Birthday Treats at Toowoomba Deli & Meats (Steak House)

4 Comments

Assalamualaikum...

entry wajib setiap tahun...my birthday celebration dinner...hehehe...

so, tahun 2013, en.osbon bawak aku makan kat tempat best...walaupun bukan di hotel 5 bintang, ataupun di restoran yang mahal...yang penting bagi aku, janji dia bawak gi tempat makan sedap & best...restoran apa apa pun takpe...

pilihan en.osbon tahun ini adalah STEAK...di Toowoomba Deli & Meats di Setapak...


menyajikan daging imported jauh nun dari Ostolia (bak kata mak johan dalam Adam & Hawa hehe)....

restoran yg biasa biasa je, dan tak sangka jual daging import je...sape kata restoran biasa tak leh jual daging mahal...


ada 2 menu yg boleh ditengok...menu macam kat atas ni...or korang rajin sangat, boleh la mendongak kepala baca menu kat board yg ada dalam restoran ni...



di kala bosan menunggu makanan, boleh main dengan patung patung ini...dah main letak balik...hehe...actually ini adalah one of the deco kat kedai tu yg aku rasa sangat menarik...budak budak memang lagi suka la kan binatang binatang ini... ;)


ohhh no 8...cina kata kaya...aku kata, no favorite aku...hehehe...

Left : Green Tea with Aloe Vera, Right :  tak ingat, tapi dalam air ade magic balls
sila bersedia, aku nak buat korang terliur ngan makanan yg sedap, lagi lazat sehingga menjilat jari...heh...

Special Beef Ribs with Mushroom Sauce
komen????pergggghhhh...sedap giler...sorang makan tak habis...banyak kot...

daging lembut...sos yg diletakkan atas daging tu memang sedap plus mushroom sauce dalam mangkuk kecik tu yang membuatkan lagi terangkat...tiada kata kata yg dapat ditulis, yg hanya mampu ku kata...sedap & berbaloi...


kasi focus bagi dekat sikit...tengok tengok...nampak sedap kannnn....

yang makanan kat atas ni, pilihan aku...pilihan en.osbon yg ini...

Grain Fed Rib Eye
nampak daging sikit...cam tak cukup untuk seorang...tapi cuba makan dulu...haaa...baru tau cukup tak cukup...


memula sampai, aku cam tak yakin laki aku boleh kenyang...konon-konon ade harapan aku boleh share makanan aku dengan dia...tup tup, dia makan abis, dia kata penuh...aku pasrah menghabiskan makanan ku sorang-sorang...huhu..

walaupun daging nampak kecik, tapi isi tebal...memang mengenyangkan...buat half cook...plus dengan sos black pepper...marvelous sedap...


no dessert for that night, sebab masing-masing dah sengkak perut...

kalo korang rasa nak masak sendiri, kat restoran ini ada jual daging mentah yg dah siap dipotong...balik, marinate & masak je...


konsep open kitchen yg dibuat kat restoran ini memang menarik...aku suka stail open kitchen dari close kitchen sebab boleh tengok deme memasak...


untuk peminat tegar steak dan peminat makan daging, datang lah sini...serius tak tipu, berbaloi dan sedap...tak rugi duit aihhh...

lokasi restoran ni kat G3A, PV 128 Platinum Mondrian, Jalan Genting Klang, Setapak, 53000 Kuala Lumpur...boleh call di no 03-4131 9006 untuk tempahan...dan FB Toowoomba -> https://www.facebook.com/pages/Toowoomba-Deli-Meats-Steak-House/192543230834504


info tambahan...kat sini ade set lunch jugak...dari kul 10 pagi sampai 3 petang...


korang should try makan kat restoran ini...highly recommended... (^_^)



You may also like

4 comments:

  1. finally...penat tgu u punye review..

    ReplyDelete
  2. nampak menarik restaurant ni....nk try lah nnt...hehe

    ReplyDelete
  3. perghhh.... memang jenis large portion nie.... confirm kenyang abis nie

    ReplyDelete

Powered by Blogger.