Your Maybank account has been suspended...Beware!!!!

10 Comments

Assalamualaikum...



Beberapa hari lepas receive email dengan subject "Your Maybank account has been suspended"...giler terkejut aku dapat email camni...pastu pelik, apesal plak Maybank account aku nak kena suspend plak kan...cam tak logik...bukannya aku ade buat pape pelik pun...

so aku pun terus continue baca email....


Dear NAB Customer's,

Please note that Your NAB Online Banking access has been flagged.
Due to the recent changes we have made to our online banking system.
All flagged account requires immediate activation for Online Banking to remain active.
To activate and keep your online banking update on our new (SSL EV Secure server)
Kindly click on our website link below to activate and update your online banking.
http://www.nab.com.au
At NAB your Online Banking security is very important to us.
For your protection we are proactively notifying you of this activity.
Thanks,
NAB-Technical Security Team
© National Australia Bank Limited. Use of the information contained on this page is governed by Australian law and is subject to the disclaimers which can be read on the disclaimer page. View the NAB Privacy Policy.

sekali nahhhhhh!!!!spam kau...

nasib baik aku tak main suka-suka click link yg dia kasi tu...kalo tak, memang abis la terkena dan jadi mangsa manusia yg suka amik kesempatan dengan amik duit kita dalam akaun...

pada sesiapa yg dapat email sebegini...please jangan click any link yg dia kasi...delete terus email ini dari inbox...sebab email ni masuk inbox kita, bukan dalam spam folder...so sila lah berhati-hati yeeee...

(^_^)


You may also like

10 comments:

  1. FD pun byk dpt email spam. macam-2 bank ada, tp FD ada 3 je.

    ReplyDelete
  2. Bahanya.. macam macam skrang ni kan..

    ReplyDelete
  3. bahaya benda ni.. dah selalu dimaklumkan tp msh ada yg tertipu..

    ReplyDelete
  4. ouh? main tipu...

    ReplyDelete
  5. maybank takkan send email macam tu kepada customer..huhuhu

    ReplyDelete
  6. skang bukan aje maybank ada spam....cimb dan rhb pun dah ada... memang kena slalu aware dan hati2x

    ReplyDelete
  7. Kite selalu kalau dapat email camni gi letak mouse tu (tp jgn klik! Letak aje!) kat email address sender tu. Nanti muncul kat footer alamat email sender tu kan? So automatik kite boleh tau samada itu mmg email dari bank atau scammers! Hehe...
    My latest Entry :)
    JJCM: Chengal d'Garden Cafe-iii

    ReplyDelete
  8. Wilma pun pernah dapat email macam nie...
    Mula2 panik jugak...
    Tapi, bila Wilma baca balik...SPAM plak...
    Bukan setakat email...
    HP pun pernah kena...
    Tapi, Wilma tak layan...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.