Red Velvet Cake di Wondermilk

28 Comments


Wondermilk...name yg dah cukup famous...


menjual kek dan cupcakes yg comel dan sedap...n ade jugak la jual makanan lain...

aku pun dah lame dengar pasal Wondermilk ni, tapi tak penah sekali pun aku jejak kaki ke situ (walaupun dari umah nak kedai tu dalam 10 minit je), sampai la hari sabtu aritu lepas main badminton, gi beli cupcake kat situ...

alkisah nye, cik mashi, tingin sangat nak makan kek red velvet kat Wondermilk..dia mengajak, aku pun on je la since aku tak penah rasa cake Wondermilk lagi kan...n bleh la aku merasa cake kat situ...

sampai je kedai tu, mata aku melilau merata tengok keadaan kedai yg sangat menarik...pastu cuci mata tengok cupcake yg comel-comel dan nampak sedap...sampaikan aku tak tau nak amik cupcake yg mane satu untuk dirasa dulu...hehe..

Foxy Red Velvet Cake

The Cupcakes

Tiramisu and Rainbow Cupcakes...

Foxy Red Velvet and Peanut Butter Cupcakes...

Rocky Road and Choc Chip Cupcakes...



last-last, Rocky Road and Red Velvet cupcake yg menjadi pilihan hatiku...


 

1st time aku gi kedai ni, membe aku bleh plak buat cite lawak kan...citenye, dengan semangat nye dia meng'order' 1 slice cake Red Velvet tanpa tanye harga untuk 1 slice...dengan konpiden, dia bajet dalam belas-belas je untuk 1 slice...sekali masa bayar, haaa hamikkk...rm20 1 slice...terkejut kawan aku ni haaa...siap ingatkan kena bayar untuk orang lain lagi...bile dah cek resit, baru tau yg 1 slice kek tu berharga rm20...dan dan time tu dia tekad takmau beli dah kat situ...aku tak tau la sampai bile dia bleh tahan tak nak beli kat situ, pasalnye kek tu tersangat la sedapnye...*masa tengah taip entry ni pun, aku masih terasa kesedapan kek tu...nyum2...


patut la pas bayar dia senyap je...kuar kedai, baru tau kisahnye...pengajaran disini, nak beli pape, tanye harga dulu tau...jangan main terjah jeee...kan dah menyesal...hahaha...

mashi, ko memang menghiburkan aku dengan keletah ko yg over-konpiden tu...sib baik sedap kan, so berbaloi la kan bayar rm20 untuk kek tu kan kan kan... :P

sape-sape rasa nak makan kek mahal, boleh la gi kedai Wondermilk kat Damansara Uptown...cake sangat sedap, cuma a bit pricey... (^_^)v



You may also like

28 comments:

  1. RV aku xyah sampai rm20 per slice. Murah je. And nak rasa sedap ke tak, tanya alia. Alia kata sedap :)

    ReplyDelete
  2. looks nice tapi mahalllllllllllllllllllllll T_T

    ReplyDelete
  3. @Dhiya nnt aku nk try la RV ko..one day, aku akan order... :D

    ReplyDelete
  4. mahalnye! kenapa mahal sgt harganya ye. hmm... xpe2, nak kena cuba ni baru tahu berbaloi tak kesedapan kek itu dgn harganya. thanks for sharing.. :)

    ReplyDelete
  5. perghhh... giler mahal... tp kalau btul sedap dan berbaloi org x kisah sbnrnya... bkn makanan harian pun... skali skala jamu perut makanan mahal apa salahnya kannn... hehhee... :)

    ReplyDelete
  6. Olohhh mahainyaaa sampai rm201 untuk kek? Heheh sedap maybe berbaloi lahh hehhe

    ReplyDelete
  7. Saya paling suke Rainbow Cupcakes.. =)

    ReplyDelete
  8. whoaaa.... memang kes terkena la nie... tu laaa..kalau order ngan kawan2x mungkin boleh dapat murah lagi nie...

    ReplyDelete
  9. nampak sedap! nak nak naaaakkk.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Seb baik aku bukan penggemar manisan....mashi...mashi...ptt ko bg aku rsa skit kek mahai ko tu hahahha

    ReplyDelete
  11. mahalnya kek tu...tp kalau big portion and sedap...oklaaa

    ReplyDelete
  12. woa!mahalnya... lg mahal dr secret!

    ReplyDelete
  13. @Rayyan Haries kan...tapi sedap...sekali sekala bleh la beli...kalo slalu, bangkrap.. :)

    ReplyDelete
  14. @deqnoor xtau la nape dia mahal tapi serius sedap...u should try sekali...baru leh tau berbaloi ke tak dgn price nye... :)

    ReplyDelete
  15. @careno kan kan...sekali sekala, treat diri sendiri dengan something yg mahal2...best kan... :)

    ReplyDelete
  16. @sarah mohamad mahal tapi sedap sangat..sampai arini duk terbayang kesedapan kek tu... :)

    ReplyDelete
  17. @kathy jem x try lagi rainbow cupcakes...nak try gak la nanti..ramai kata sedap cupcake tu... :)

    ReplyDelete
  18. @hazman fadzil pasni kalo nak beli sebijik kek, mmg order kat kengkawan je la...kat situ mahal sgt...huhu

    ReplyDelete
  19. @KiD meh damansara, pastu kita gi makan kat situ.. :)

    ReplyDelete
  20. @wahyde sep duit ko weh...ko ptt mntak awal2 lg, aku rs skang dh abis dh semuanye...hehehe

    ReplyDelete
  21. @POSH76 yup yup mmg besar skit portion and sedap dap dap.. :)

    ReplyDelete
  22. @Nurul Akmal try la makan nnt nurul...baru la tau betapa sedap nya kek ni... :)

    ReplyDelete
  23. @Mohammad Majduddin mmg mahal dr secret tp lagi sedap dr secret... :)

    ReplyDelete
  24. Caye x sejak kejadian tu..sampai laa aku bertahan x jejak Wondermilk.. Tp laa ni dok berhalusinasi RV cuppies WM..oh nooooo

    ReplyDelete
  25. Niza, aku dgn collegues hari tu pi singgah dah kat Wondermilk ni. Cupcakes mmg awesome. 6 bijik yg cenonet tu harga RM25. Satu RM4.50. Kwn aku mati2 ingatkan itu size kecik. Rupenye itu saiz yg max. Memang mendapat la. LOL. Mahal tu memang tapi rasa sgt awesome. Kena belajar buat sendiri la cenggini sbb naj save duit.
    Btw, aku ex-classmate ko, Faradilla :D

    ReplyDelete

Powered by Blogger.