Sarapan Mampu Buat Kita Kurus

10 Comments

Assalamualaikum...

sesiapa sahaja yang tengah berdiet or yang baru nak start berdiet...amalkan lah pengambilan sarapan pagi...itu adalah makanan yang penting...tak caya??bacalah ENTRY - Pentingnya Sarapan Pagi...

ade kajian mengatakan, pengambilan sarapan yang kaya dengan protein (kira-kira 500 kalori) paling berkesan mengawal rasa lapar...and yes, aku sangat bersetuju...

picture taken from google

sebabnye, kalo aku breakfast sandwich telur atau egg & cheese kat subway...mampu membuatkan aku kenyang sehingga time lunch...so time lunch tu, boleh la makan sikit je...at the same time, boleh ajar diri kita untuk kurangkan pengambilan nasi...untuk yang berdiet, makan nasi tu penting, tapi dengan kuantiti yang sangat sedikit, sekadar untuk mendapatkan tenaga darinya sahaja...

cubalah amik breakfast macam ini, dan nilailah sendiri...

(^_^)



You may also like

10 comments:

  1. sy on diet skrg mkn sedikit-sedikit
    sma ada lunch or dinner
    bese dinner skrg ni sy mkn yg ringan2 shj

    ReplyDelete
  2. Betul tu ^_^
    Wilma memang tak pernah skip breakfast...

    ReplyDelete
  3. saya bfast nasi lemak je atau sup campbell.... hehe...

    ReplyDelete
  4. yes... jgn skip breakfast. sgt penting

    ReplyDelete
  5. SKANG NIE suka makan wholegrain bread gardenia

    ReplyDelete
  6. pagi petang siang malam dkna makan sebab nak gemuk :)

    ReplyDelete
  7. bila nak banjer k sha makan sarapan ni???? hahahha jom lah jom lahhh :)

    alyza..... tolong klik G+ kat n3 blog k sha ni boleh? http://sharidawati.blogspot.com/2012/12/iphone-5-gadget-impian.html

    ReplyDelete

Powered by Blogger.