Assalamualaikum...

wahai all my readers & customers...just nak annouce yg aku dah buat satu blogshop yg baru...

boleh terjah kat sini untuk shopping perfume murah berjenama...


bukan yg imitate or gred AAA or dubai sephora...sememangnya 100% original...

memang perfume yg dijual ni 100% original, sebab aku dah pakai perfume ni dah dekat 3 tahun lebih...bagiku, buat ape nak beli mahal-mahal kat shopping complex, sedangkan boleh dapat harga lagi murah dan berbaloi...for me, aku lebih pentingkan isi dalam dari botol and kotak...sebabnya, yg nak guna hari-hari isi dalam nye je...kotak plak, bile dah beli, buka, kita akan terus buang kotak...so buat ape nak bayar lebih untuk harga kotak kan...hehe...

dan lagi satu, untuk orang yg macam aku ni, suka ada perfume lebih dari 4 botol dalam satu masa, memang memerlukan perfume sebegini...so dengan adenya blogshop perfume ini, boleh la aku share-share ngan korang, perfume yg murah, lagi worth it to buy...

berminat untuk membeli perfume ini, boleh terjah blogshop ini http://alyzafisol-shoppe.blogspot.com/...boleh la email kat alyzafisol@yahoo.com atau sms/whatsapp di no 012-5346258...

selamat membeli wahai rakan-rakan sekalian... (^_^)v


Assalamualaikum...

pabila mood memasak membuak-buak...dan muncul plak perasaan memerasan kan diri konon-konon nak jadi Masterchef...tu yg merajinkan diri memasak dinner untuk diri sendiri dan en.osbon...


simple dish yg hanya memakan masa tak sampai sejam untuk prepare semuanya...

Bahan-bahan :
Ikan dory
Mentega
6 Ulas atau lebih Bawang Putih - hiris halus
Black Pepper
Garam (terpulang, nak bubuh boleh, tak bubuh pun takpe)

Gaul ikan dory dengan garam & pepper...garam jangan bubuh banyak sangat takut masin plak nanti...

Panaskan non-stick pan...masukkan mentega dalam potongan 1 1/2 inci...apabila mentega dah cair, masukkan bawang putih...agak-agak dah naik bau, masukkan ikan dory...masak la ikut citarasa sendiri, nak well cook ke half cook ke, terpulang pada korang ye...

then hidangkan dengan salad...macam aku buat ni, aku stim kan baby carrot and baby potato, gaulkan dengan daun salad...then cicah dengan mayonis...simple and easy...


decorate la ikut kreativiti masing-masing...dah siap...boleh makan...

(^_^)


Assalamualaikum...

Juvana, drama yg aku tak pernah miss mase tayang kat TV3 tahun 2011...tiap-tiap minggu, hari isnin malam pukul 9, konpem aku & en.osbon melekat kat depan tv tengok cite ni...

so bile dah kuar movie, terasa la jugak nak tengok...en.osbon mengajak, aku follow aje...sebab ade orang nak bayar kann..hehe...


Juvana The Movie, diarahkan oleh Faisal Ishak...bagi aku, cerita nya tak la menghampakan...cuma bak kata laki aku...tang rusuhan tu, awat pendek sangat!!kalo panjang sikit, best la kot...ni sat sangat...banyak cerita benda lain je...


dan dalam banyak-banyak watak, aku paling annoying dengan watak Lan Todak (lakonan Sharnaaz Ahmad)....eeee, rasa nak sepak-sepak je bila sampai scene dia...annoying sungguh...bila aku kata kat laki aku gitu, jawapannya...haaa, kira menjadi la lakonan Sharnaaz tu...erkkkk...betoi la apa yg dia kata...lakonan Sharnaaz sangat la menjadi sampai boleh buat aku tak suka kan...

Juvana the movie ni lebih mengisahkan kehidupan pesalah-pesalah juvana di tempat baru setelah Wira Bakti ditutup atas kes penyelewengan wang oleh warden sekolah Wira Bakti...pastu kisah Daim yg nak ambik SPM dan mengharap orang sekeliling menerima keadaannya...

scene yg tak leh blah...scene nurse (lakonan Nabila Huda) nak check keadaan pesakit yg bernama Jamal (lakonan Syafie Naswip)...boleh tak nurse check pesakit, tengok dah mati, pastu boleh tersenyum cam suka je mamat tu mati...derrrr...kurang-kurang, buat-buat la panggil doc ke...kalut-kalut skit ke...baru real...tak pasal satu panggung gelak ngan scene tu...haishh...

anyway, untuk peminat Juvana, boleh lah tengok movie ni kat panggung wayang, baru je lagi keluar, tak silap aku 24 Januari baru-baru ini...tengok lah ape jadi kat Botak, Apek, Ayam, Kicap, Ain dan yg lain-lain...dapat tak diaorang join ngan budak-budak sekolah baru ape semua tu...

kat entry ni, takkan aku nak cite semuanya...kang tak best nak tengok plak...baik pegi tengok sendiri, baru puas hati...


(^_^)v


Assalamualaikum...

bersambungan dari entry Bukit Gambang Water Park....aku cite plak pasal tempat penginapan kitaorang sepanjang di sana...

source picture from here

menginap di Caribbean Bay Resort Family Suite selama 2 malam 2 rumah...total adalah RM1k++...kiranye secara kasar, ade lah rm250++ 1 malam untuk 1 rumah...murah la kan...

source picture from google

sebab 1 rumah ade 2 bilik, dalam setiap bilik ade katil single yg besar & bilik air...bleh stay 4 - 8 orang...besar...selesa...ade ruang tamu, dining and siap dapur lagi...plus ade free breakfast utk 4 orang 1 rumah...

source picture from google

source picture from google

untuk add on breakfast kena tambah rm23 untuk dewasa, kanak-kanak plak, aku tak pasti...tak terperasan la plak mase lalu kat tempat makan tu...heh..

actually lebih baik stay di sini dari sewa homestay ke ape ke...sebab nye siap dengan breakfast...so tak perlu la susah-susah nak mencari makan di waktu pagi...cuma nya, time dinner je la kena keluar cari makan...tapi dari situ nak ke Kuantan, tak la jauh...so boleh pusing-pusing bandar Kuantan je untuk mencari makan...

lagipun stay kat sini, sangat selesa...ade swimming pool...kitaorang aritu, sampai bukit gambang petang, masuk bilik tukar baju terus terjun pool...konon-konon nak amik feel mandi sebelum pergi water park... :P

nak info lebih lanjut boleh la singgah ke web Bukit Gambang Resort City => http://www.bgrc.com.my/ ....

My Family

ini lah keluarga aku yg pergi bercuti aritu...termasuk la nenek aku skali...

nextttt...nak kemana plak kita...ke pulau plak ke...jom start planning sanak sedara ku...

(^_^)



Assalamualaikum

lame dah nak up entry ni, tapi tak up up and post pun...hehehee...


keseronokan spend time with my family di Bukit Gambang Water Park...percutian yg dah lame dirancang dan akhirnya dijalankan bulan 11 aritu...time cuti sekolah...sebab sepupu sepapat ade yg sekolah lagi... :)


tiket masuk boleh dibeli di hotel..tu pun kalo stay kat hotel situ la...but untuk senior citizen & orang kurang upaya (OKU) kena beli tiket kat kaunter water park...ade special price untuk orang-orang begini...tak silap aku, untuk senior citizen RM14.50 dan untuk OKU rm 15.90 (salinan IC kena sediakan untuk simpanan pihak pengurusan)...untuk dewasa RM25 & kanak-kanak RM15... *untuk yg tidak stay di hotel, boleh beli tiket terus kat kaunter water park


tram disediakan dari hotel ke water park dengan bayaran rm2 per person...

pondok di Coco Beach

yg ini info sangat penting, if pergi time cuti sekolah, silalah pergi awal sebab nak kena berebut pondok & paling penting pelampung...pelampung untuk slide adalah sangat limited...so sape cepat dia dapat lah...datang lambat, dapat lah pelampung biasa yg tak bleh digunakan untuk slide...

tauke pelampung a.k.a my abah...hehehehe...
sila la tengok harga sewa pelampung kat gambar atas ni erkkkk...

picture credit to Jefrizal Jaafar

picture credit to Jefrizal Jaafar

slide yg kitaorang adik beradik main...

picture credit to Jefrizal Jaafar

mainan slide actually takde la banyak sangat, ade la kot dalam 5 slide...4 untuk slide berdua/single, 1 slide yg pelampung besar yg bleh masuk 4-8 org...pastu ade slide cam superman terbang tu...

sila abaikan aku yg gedix x tentu pasal... :P
source picture dari en.google

bagi aku yg best hanyalah, bahagian kids yg best dengan playground airnya (lupa plak nak amik gambar kat sini)...of cos aku tak leh menyibuk bahagian kids, takat tengok dari jauh je la...and kat bahagian ombak (pun tak amik gambar jugak...hehehe)...ombak dia, pergghhhh...giler best...kaw-kaw nye ombak...kitaorang sepupu sepapat banyak main kat situ je...tempat lain rasa kurang umppphhh...

sape yg ade anak-anak bleh la bawak gi mandi manda kat situ...murah & berbaloi for kids...bab makan, jangan tanye...standard price kat water park...


entry lagi satu, aku share pasal hotel tempat aku stay...walaupun takde gambar, at least aku bleh kasi komen kan...hehe..see u in the next entry... (^_^)


Assalamualaikum...

Alhamdulillah...rezeki di bulan Januari...pembuka tahun 2013 yg indah...

di kala aku sedih dengan ape yang berlaku beberapa hari yang lepas, datang berita gembira yg menceriakan hati yg sedang berduka...syukur syukur...

dan tak sia-sia juga effort aku menghantar borang penyertaan every month, sampai la aku ni di cop muka pejabat pos sebab asyik gi beli setem, pos surat... :)




tak sabar rasanye nak gi amik hadiah...tak ingat dah hadiah ape yg dapat sebenarnye, sebab main hantar je...pastu banyak sangat yg dihantar...hehe...

insyaAllah, akan dishare kan jugak rezeki pemberian ni pada kawan-kawan nanti... (^_^)


assalamualaikum...

di hari jumaat yg indah ni, tetiba buat aku teringat pasal cincin yg aku suka sangat-sangat dua tiga tahun lepas, dan berharap menjadi cincin kawin...tapi hajat tak kesampaian sebab ade yg tak setuju dengan cincin pilihan aku...huhuhu...


ade lagi ke cincin ni skang erk...harap-harap la aku dapat cincin ni suatu hari nanti...


aku suka designnya...aku suka batunya...suka sangat-sangat...

nak kumpul duit nak beli cincin ni laaa... (^_^)


Assalamualaikum...

wahhh...tajuk entry tak agak-agak...hahah...mane ade sponsor dari Clarins k...beli sendiri tau...

minggu lepas aku meng'happy'kan diri sendiri dengan menghadiahkan produk Clarins as birthday gift (walaupun birthday ade lagi beberapa hari)...weeeeee...hehehe...jarang-jarang sekali aku nak bagi hadiah untuk diri sendiri...tapi sekali sekala, ape salahnya kan...

asalnye nak beli stok skincare sebab skincare aku dah abis...tahun lepas aku pakai Clinique...best...tapi tahun ni nak start tukar pakai Clarins plak...saje je, sebab nak pakai skincare yg tak banyak chemical...cam Clinique tu memang totally chemical kan, but Clarins at least kurang la skit chemicalnya...konon-konon nak jaga kulit muka tak nak kasi makan dengan bahan kimia je... :)

bab harga...memang agak pricey...tapi kalo satu barang bleh tahan lebih dari 8 9 bulan, berbaloi tak? berbaloi kan...lagipun boleh collect Clarins points...cukup points bleh redeem produk yg nilai beratus-ratus...pastu...if membeli masa birthday month, dapat double point lagi...untung manyak oooo...

hasil tangkapan aku

beli 4 barang je...yg lain-lain tu adalah free gift...banyak giler dapat...dapat sunblock la, double serum, eye serum, shaping-lift dan banyak lagi la, malas nak list...

ni la yang buat aku suka beli produk skincare camni..sekali beli, free gift banyak giler...hehehe...ko request je ape nak, nanti mesti diaorang kasi nye...

tak sabar nak tunggu bulan 10, nak redeem barang free... :D

*****

entry ni just nak share my happiness with readers, bukan nak menunjuk...wink!


Assalamualaikum

sambungan kisah Amy & Nick...dah masuk episode 2 dah...

nak tau episode 1 macam mana ceritanye, boleh la baca entry INI -> DON'T LOSE IT ALL - ALKISAH PERCINTAAN JARAK JAUH (PJJ)...


untuk episode 2 plak...mengimbau kembali kisah lalu antara Nick, Amy & Joe...

hari demi hari, Amy tersangat la tertekan dan kecewa sebab Nick langsung tak membalas sebarang message...Nick terus berdiam diri tanpa sebarang kata dan berita...

sebenarnye, percintaan jarak jauh boleh mendatangkan banyak masalah...tambah plak bile takde DATA plan kan, lagi lah susah...dah tak bercontact, mula la rasa stress, pikir bukan-bukan, hidup tak tenang without the other half kan...

cer kalo ade DATA...problem solved...tak yah serabut kepala otak nak pikir bukan-bukan...dengan adenya DATA jugak, takde la korang akan jadi macam Amy & Nick ni...lost contact...hubungan percintaan yg tak nampak kesudahan nye camne kan...

ape-ape pun, jom layan video ni dulu...


ape akan terjadi lepas ni??

Adakah Amy akan berubah hati pada orang lain??

Nick pulak bagaimana?Apa yg terjadi pada Nick??

Cincin tu untuk siapa??Amy atau kekasih baru Nick??


Nervous rasanye nak tau sambungan cerita ni..nak tau sangat ape jadi pada kisah cinta Nick & Amy...pastu nak tau jugak ape jadi pada Joe...senang cite, nak tau semuanya lah...nak tau kisah sebenar-benarnya...

semua tu akan terbongkar pada 18 Januari 2013 dan saksikannya di http://bit.ly/dontLoseItAll...#DontLoseItAll @xpaxsays

dapatkan DATA untuk korang dan chenta hati korang dengan memilih pelan terbaik dengan hanya mendail *128# dan untuk mendapatkan maklumat lanjut boleh layari http://www.xpax.com.my...

~ SPONSORED POST INI AKAN MELEKAT DISINI SELAMA 24 JAM ~


Assalamualaikum....

hai semua...pe khabar???sehat???

ya Allah, lame rasenye tak berblogging...tetiba winduuuu....berblogwalking ape ntah lagi, lame giler tak singgah blog kawan-kawan...later-later la I singgah yeee...

so story awal tahun, aku mula dengan alkisah barang free gift...aku ni bab-bab barang free memang melaju je...bukan ape, dapat barang yg best-best kan, sape tak nak...tapi selalunye aku kejar free gift skincare or kosmetik jeee...lain-lain tu tak kisah sangat...

clinique...clarins...estee lauder...lancome...dan beberapa brand lagi...

asal ade cakap nak kasi customer sample ke ape ke...memang aku akan rajin pi kutip...tambah plak ade geng kan, lagi lah aku suka...hehehehee...


macam baru-baru ini, dalam majalah cosmopolitan & female bulan ni...ade card dalam magazine yang dibagi pada reader untuk collect barang skincare kat mane-mane kaunter...so bulan ni, dapat barangan 3-step dari Clinique and beberapa sachet eye serum dari Estee Lauder...jadi la kan...boleh la try pakai...kalo best, boleh kumpul duit & beli...


seperti yg sedia maklum aku ni memang pakai barangan Clinique, selalunya sample-sample yg dapat ini, aku bawak gi travel je...takyah la nak angkut yg besar, angkut yg kecik-kecik suda...save space...lagipun takat berjalan mane-mane tak sampai seminggu, bawak botol kecik pun cukup...pakai pun skit-skit je, mane la nak luak sangat...lain kalo berjalan sampai sebulan, bawak je la botol besar...

untuk korang yg tak pernah pakai barang-barang gini dan teringin nak pakai, gi la rajin-rajin amik sample...mane nak tau sesuai dengan muka, boleh beli pastu...hehee...

next month, tak tau la plak barang ape yg akan dibagi...tunggu je la kat FB or magazine...ade rezeki, dapat la lagi free gift kannn...

(^_^)

Powered by Blogger.