Percutian Keluarga di Bukit Gambang Water Park

13 Comments

Assalamualaikum

lame dah nak up entry ni, tapi tak up up and post pun...hehehee...


keseronokan spend time with my family di Bukit Gambang Water Park...percutian yg dah lame dirancang dan akhirnya dijalankan bulan 11 aritu...time cuti sekolah...sebab sepupu sepapat ade yg sekolah lagi... :)


tiket masuk boleh dibeli di hotel..tu pun kalo stay kat hotel situ la...but untuk senior citizen & orang kurang upaya (OKU) kena beli tiket kat kaunter water park...ade special price untuk orang-orang begini...tak silap aku, untuk senior citizen RM14.50 dan untuk OKU rm 15.90 (salinan IC kena sediakan untuk simpanan pihak pengurusan)...untuk dewasa RM25 & kanak-kanak RM15... *untuk yg tidak stay di hotel, boleh beli tiket terus kat kaunter water park


tram disediakan dari hotel ke water park dengan bayaran rm2 per person...

pondok di Coco Beach

yg ini info sangat penting, if pergi time cuti sekolah, silalah pergi awal sebab nak kena berebut pondok & paling penting pelampung...pelampung untuk slide adalah sangat limited...so sape cepat dia dapat lah...datang lambat, dapat lah pelampung biasa yg tak bleh digunakan untuk slide...

tauke pelampung a.k.a my abah...hehehehe...
sila la tengok harga sewa pelampung kat gambar atas ni erkkkk...

picture credit to Jefrizal Jaafar

picture credit to Jefrizal Jaafar

slide yg kitaorang adik beradik main...

picture credit to Jefrizal Jaafar

mainan slide actually takde la banyak sangat, ade la kot dalam 5 slide...4 untuk slide berdua/single, 1 slide yg pelampung besar yg bleh masuk 4-8 org...pastu ade slide cam superman terbang tu...

sila abaikan aku yg gedix x tentu pasal... :P
source picture dari en.google

bagi aku yg best hanyalah, bahagian kids yg best dengan playground airnya (lupa plak nak amik gambar kat sini)...of cos aku tak leh menyibuk bahagian kids, takat tengok dari jauh je la...and kat bahagian ombak (pun tak amik gambar jugak...hehehe)...ombak dia, pergghhhh...giler best...kaw-kaw nye ombak...kitaorang sepupu sepapat banyak main kat situ je...tempat lain rasa kurang umppphhh...

sape yg ade anak-anak bleh la bawak gi mandi manda kat situ...murah & berbaloi for kids...bab makan, jangan tanye...standard price kat water park...


entry lagi satu, aku share pasal hotel tempat aku stay...walaupun takde gambar, at least aku bleh kasi komen kan...hehe..see u in the next entry... (^_^)



You may also like

13 comments:

  1. Macam best je, 2 tahun lepas banyak dapat voucher ke sini. Tapi tetap tiada kelapangan nak melajakkan diri ke sana.

    ReplyDelete
  2. @Bro Framestoneohhh ye ke..ruginya...bro, if ade voucher lagi, kasi la kat lyza...hehehe... :D

    ReplyDelete
  3. Hotel ye brp rega rate dia untuk family suite

    ReplyDelete
  4. abah tukang jaga pelampung eh... hehehe

    ReplyDelete
  5. Haritu dah sampai gambang, tapi tak singgah lagi kat situ. Seronok sakan tu...

    ReplyDelete
  6. @Faridzul Azminnt dalam next entry sye sharekan ye...

    ReplyDelete
  7. @Rapunzeel Cikiloloa'a...tukang jaga tak berbayar...hahaha...

    ReplyDelete
  8. @sal-nurbeenananti singgah, pergi la...enjoy mandi manda...hehe

    ReplyDelete
  9. Nanti kem salam kat awek yang buat PEACE tu yea.... cun siot... keh3x

    ReplyDelete

Powered by Blogger.