Khasiat Susu Untuk Diet

8 Comments

kesinambungan dari artikel yang penah aku share kat blog ni...pasal Kalsium Boleh Bantu Buangkan Lemak Badan....aku jumpa lagi satu artikel yang membuktikan kenapa susu boleh diamalkan untuk yang berdiet...


Wanita yang mengamalkan low-fat yogurt ataupun low-fat milk, setiap hari, sebanyak tiga atau empat kali sehari mampu membuang 70% lemak dari tubuh badan...ini disebabkan Kalsium yang ada dalam susu mampu berperanan untuk menjadi pembakar lemak yang bagus untuk badan...

So, untuk sesiapa yang nak membuang lemak degil dari badan, boleh la amalkan...

waktu pagi : 1 gelas low-fat milk
waktu tenghari : 1 gelas low-fat yogurt
waktu malam : 1 gelas low-fat milk

lagi satu, mengamalkan minum susu di bulan puasa, mampu membantu badan anda untuk bertahan kerana ia boleh buat korang rasa kenyang je...especially untuk kids, ajar la mereka minum susu masa bersahur dan sebelum tido untuk memudahkan proses tidur...

(^_^)v



You may also like

8 comments:

  1. minum ok tp tak lama lepas tu perut terasa kembong plak.

    ReplyDelete
  2. @@YUNID@TI boleh2...jom kita start berdiet... :)

    ReplyDelete
  3. kalau dok asrama..nk dpt kan yogurt kt mane..???

    ReplyDelete
  4. blh x minum susu yg dlm keadaan sejuk?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.