat bukan hanya ttp rambut...ramai yg dah terpesong
    mg mereka semua cepat sedar,..ingatan untuk saya juga

    ReplyDelete
  4. mcm x sesuei..dah over sgt..tak menepati syariat menutup aurat

    ReplyDelete
  5. ish ish ish......tak sangka ada fesyen macam ni.......

    ReplyDelete
  6. mane leh mcm ni...itu da menyerupai..pakai wig pun x leh..pakai je la tudung betul2..ntah ape2 la org yg mereka design cam gini..berdosa lagi ade la...

    ReplyDelete
  7. klu nak pakai tudung tu biarlah proper skit..
    ni ntah hape bnda ntah.. mcm nak mempersendakan agama islam pulak

    ReplyDelete
  8. mmg dah melampau orang2 skrg ni. Bila kita bertudung tp tudung itu dihias seolah2 rambut hukumnya haram. begitu jugak bila kita pakai tudung semata2 utk nmpk cantik,berdosa.

    ReplyDelete
  9. Baik xpakai tudung..nmpk selebet pulak tu fashion cmni..sakit betul mata tgk..zmn sekarang.. *gelengkepala

    ReplyDelete
  10. bengong, baik pakai rambut sendiri,... hahahaha

    aku gelakkan bukan sebab aku sokong. tapi mcm hilang akal je pakai macam tu.

    ReplyDelete
  11. salam perkenalan. Tutup aurat kepala yg betul ialah apabila tudung itu labuh dan menutupi dada....ini dah kira fesyen semata-mata. Kalau gini la apa motif nak pakai tudung tu....ehm....

    ReplyDelete
  12. Buang duit Buang masa apa pun x dapat. kalau dapat dosa lg tak best kn? fikirkanlah bersama..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.