Anniversary Dinner at Ben's, KLCC

7 Comments
Assalamualaikum...

Love the place...

Love the foods...

Love everything about it...

Ben's KLCC, itulah tempat dinner kitaorang masa Anniversary celebration aritu...

source picture from google

pernah dengar sebelum ni, tapi tak pernah terjah and try the foods..

so masa hari anniversary tu ingatkan nak try makan kat Atmosphere 360 Menara KL...since buffet pun dah RM198 per person, pastu aku plak tak rasa nak makan buffet sebab time lunch tu dah pekena Red Box Semi Lunch Buffet, so kitaorang decide nak makan kat tempat lain...aku la yg cadangkan makan kat Ben's...sebab sebelum ni penah dengar/baca kat mane ntah, kata cam best...bila ade review kata best, mesti la nak kena cuba makan jugak kan...

sesampainya disitu, masyaAllah, penuhnya orang...kitaorang terpaksa tunggu dalam 10 minit lebih gitu sebelum dapat tempat...


yg best nye kat sini, disediakan card atas meja untuk kita baca & communicate with our partner/friends...bagus jugak gitu, takyah asyik nak mengadap henpon je kan...



tapi rata-rata yg datang sini semuanya menyembang...so card ni hanya dijadikan perhiasan...lain la korang datang berdua, tak tau nak sembang ape, amik card ni, then main la jawab-jawab soalan ke ape ke sampailah makanan sampai...henpon tu, sila simpan dalam poket or handbag je tau...

malam tu punya makanan yg kitaorang makan...

Wild Mushroom Soup, RM11.90
Ben's Nasi Istimewa, RM39.90

Ben's Nasi Istimewa ni ade Ayam Goreng Berempah, Sambal Udang, Rendang Daging, Kerabu & Keropok.

Zucchini & Crabmeat, RM16.90
Berry Pavlova Sandwich, RM13.90
Assam Refresher, RM9.9 & English Apple Freeze, RM11.90

overall...makanan sedap especially pavlova...first time aku makan pavlova yg tak manis sangat, just nice dengan selera aku skang yg dah kurang makan manis...service pun tip-top...suasana pun best...untuk price plak...still dalam range yg affordable...

untuk sape-sape yg rasa nak makan fine cuisine boleh la datang ke sini...

Location:
Ben’s KLCC
Suria KLCC
Lot 140 First Floor
Kuala Lumpur City Centre
50088 Kuala Lumpur
Phone: +6 03 2163 1655
Opening Hours: 10:00am – 11:00pm daily
Facebook: http://www.facebook.com/bens.big
Website: http://www.thebiggroup.co

(^_^)



You may also like

7 comments:

  1. bacnkrup kalau makan sini hari2 hehe

    ReplyDelete
  2. Tengok portion dia memang cam okeh ngan harga tapi nak sampai ke KLCC ni sekali setahun kot hahaha... (malas nak masuk tempat yang crowded)
    My latest Entry :)
    Berhati-hati membeli secara online

    ReplyDelete
  3. suasana kat cam best makan ngan couple...btw harga nasik lemak tu dah makan kat williams corner woo...boleh gak cuba laaa

    ReplyDelete
  4. perghhh! tak tahannn kalau mkn sllu kt snie.. mcm byk plus harga ponn mcm nk pengsann je tgkk.huuu

    ReplyDelete
  5. makan kat tempat hebat... harga pun hebat laaaaa. kan?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.