Korean Food di Dubu Dubu

5 Comments

Assalamualaikum...

bile sebut korean food, akan teringat restoran seperti Seoul Garden, Ko Hyang dan beberapa restoran lagi...tapi tempat yg selalu aku gi makan korean food hanyalah di Seoul Garden, Ko Hyang & satu lagi restoran kat Asian Avenue Sunway Pyramid...tak ingat plak nama kedainya...

the best Ko Hyang adalah dekat The Gardens Mid Valley...situ masakan lagi sedap, cuma tempat duduk je cam limited sikit...

baru-baru ini bila dapat tau yg akan ade restoran baru akan dibuka a.k.a Dubu Dubu, aku dan en.osbon dah masukkan dalam list restoran yg wajib untuk dicuba makan...


so bile dah dibuka di Mid Valley, kitaorang pun pergi lah merasa makanan di situ...

pas order, sementara menunggu makanan, sempat la kitaorang membaca nota kecik ni...cara-cara nak makan soondubu dengan bibimbap...



untuk sape-sape yg first time merasa makanan korea, bleh la korang belajar camne nak makan dua benda ni... :)

Menu yang aku cuba aritu ialah Combo Soondubu Jigae Chicken & Seafood....air plak, citron tea...



menu en.osbon plak...Beef Bulgogi dengan air Aloe Vera...



both makanan portion untuk 1 1/2 org makan...aku memang susah nak abis la kan...makan nasi pun, separuh je mampu, lagi separuh tolak kat en.osbon...Beef Bulgogi tu pun, daging yg dibagi banyak...sedap pun sedap...memang berbaloi lah dengan harganya...bagi aku untuk menu soondubu tu, kalo tanpa nasi pun mampu mengenyangkan...Kimchi nye plak memang sedap(en.osbon aku yg kata)...cukup masam...but aku memang tak tertelan la Kimchi tu, sebab masam sangat...tukang perabis cam biase, en.osbon laaa...dia memang suka makan Kimchi...bab makanan masam-masam serah ke dia, konpem sat je dah licin...


our bill on that day...amacam??ok tak price ngan portion makan???berbaloi la kan...

balik je dari situ, jangan dioffer makanan lain, konpem tak bleh nak masuk sebab kenyang sangat-sangat... 

ohhh yaaaa....Dubu Dubu ade jugak cawangan di One Utama....


teman setia aku...teman makan aku...ajak je la ke mana saja, ok aje en.osbon....

(^_^)



You may also like

5 comments:

  1. owh..mmg nk pegi sgt restoran nih...da siap planning mse bln pose aritu, cdg nk bbuke kt situ, tp mmg la penuh giler mid valley time tu...last xjd...igt next week, bru nk pegi..hihi

    ReplyDelete
  2. meleleh ayaq liuq abg long ni ha......huhuhu

    ReplyDelete
  3. pernah gak cuba kat situ.... set BULGOGI memang buat perut rasa kenyang....dan dubu yang rupa macam tau fufa....

    ReplyDelete
  4. Hi Alyza.......saya baru jer gi sana baru2 ni. Anak2 la suka sangat makanan kpop nih :)
    Not bad dan saya dah upload pics dalam blog www.blogmakanbest.blogspot.com so senang2 tu jenguk la yer dan kalu minat boleh follow jugak TQ TQ
    Semua entries tentang makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehe maklum la kita kan idup untuk makan kan.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.