Ibu Dera Bayi 10 Bulan

8 Comments

Rasanya arini seharian semua orang berkata-kata pasal video mak dera anaknya yang masih kecik lagi baik kat Fb and twitter...kalo tak silap aku, budak kecik tu baru berumur 10 bulan mase didera tu...

aku memula dapat tau kot twitter...biasalah, aku memang active twitter dari FB...so pas dapat tau kat twitter, terus aku buka FB, kot-kot la jumpa video yg ramai katakan tu...tup-tup jumpa pun...walaupun ramai cakap tak sanggup tengok, aku ni dengan keras hati nya (walhal aku pun jenis lembut hati), tengok la sampai habis...

nak tengok video, sila tengok kat SINI...

sebelum aku nak berceloteh panjang, aku nak bagitau, video tu adalah yg tahun lepas nye yeee...mak dia dah dibicarakan dah pun, dan dipenjarakan 18 bulan...untuk yang merekod tu, aku tak pasti kena penjara ke tak...nanti aku cuba selidik yeee..jadi pegawai penyiasat, menyiasat pasal ni dengan lebih lanjut...eceh...

ok sambung cite...

aku kesian kat budak kecik tu dipukul teruk oleh mak dia...part yg paling aku tak bleh tahan, bile budak tu merangkak ke maknya mintak untuk dipeluk dan disayangi, tapi maknya bleh plak pukul lagi anaknya tuu...huhuhu...sian dia...ye la, budak kecik kan, bile dia rasa unsecure, dia akan mencari orang yg paling dekat ngan dia a.k.a mak laa...even sampai skang, time aku duk taip entry ni pun, aku duk terbayang lagi part tu...aduhai...susah aku nak lupakan... *dan cuba kontrol untuk tidak hujan...

benda yg paling aku marah, orang yg merekod tu...ko dah tau kan maknya duk pukul anak nye camtu, apsal la ko tak bawak lari budak tu ke tempat lain kejap...ko biarkan je budak tu dipukul...boleh plak main cakap je kan..pastu msg/call masuk HP ko, ko marah, sebab ko sedap duk rekod mak pukul anak...ape punya manusia daaaa...sanggup erk tengok budak kecik diperlakukan begitu...hmmmmm...

pandangan aku :

mak nye tak leh la disalahkan 100%, mungkin ade sesuatu yang menganggu pikiran mak budak tu, sebab bak kata membe aku, mak dia nampak cam meroyan, tak stabil...cam orang tengah lupa diri mase pukul tu...so must be something happen yang buat dia salahkan budak tu...(aku cuba berpikir positif ye, walaupun pada awalnya, aku sangat marah kat mak budak tu)...dan sepatutnya ade orang lain cuba tenangkan mak budak tu dan bawak la budak tu lari dari pandangan mata dia kejap sampai la diri dia tenang...dan orang yg patut berbuat begitu, adalah org yg merekod video ni...

secondly, pasal hukuman kat mak budak tu...memang ramai tak agree dipenjarakan 18 bulan...even aku pun tak setuju...tapi kita kena pikir balik, kalo lame sangat penjarakan mak dia, budak tu camne...walaupun penah didera, dia mesti nak mak dia jugak kan...dan pihak tertentu mesti nak mak dia baik balik dan terima anaknya kan...takkan nak pisahkan lame-lame...nanti camne mak nak rapat balik ngan anaknya...betoi tak?

oklah ni cuma pandangan aku lepas aku baca komen kawan-kawan kat FB and twitter...kalo korang tak setuju ngan cadangan aku, dan ade cadangan lain, ku tak kisah kalo korang nak sharekan...

tu je lah untuk malam ni...sekian...selamat malam... (^_^)v


You may also like

8 comments:

  1. teruk tul dera bayi.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. yg penting dia da terima hukuman. yg pelik kenapa semua x ckp pasal tukang rakam ? apa kes rakam x tolong budak tu ? =,=

    Btw,mohoN follow saya kembali sbb saya dah follow anda.Jika sudi. TQ =)


    http://lovelynemo.blogspot.com/2012/05/sims-2-awesome.html

    ReplyDelete
  3. Manusia sekarang dah ramai hilang hati perut... Contoh die nei la..

    ReplyDelete
  4. semoga baby comel tu selamat dan terpelihara..amin

    * sangat marah pada sang pekaram tu. cakap saja tau, tapi tindakan xbuat langsung. amik la budak tu lari. ni tidak. adoiii xtau ape motif video ni, nak cari duit pun beragak-agak la.. ishhhh.. kompius la..

    ReplyDelete
  5. dah tengok dah pg ni dlm hp kwan hantar..
    rasanya maknye xmeroyan kak, si tukang amik gambar yang meroyan. dah tengok baby tu kene pukul. tak reti pulak die nak amik.. adoi... :( sakit hati tengok budak sekecil tu dipukul sebegitu rupa. kite yang dah besar ni pun sakit kalau di pukul di kepala even dengan bantal pun. ni kan budak..

    @_@ sedih bila tengok baby ni nak gapai mak die lg walaupun dipukul macam tu.

    ReplyDelete
  6. Actually org merekod tu pernah try stop mak bdk tu tapi dia pun kena sekali jadi dia rekodkan tuk bagi bukti pada pihak berkuasa...and mak bdk tu baru dpt Malaysia PR...sahih bukan Melayu Malaysia...dah sahih mak budak tu psycho...huhuhu...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.