sila ambil perhatian ye kawan-kawan...

membe aku share kat FB...aku share kat blog untuk perhatian korang...sila berhati-hati tau!!



Dear Friends,

I just got my windscreen fixed today. Pls spent some time to read on & share out to your loved one to increase public awareness.

On Day 15th of Chinese New Year(Chinese calendar Valentine Day), Me , my husband Yip & my girl Xin Yu (7 years old) go through a Unforgettable Morning in Kota Damansara. We almost got Robbed at seksyen 4 'Shell petrol kiosk ' the one opposite Petronas near Tropicana Medical Centre ! 

We scheduled to reach kelana jaya Lrt at 6 am, we leave from home around 5.40am, half way, my husband felt my car tyre don't have sufficient air, he stop by Shell seksyen 4 to pump at 5.50am. There is no one there except 2 foreigner worker in the shop( the shop was locked).

When my husband come down from the car, I immediately locked the car door(that is what I usually practice). He just started to pump, came a motorbike with 2 Malay guys, one of them come near my husband ,.. Telling him " jangan bising! Wallet mari!" At the same time showing him the motor tyre lock in his hand, if my husband refuse, he will use that to attack him. When I saw the Malay guy get near him, I felt very uneasy in my heart, everything happen so fast, in split second, i saw my husband shouting while running ask me to go!(drive away)..he run away bcoz he know I already locked my car & there is no chance for him to come in bcoz the robber are too near my car.By running away he hope to lead the robber to chase him & to be away from us but when the robber saw him run so fast, he come back to attack my car, he uses the motorbike tyre lock & bang on my driver side window,in few seconds time, I manage to jump from the front passenger seat to the driver seat & on the second bang, I manage to reverse my car& go( thanks to my 8 mil tinted film , it save our family life, at least it last 2 knock, it buy me some time to drive away).i then drive towards my husband direction, it was so scary...at that time, my right side view is totally out bcoz of the cracked window, I can't open the door even my husband was nearby coz the robber was really near him, it will endanger him as well, so while he is running towards the counter , I try to escort him there, I drove pass the counter but to my suprise the Shell staff did not even help to open the door, they just stood inside & watch. I stop my car , ..feeling very scare bcoz I can't see my husband,..my daughter at the back of the car cried very loud when she saw that both the robber now are on the motorbike chasing my husband the opposite way, she cried "pa pa", hearing her crying ,..my fear from level 10 change mode immediately to Anger level 10. Immediately, I reverse my car & in my heart , if those robbers ever touch my husband I will bang them with my car if I need to! Seeing my car coming very fast towards their motor bike, the 2 Robbers run away & I quickly open the door for my husband & we are safe. Thank you God for protecting us despite just minor external injury of my husband Yip, bcoz he fall while they chase him & me twisted my right hand for turning the wheel super fast. We make police report after that & go to tropicana medical centre to get treatment. Moral of the story, be very alert & careful whenever you are irregardless of petrol kiosk or public places especially car park that are quiet, day or night. I would like to take this chance to thank God again for giving me & my husband Yip & my children another chance to live this life again. Thank you so much :)

sila sebar-sebarkan pada kawan-kawan ye...and berhati-hati dengan orang sekeliling anda...anything can happen...



Assalamualaikum & Hi All!!!!!

aku sudah jatuh cinta dengan Samsung S4...


nape aku kata begitu...cer korang layan video ini...


see...see...see...

best kannnn...kalo lah dapat...bestnyeeeee...

bila nak kuar phone ni??baca kat web katanya akan launch bulan March 2013...sungguh ku tak sabar...


The rumours of Samsung Galaxy S IV / S4 have already started and the rumoured specs have surfaced. According to the trusted sources, below is the Samsung Galaxy S IV / S4 is shaping up to be:

- 5-inch OLED display
- may or may not be flexible
- the design will “retain its popular rectangular shape with rounded corner concept
- LTE-enabled

The sources also indicated that the Galaxy S IV / S4 will be annouce in March 2013. Good Luck!

taken from here

ade orang nak hadiahkan phone ni kat aku, memang la sangat-sangat dialu-alukan...hehehe...kecik tapak tangan, sebesar midvalley aku tadahkan... *berangan :P


tapi kan kalo betul lah phone ni ialah Samsung S4...memang aku himpun duit dari sekarang jugak...sebab ade yg kata maybe ni adalah Samsung Galaxy S...

papepun, tunggu je la announcement dari pihak Samsung....

cepat-cepat sikit announce, tak sabar nak pakai S4... :P

(^_^)




Assalamualaikum & Hi All!!!

sekejap je rasa ghupanya dah 6 tahun dah Nuffnang...terasa cam baru semalam gi sambut birthday Nuffnang ke 5...


korang boleh baca entry ini => http://www.alyzafisol.com/2012/02/happy-5th-birthday-nuffnang.html...tengok la betapa meriahnya sambutan last year...masih teringat-ingat sampai skang...


tahun ini, of course aku tak nak melepaskan peluang, nak jugak sambut birthday Nuffnang sekali lagi kannnn...kalo boleh, tiap-tiap tahun nak sambut birthday together-together...hehee...suwiiittt takkkk... *wink!


ok, step-step yg perlu dibuat...

1. Sign up at www.Deezer.com with your Facebook account <= done


2. Create a playlist on the sidebar and name it “NN Stickman’s Birthday”. <= done

3. Pick a maximum of 5 tracks that you think we should play at Nuffnang’s 6th Birthday Bash. <= done



Rihanna - Diamonds
Bruno Mars - Locked Out of Heaven
Justin Bieber - Beauty and the Beat
Wonder Girls - Like This
Maroon 5 - One More Night


4. Once you’re done, “Share” your playlist on Facebook and Twitter. You may custom your own message, like “I want the DJ to play my playlist during Nuffnang’s 6th Birthday Bash!” <= done



5. Make sure you include the Facebook post and Twitter post permalinks in your blog post (make sure they are set to Public) so we could check out your playlist! <= of course open to public :)

6. Last but not least, submit your entry (blog post permalink) in the form prepared at Nuffnang web! <= will do once complete all steps.. :)

semua step dah dibuat...harapan yg tinggi mengunung, mengharap dapat pergi ke Birthday Party Nuffnang...nak jumpa kawan-kawan blogger lagi...dan tak lupa jugak nak jumpa Nuffies laaaaaa...

(^_^)



Assalamualaikum & Hai!!!


Don't Lose It All dah masuk episode ke3 dah...korang tengok tak yg episode 1 and episode 2???kalo tak ingat boleh baca entry ini :-




kisah percintaan Amy, Nick dan Joe dah masuk ke episode seterusnya dimana dalam episode ni, Amy terpaksa membuat pilihan antara Nick ataupun Joe...


kalo korang, korang pilih sape erkkkk???


nak mudahkan korang buat pilihan, layan video ini dulu...pastu baru decide...


sebelum sebelum ini kan percintaan Amy dan Nick terputus di tengah jalan sebab secara tetiba Nick tak menghubungi Amy...diam seribu bahasa...takde reply mesej...dan kemudian Joe datang di saat Amy di dalam kesedihan ditinggalkan Nick tanpa sebarang berita...Joe menghiburkan hati Amy...menjadi peneman Amy dan sesungguhnya Joe dah mencintai Amy...melamarnya untuk menjadi teman hidup Joe...

tapi tanpa diketahui oleh Amy & Joe, rupanya Nick mengalami hilang ingatan setelah mengalami kecelakaan di luar negara...nasib baik ada facebook...membantu Nick mengingati apa yg berlaku...Nick kembali mencari Amy dan melamar...

Amy dah tersekat di tengah-tengah...jejaka yg manakah yg akan dipilih oleh Amy...jeng jeng jeng...

so kalo korang, korang pilih siapa...Nick or Joe?


walau macam mana pun...apa yang berlaku sekalipun, jangan la sesekali lupa atau tidak mengambil sebarang data plan..tanpa data plan, akan memutuskan perhubungan especially hubungan percintaan jarak jauh...data plan adalah tersangat-sangat penting...so sebelum korang fly ke oversea or ke mana-mana meninggalkan cinta hati disini, make sure korang dah masukkan data plan ye ke dalam phone korang...

Dail *128# untuk mendapatkan data plan yang terbaik atau layari lah ke http://www.xpax.com.my/c1.php


~ SPONSORED POST INI AKAN MELEKAT DISINI SELAMA 24 JAM ~




boleh layan disini => http://www.kshownow.net

Assalamualaikum...

Happening...Enjoy...Best Moment ever...

tu yg boleh aku gambarkan sepanjang event Redmummy Blogger Gathering kat Laser Warzone weekend baru ni...plus penat & sakit badan toksah kata la...yg pasti aku enjoy sangat-sangat...

paling best, dapat jumpa kawan-kawan blogger yang dah lame tak jumpa...rindu sama mereka...dan dapat jugak kenal dengan kawan blogger yang baru...hai kawan-kawan...hehe...


thanks a lot to Redmummy & Nuffnang for the invitation... (^_^)

Captain Abang
credit picture to JMR23

seramai 40 orang yg bermain, dan ade 8 team yg bertanding yg dipecahkan pada 2 kumpulan...aku duk dalam kumpulan Captain Abang - Abang anak Kak Red, En.osbon, my sis - Nadz Fisol, Nadia & her hubby Shafiq...diletakkan dalam group yg hebat-hebat (Arena, Mak Jemah & Purplicious)...sah, susah nak menang...hehehe...almaklumla, masing-masing tak penah main laser tag kecuali adik aku...


sebelum bermain, ade briefing skit pasal cara nak main ape semua tu..so untuk aku yg tak pernah main, memang kena take note semua ape yg dia cakap...kang tak paham pape, mau asyik kena tembak je kan... :P

Piala, Pingat & Goodies bag yg disediakan

ni keputusan...tengok tengok...kalah je semua...tapi tak kisah pun, janji enjoy bermain...hehehe...kan kan kan...


congrats team Mak Jemah menang 1st place tuuuu..n congrats jugak team Arena...penat teman nak lawan ngan geng kome aihhh...

Team Mak Jemah

Team Arena
cik epal & shaheizy sam nye sangat la hebat bermain...payah tul nak beat diaorang...kena main tembak-tembak selalu ni, baru lah bleh terer cam cik epal...hehehe

with Redmummy & Kakak

With Nadia...

Lama tak berjumpa dengan mereka berdua - Nurul & Deq Noor

Kakak sangat happy go lucky while Abang sangat la pemalu...

Bloggers!!!!
credit picture to CikLilyPutih

pasni kita set date, kita lawan lagi...main tembak tembak... (^_^)



Wishing all my chinese friends & readers...


May This Chinese New Year 2013 Fulfill Your Life With The Light, May Your This New Be As Beautiful And Bright As The Firecrackers That Adorn The Night Sky. Happy Chinese New Year 2013...

(^_^)


Assalamualaikum...

dari semalam, aku ternampak pasal isu ni kat twitter...then my sis buat entry kat blog nadzfisol.blogspot.com...dan membuatkan aku jugak nak share pendapat aku pasal konsep tudung terbaru ini...


bagi aku, konsep begini dah agak melampau kot...tak perlu lah nak buat tudung ala rambut palsu supaya si pemakai tak nampak seperti bertudung...nama pun nak bertudung, baik pakai tudung yg proper sikit...


bagi korang plak cam mana? setuju tak dengan konsep begini?

jom bincangkan kat komen jom...

source picture dari google...

(^_^)


Assalamualaikum...

entry wajib setiap tahun...my birthday celebration dinner...hehehe...

so, tahun 2013, en.osbon bawak aku makan kat tempat best...walaupun bukan di hotel 5 bintang, ataupun di restoran yang mahal...yang penting bagi aku, janji dia bawak gi tempat makan sedap & best...restoran apa apa pun takpe...

pilihan en.osbon tahun ini adalah STEAK...di Toowoomba Deli & Meats di Setapak...


menyajikan daging imported jauh nun dari Ostolia (bak kata mak johan dalam Adam & Hawa hehe)....

restoran yg biasa biasa je, dan tak sangka jual daging import je...sape kata restoran biasa tak leh jual daging mahal...


ada 2 menu yg boleh ditengok...menu macam kat atas ni...or korang rajin sangat, boleh la mendongak kepala baca menu kat board yg ada dalam restoran ni...



di kala bosan menunggu makanan, boleh main dengan patung patung ini...dah main letak balik...hehe...actually ini adalah one of the deco kat kedai tu yg aku rasa sangat menarik...budak budak memang lagi suka la kan binatang binatang ini... ;)


ohhh no 8...cina kata kaya...aku kata, no favorite aku...hehehe...

Left : Green Tea with Aloe Vera, Right :  tak ingat, tapi dalam air ade magic balls
sila bersedia, aku nak buat korang terliur ngan makanan yg sedap, lagi lazat sehingga menjilat jari...heh...

Special Beef Ribs with Mushroom Sauce
komen????pergggghhhh...sedap giler...sorang makan tak habis...banyak kot...

daging lembut...sos yg diletakkan atas daging tu memang sedap plus mushroom sauce dalam mangkuk kecik tu yang membuatkan lagi terangkat...tiada kata kata yg dapat ditulis, yg hanya mampu ku kata...sedap & berbaloi...


kasi focus bagi dekat sikit...tengok tengok...nampak sedap kannnn....

yang makanan kat atas ni, pilihan aku...pilihan en.osbon yg ini...

Grain Fed Rib Eye
nampak daging sikit...cam tak cukup untuk seorang...tapi cuba makan dulu...haaa...baru tau cukup tak cukup...


memula sampai, aku cam tak yakin laki aku boleh kenyang...konon-konon ade harapan aku boleh share makanan aku dengan dia...tup tup, dia makan abis, dia kata penuh...aku pasrah menghabiskan makanan ku sorang-sorang...huhu..

walaupun daging nampak kecik, tapi isi tebal...memang mengenyangkan...buat half cook...plus dengan sos black pepper...marvelous sedap...


no dessert for that night, sebab masing-masing dah sengkak perut...

kalo korang rasa nak masak sendiri, kat restoran ini ada jual daging mentah yg dah siap dipotong...balik, marinate & masak je...


konsep open kitchen yg dibuat kat restoran ini memang menarik...aku suka stail open kitchen dari close kitchen sebab boleh tengok deme memasak...


untuk peminat tegar steak dan peminat makan daging, datang lah sini...serius tak tipu, berbaloi dan sedap...tak rugi duit aihhh...

lokasi restoran ni kat G3A, PV 128 Platinum Mondrian, Jalan Genting Klang, Setapak, 53000 Kuala Lumpur...boleh call di no 03-4131 9006 untuk tempahan...dan FB Toowoomba -> https://www.facebook.com/pages/Toowoomba-Deli-Meats-Steak-House/192543230834504


info tambahan...kat sini ade set lunch jugak...dari kul 10 pagi sampai 3 petang...


korang should try makan kat restoran ini...highly recommended... (^_^)


Assalamualaikum...

nak menang hadiah best best tak???macam macam hadiah ada...

dan yang pastinya, ini adalah contest keempat yang aku join as penaja...memula dulu, aku jadi penaja untuk giveaway Penmerah.com...pastu eyriqazz.com...pastu yanayassin.com...dan sekarang melastikbintang.com pulak...

sebelum aku cerita sikit sikit pasal contest ni...aku nak wish "Happy Anniversary to MB & Wife, moga korang berdua bahagia hingga akhir hayat & dimurahkan rezeki...aminnn"...


contest yang dianjurkan oleh Melastik Bintang (MB) ini bersempena dengan anniversary beliau & wifenya...dan korang semua boleh suggest kan lokasi honeymoon/percutian yang best untuk mereka...boleh la cadangkan percutian di Bali ke, Sabah ke, Europe ke...tak kisah la mana mana pun, janji best...lagi best kalau korang dapat kasi detail tempat perlancongan tu macam hotel nak stay, price, transportation, foods...lagi detail korang kasi, lagi tinggi dan tinggi dan tinggi la peluang nak menang...

nak tau lebih lanjut pasal contest....sila la terjah blog melastikbintang.com dan join la contest Destinasi Percutian Melastik Bintang!!!

psst psstt psstt..ini bukan contest berkaitan SEO...jangan risau nak pening pening kepala...just do simple entry dan mengikut syarat syarat MB and then submit...itu sahaja...

last but not least, all the best untuk korang-korang semua yeeeee....wish u luck... (^_^)

Powered by Blogger.