Cross Stitch

22 Comments

dah lebih 10 tahun aku tinggalkan benda alah ni...dua tiga hari yg lepas aku mula balik membuat benda yg paling aku suka, iaitu CROSS STITCH...

aku memang suka buat benda ni...kalo dapat buat, makan pun tak ingat dah...kusyuk je buat...pastu kalo dah start pegang, susah ler aku nak lepaskan...dah ngantok pun bleh buat lagi sampai tahap mata 25% terbuka baru rasa nak brenti n tido....hehe...penangan cross stitch nye pasal...


Design yg perlu dibuat

Benang yg colourful...

Dah mula skit-skit...

actually, benda ni adik aku yg beli...konon-konon nak buat adiah kawin aku...tapi last-last dia tak buat pun, aku yg buat sendiri...so, nak kira as adiah kawin lagi ke??hmmm...disebabkan adik aku masih belajar, aku terima la as adiah...tapi nanti kalo dah keje, aku nak claim balik benda lain...hahaha... :P

rasa cam wiken ni nak gi kedai buku la...nak cari buku pasal cross stitch and corak-corak menarik...terase nak buat lagi dengan corak yang berlainan, maybe bunga ke, kartun-kartun comel ke, nak kasi adventure skit kat diri sendiri... :) kalo dah jumpa buku best, nanti aku sharekan erkk...tu pun kalo betoi jumpa... (^_^)v



You may also like

22 comments:

  1. benda ni saya dah lama teringin nak buat...tapi tak pernah beli..hihi

    ReplyDelete
  2. dari dulu teringin nak belajar buat..tapi tak de mase :( cam best je :)

    follow me k : http://faeismayuddin.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Dulu masih muda suka buat tapi sekarang dah tak ada masa nak buat.

    ReplyDelete
  4. dulu ni hobi sy ni kak lps tu teeettt dah malas hahaha..

    ReplyDelete
  5. mak aii.. rajinnya u!!!

    -madammondoq-

    ReplyDelete
  6. whoaaa....cantiknya....nanti nak mintak awak buat gambar blog header saya boleh tak ?

    ReplyDelete
  7. ada mak kawan saya suka buat mende ni. saya ofcoz tak minat. hik hik

    ReplyDelete
  8. Bila dah siap mesti cantik..

    Ma nurul suka sangat buat cross tich ni..

    ReplyDelete
  9. @ReeneeRaaid mood tgh rajin, tu yg buat tu....hehe... :D

    ReplyDelete
  10. @fae ismayuddin best...try la buat sekali...bile dh siap, trase kepuasan nya...

    ReplyDelete
  11. @zzanyy ye ke...nnt ade masa, bleh la buat lagi... :D

    ReplyDelete
  12. @ellaNadj aikkk...mane leh malas2 ni..hehehe...hobi kita same la dik... :D

    ReplyDelete
  13. @hazman fadzil alamak...sye tak kreatif sgt, camne nk tlg buat gmbr blog header awk...huhu

    ReplyDelete
  14. @J.Syazwana hehehee...mak kwn awk tu mesti buat banyak yg cantik2 kan? :)

    ReplyDelete
  15. @Nurul Akmal nurul tak nak buat sekali ke?try la buat... :D

    ReplyDelete
  16. sejak kedai alatan jahitan yang saya suka pergi tu berpindah... saya dah terberhenti buat cross stitch... :( xtahu kat mana nak beli material sume...

    ReplyDelete
  17. @Nora KarimNora, ade kedai kat Giant Puchong jual barang2 cross stitch...cuba try cari kat situ..name kedai, sye x igt la plak...huhuh...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.