semalam aku de singgah blog sape ntah...tak ingat...sebab semalam banyak sangat blog yg aku singgah... *sori ye to the owner, i tak ingat blog u, if u drop by to my blog, tinggalkan link ye, supaya sye bleh backlink kan...

pastu layan la video ni....


alahai budak ni, tersangat la comelnye....

then tetiba teringat kisah adik aku yg sorang ni...

aku ade adik lelaki yg beza umur 10 tahun ngan aku...so mase kecik-kecik, ade la aku tolong parent aku jaga adik aku ni...dan sejak kecik, kitaorang memang dilatih untuk membaca...tujuan, supaya semua akan jadi minat buku cam mak aku...dan ternyata usaha mak aku tu berbaloi, sebab tiga-tiga minat buku termasuk la adik laki aku ni... :)

so ade la satu hari ni, mak aku belikan buku buah-buahan untuk adik aku baca...aku ngan adik aku si angah (the only adik pompuan ku) bersemangat la nak ajar dia, bagi kenal buah-buahan...name buah-buahan lain boleh je dia sebut betul...mai tang 3 jenis buah ni...lain bunyi yg disebutnye...

Banana bunyi Babanana

Papaya bunyi Papayaya...

Jackfruit bunyi Jackfoot... *bercakap dengan air liur penuh kat mulut...

lepas dia sebut je, memang kami gelak kaw-kaw nye...dibetulkan sebutan, bunyi same je...yg bestnye, betulkan sebutan papaya, dia dengan bersungguh sebut papayaya jugak, siap marah lagi kata dia salah...tak padan umur 2 3 tahun, ade hati nak marah kakak-kakak...tapi kitaorang bolayan, sambung gelak lagi ade la...hahahahaha...

lame jugak la dia guna sebutan ni, sampai masuk tadika, baru la betoi dia sebut... :D

sampai skang, cite ni jadi bahan ketawa aku ngan adik aku...stress je adik laki aku sorang ni dikenakan kakak-kakaknye...nasib ko la adik, time ko kecik, kitaorang dah besar panjang, memang sah-sah cite ko, kitaorang akan ingat sampai bila-bila...hahaha...anyway, time kecik-kecik adik comel pe bile sebut camtu...tu yg lagi buat kakak-kakak ingat tu...hehe..memori terindah tau..

inilah budaknya...dah masuk matriks dah... :)

(^_^)v


Kuasa mekap pada perempuan....

korang setuju tak????


anyway, aku suka sangat ayat ni...sebab ia mengambarkan aku jugak....bile bermekap, aku bertambah yakin dari tidak bermekap...rasa lagi presentable dan more confident....serius tak tipu, aku tak suka kuar umah tanpa mekap...rasa tak lengkap nye diri ini...rasa selebet je...tak nak mekap lebih-lebih, takat letak bedak pun kira mekap jugak kan....tak perlu la nak mekap tebal-tebal, light pun kira mekap jugak...

*pesanan : tak perlulah nak mekap sampai orang tak kenal diri kau, mekap sekadar untuk memberi keyakinan tu adalah lebih baik dari merubah paras muka menjadi orang lain...

(^_^)v


alahai...selebriti hensem dah terkeluar la...

ingatkan selebriti AA yg akan kuar..tapi nak wat camne, name pun pertandingan kan...ade yg kekal n ade yg terkeluar...tak dapat la dia nak menang untuk badan amal yg diwakilkan nya... :(

Gambar dari FB Masterchef

anyway, aku suka tengok Selebriti Masterchef ni...best...tengok kerenah retis-retis bile memasak...n tak sangka, boleh tahan jugak deme ni memasak...sape kata retis tak pandai masak, taaaraaaa...mereka membuktikan yg mereka boleh memasak tau....

wish all the best ye untuk selebriti-selebriti Masterchef Malaysia...harap korang boleh la menang untuk badan amal masing-masing... 

last but not least, congrats tomok on your newborn baby...comey!!!

Gambar dari Twitter Tomok...

(^_^)v


Ohhhh My Levi's
*gaya bercakap seperti Fazura dalam cite pisau cukur yeee....

dari hari pertama, aku dapat pakai Levi's, aku tau, itulah seluar untukku...eceh... :D

ye arrrr...aku ni bleh kata kategori pompuan yg susah nak dapat seluar kot...

bile nak yg kaki kecik, tersekat tang punggung, tak celuih n tak lepas...

bile nak yg muat-muat n selesa kat punggung, tang kaki plak besaq...

memang dalam dilema lah aku ni bab-bab nak beli seluar...sampai la satu hari tu, en.boyfriend a.k.a en.osbon suggest beli Levi's then aku pun terjah la kedai Levi's....

seingat aku, first time aku beli Levi's kat Jusco Bukit Raja...kali pertama menyarungkan Levi's...aduhai...ko telah buat aku jatuh cinta padamu lahhh...muah muah muah...

1st Levi's ku...

Cantik kan Levi's terletak padaku

selesa di punggung...di kaki nampak kecik...di lutut memang just nice...bile pakai, memang terletak lah...bile berjalan, terasa diriku sangat cantik...hehehe...pastu tahap keyakinan memang tinggi...dan yang paling penting, kain nye yg tersangat-sangat la selesa...bab saiz, ku tak kisah, janji cutting dan keselesaan tu diutamakan...sebab aku mementingkan seluar yg nampak terletak di badan si pemakai a.k.a aku la tu...hehe..

walaupun basuh berpuluh kali, Levi's tetap kekal mengikut bentuk asalnye...susah aku nak tengok seluar Levi's ni mengembang seperti seluar-seluar yg lain...n tu yg buat aku lagi suka dengan seluar Levi's ni... :)

Badan bam bam pun leh pakai skinny...Tq Levi's...
yg penting kaki nampak kecik... :)

bagi aku, Levi's telah menghasilkan seluar yg menyelamatkan kaum perempuan yg mempunyai masalah membeli seluar...kerana, ia mengambil kira perempuan yg berpunggung besar, berpeha besar dan berbagai masalah yg melibatkan bentuk badan perempuan...pear ke, apple ke, jam pasir ke...tak kisah la ape-ape bentuk pun...akan ade seluar Levi's yg mengikut potongan badan korang wahai kawan-kawan perempuan sekalian... :)


sepanjang aku ke kedai Levi's untuk membeli seluar, tak penah lagi aku keluar kedai dengan perasaan kecewa...mesti ade seluar yg sesuai dengan bentuk badan aku...dan aku tak teragak-agak untuk membeli dan membayar...dan keluar kedai dengan muka senyum sampai telinga...hehehe...

Levi's Straight Fit...

Salah satu seluar kegemaranku...

Levi's, kau telah menawan hatiku dengan potongan seluar yg cantik...maka aku takkan berpaling tadah padamu...kau tetap dihatiku, dulu, kini dan selamanye... (^_^)v


repost balik entry ni...

tadi tengahari aku dah post, tapi disebabkan ade beberapa benda berlaku, aku delete balik...tapi kini, ku post kembali...

untuk bagi korang bergelak ketawa....


pengajaran melalui gambar ni, lain kali kalo nak tulis pape, sila la check balik ape yg ditulis tu, silap haribulan, lain maksud yg kuar nye...hahahaha....

(^_^)v


Di hari Isnin ni, di kala korang semua dilanda Monday Blues termasuk la aku...ape kata jom kita main teka-teka nak???



cer korang teka...apekah benda yg dimaksudkan...

"SQUARE SQUARE PUFF"


*clue : sejenis makanan bukan curry puff


*Updated as at 2.56pm :- Makanan ni boleh dapat kat restoran buffet steamboat...

haaaa...pikir jangan tak pikir...sape dapat jawab, aku kasi cash RM10...

tinggalkan jawapan korang kat komen je yeee...

contest ni aku buat start hari ini (28 May 2012) sampai la Jumaat ni (1 Jun 2012, jam 12 tengah malam)...tapi kalo ade sape-sape yg dapat jawab sebelum tarikh tutup, aku akan tutup contest ni...kiranya once ade pemenang, aku close terus contest ni walaupun sebelum sampai jumaat...

ajak la kengkawan main teka-teka skali ye...

selamat mencuba...

(^_^)v


Konsert Kenangan Sudirman akan diadakan sempena memperingati 20 tahun pemergian Allahyarham Dato’ Sudirman Haji Arshad dan untuk mengenang jasa beliau sebagai penghibur nombor 1 Asia suatu masa dulu.

*permulaan ayat yg skema disitu...hehe...


Konsert Kenangan Sudirman ni akan diadakan di Stadium Bola Sepak Cheras, Kuala Lumpur pada 3 Jun 2012 pada jam 9.00 malam...sape yang rindu nak dengar lagu-lagu Allahyarham Dato' Sudirman Haji Arshad boleh la datang ke stadium tu yee...

banyak artis yang best-best akan meriahkan konsert ni...


siti nurhaliza pun ade tau!!!!

dan yang menariknya...MASUK ADALAH PERCUMA!!!

ade lagi benda yang lagi best...bleh menang IPad2, tiket backstage dan tiket wayang cite Hoore! Hoore! dengan menyertai Perarakan Konsert Kenangan Sudirman dan bergaya ala Sudirman...3 peserta yg paling menyerlah, berpeluang lah nak menang hadiah-hadiah menarik tu...

jom kita meriahkan Konsert Kenangan Sudirman ni... 

Untuk maklumat lanjut, sila ke SINI...

(^_^)v


sape nak free breakfast McD....

siapkan ink printer untuk print kupon yeee....

nah amik kupon ni erk...


tapi sebelum nak print tu kan, baca habis-habis dulu kupon ni tau...pastu pikir-pikir lah nak print ke idak ye....hehehhehe...kalo korang baca sampai habis, mesti korang paham ape yg aku maksudkan.... :D

have a nice thursday readers!!

(^_^)v


setelah berhari-hari tertanye-tanye dengan notis ni dalam lif kat opis...


akhirnya arini dah tau ape ke bendanya...

ade bola gergasi di Sri Pentas rupanye sempena Euro 2012...


kat opis siap pasang fire drill lagi...ingatkan ade kebakaran...aku dengan gaya kurang percaya ade kebakaran, turun jugak la ke lobby, walhal kalo ikut plan, ade kebakaran, kena keluar dari kawasan opis, tapi tak pikir plak mase turun tadi kan, main turun je..tu pun siap ade hati nak guna lif...tapi last-last, aku turun tangga gak la, sebab time tu hanya pikir, kalo kebakaran, mane leh turun guna lif...hehehe...sempat lagi pikir yg tu je...sesampai di lobby, baru la tau, fire drill dipasang sebab nak semua staff turun and ia adalah sebahagian gimic utk introduce bola besar ni dan official launch tengahari tadi to all MPB staff...

so sape nak tengok bola besar ni, boleh la tengok bile lalu LDP nanti yee...

lastly, jangan lupa saksikan Euro 2012 di TV3...

(^_^)v


dah lebih 10 tahun aku tinggalkan benda alah ni...dua tiga hari yg lepas aku mula balik membuat benda yg paling aku suka, iaitu CROSS STITCH...

aku memang suka buat benda ni...kalo dapat buat, makan pun tak ingat dah...kusyuk je buat...pastu kalo dah start pegang, susah ler aku nak lepaskan...dah ngantok pun bleh buat lagi sampai tahap mata 25% terbuka baru rasa nak brenti n tido....hehe...penangan cross stitch nye pasal...


Design yg perlu dibuat

Benang yg colourful...

Dah mula skit-skit...

actually, benda ni adik aku yg beli...konon-konon nak buat adiah kawin aku...tapi last-last dia tak buat pun, aku yg buat sendiri...so, nak kira as adiah kawin lagi ke??hmmm...disebabkan adik aku masih belajar, aku terima la as adiah...tapi nanti kalo dah keje, aku nak claim balik benda lain...hahaha... :P

rasa cam wiken ni nak gi kedai buku la...nak cari buku pasal cross stitch and corak-corak menarik...terase nak buat lagi dengan corak yang berlainan, maybe bunga ke, kartun-kartun comel ke, nak kasi adventure skit kat diri sendiri... :) kalo dah jumpa buku best, nanti aku sharekan erkk...tu pun kalo betoi jumpa... (^_^)v



Wondermilk...name yg dah cukup famous...


menjual kek dan cupcakes yg comel dan sedap...n ade jugak la jual makanan lain...

aku pun dah lame dengar pasal Wondermilk ni, tapi tak penah sekali pun aku jejak kaki ke situ (walaupun dari umah nak kedai tu dalam 10 minit je), sampai la hari sabtu aritu lepas main badminton, gi beli cupcake kat situ...

alkisah nye, cik mashi, tingin sangat nak makan kek red velvet kat Wondermilk..dia mengajak, aku pun on je la since aku tak penah rasa cake Wondermilk lagi kan...n bleh la aku merasa cake kat situ...

sampai je kedai tu, mata aku melilau merata tengok keadaan kedai yg sangat menarik...pastu cuci mata tengok cupcake yg comel-comel dan nampak sedap...sampaikan aku tak tau nak amik cupcake yg mane satu untuk dirasa dulu...hehe..

Foxy Red Velvet Cake

The Cupcakes

Tiramisu and Rainbow Cupcakes...

Foxy Red Velvet and Peanut Butter Cupcakes...

Rocky Road and Choc Chip Cupcakes...



last-last, Rocky Road and Red Velvet cupcake yg menjadi pilihan hatiku...


 

1st time aku gi kedai ni, membe aku bleh plak buat cite lawak kan...citenye, dengan semangat nye dia meng'order' 1 slice cake Red Velvet tanpa tanye harga untuk 1 slice...dengan konpiden, dia bajet dalam belas-belas je untuk 1 slice...sekali masa bayar, haaa hamikkk...rm20 1 slice...terkejut kawan aku ni haaa...siap ingatkan kena bayar untuk orang lain lagi...bile dah cek resit, baru tau yg 1 slice kek tu berharga rm20...dan dan time tu dia tekad takmau beli dah kat situ...aku tak tau la sampai bile dia bleh tahan tak nak beli kat situ, pasalnye kek tu tersangat la sedapnye...*masa tengah taip entry ni pun, aku masih terasa kesedapan kek tu...nyum2...


patut la pas bayar dia senyap je...kuar kedai, baru tau kisahnye...pengajaran disini, nak beli pape, tanye harga dulu tau...jangan main terjah jeee...kan dah menyesal...hahaha...

mashi, ko memang menghiburkan aku dengan keletah ko yg over-konpiden tu...sib baik sedap kan, so berbaloi la kan bayar rm20 untuk kek tu kan kan kan... :P

sape-sape rasa nak makan kek mahal, boleh la gi kedai Wondermilk kat Damansara Uptown...cake sangat sedap, cuma a bit pricey... (^_^)v


korang tau tak, Qi Razali kini bercinta dengan gadis yg namanye bermula dengan huruf E?


haaaaaa...

dia bukan bercinta dalam dunia realiti dengan gadis E, tapi hanyalah dalam lakonan, untuk cerita Friday, I'm In Love...


dalam dunia realiti, dia masih bercinta ngan Yuna la...diaorang kan sweet couple, suka aku tengok deme berdua ni...masing-masing sempoi je..memang sesuai berdua diaorang ni... :)


Qi Razali dalam Friday, I'm In Love ni, dia berlakon as Awang yg kata by kengkawannya (Ana lakonan Bella Dally, Nisha lakonan Nellydia Senrose, Pitt lakonan Zoey Rahman, Jo lakonan Aiman Mentor dan Hansem lakonan Ryzal Jaafar), si Awang ni terkena sumpahan bile bab percintaan...akan jatuh cinta dengan gadis pada hari jumaat, dan akan putus sebelum datangnye jumaat yg seterusnya...yg lagi menariknye, dia mula jatuh cinta dengan gadis start huruf A, pastu putus, gadis B plak, pastu C dan seterusnya...kalo ikutkan untuk minggu ni a.k.a episode ke 5, mungkin dia akan berjumpa dan bercinta ngan gadis E...tapi nak tau betoi ke idak, kena la tengok citenya malam ni kat TV9...kul 8.30 tau...

so far, aku suka tengok cite ni...tak berat, sempoi...best untuk rehatkan otak..tak payah nak pikir-pikir, stress ke hape...enjoy je...kalo tak dapat tengok time malam, konpem esok harinya aku tengok kat Tonton..rasa tak best plak bile miss cerita ni kan...

so jom malam ni kita date depan tv kul 8.30...

kalo rasa nak borak-borak sambil tengok, boleh la kita borak kat twitter yee...follow me @AlyzaFisol...

ok, see u tonite!!! (^_^)v


Assalamualaikum...

dengan ini....dengan berbesar hatinya...

aku nak umumkan...pemenang GA Alyza Fisol...adalah...

*drum roll

taaadddddaaaaaaa....

http://mira-ceriaselalu.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://syazanaamira.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://omelancikfisyaradzi.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://arelinayu.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://amercorner.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://www.akmarwati.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://gumihoprincess.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://mimihazirah.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://www.ienaeliena.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://alongnidar.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://imtheloveofnickhun.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://s0ul-cadberrysoul.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://ezzamalik.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://diqnor.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
http://eydawoit.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html


tahniah pada pemenang...sila emailkan pada sye, butiran-butiran seperti berikut:
Nama
Alamat
No. Phone


dan emailkan ke alyza8716@yahoo.com...

hadiah akan dihantar selepas sye dapat semua detail yg diperlukan...

hadiah ape yg diaorang ni menang...jeng jeng jeng...biarlah rahsia..tunggu je la sampai kat tangan diaorang...nak tau, kena tnye la diaorang ni nanti...hehehee....saje mau kasi surprise lagi...hehhee...

utk yg tak menang tu, nanti sye buat GA lagi, korang join yeee...

mekasih bebanyak pada korang semua yg join GA ni dan meriahkan GA ni...appreciate sangat-sangat... (^_^)v


pabila wayang kuar cite 3D...aku adalah antara yg excited nak tengok cite 3D...konon-kononnya nak feel lebih dari tengok movie biase...

tapi tak dinafikan, tengok 3D lagi best kan dari 2D...


so, bile dengar LG kuarkan LG Cinema 3D Smart Tv ni, aku pun tersangat la excited dan teruja...ye arrr...pasni tak yah la susah-susah nak gi kat wayang untuk tengok cite 3D...bleh tengok kat umah jeeee...sambil tengok boleh la baring-baring ke, nak makan macam-macam ke, tengok ramai-ramai ke, nak tengok cite same berpuluh kali ke...takde la kena beratur panjang nak beli tiket ape semua kan...jimat duit tiket... :P *dasar cheapskate hahaha




dengan LG Cinema 3D Smart TV ni...gambar pun cantik...clear warta lagi (clear warta tu ayat mak aku nak menunjukkan betapa clear and cantiknye gambar ye)...pastu gambar sangat la real, sampai rasa kita plak yg ade dalam cite kat TV tu...tambah lagi, TV ni full HD kottttt...kalo nak compare ngan LCD TV, rasanye menang lagi LG Cinema 3D Smart TV ni...sebab LCD TV tu biase-biase, image 2D je... :P


pastu kan pastu kan...yg buat LG Cinema 3D Smart TV lagi best kan...sound system dia oooo...sangat canggih oooo...didatangkan dengan Network Blu-Ray Disc Home Theater System lagi tauuuuu...TV ko hado??TV aku memang takdo...haha...kalo bleh nak la hado satu...*eh, betoi ke bahasa aku ni, men blasah je ni :P


dah name pun TV 3D kan...mesti la datang dengan spek nye sekali...kalo kita gi kat wayang kan...spek mesti besar...separuh dari muka dah penuh ngan spek...pastu berat plak tu...dengan LG Cinema 3D Smart TV ni kan, mereka dengan berbesar hati introduce kan spek yg ringan, selesa untuk digunakan setiap lapisan dan battery-free...takyah susah-susah nak charge-charge...jimat letrik...ehhh...hehehe...


sebenar nye kan...bile Nuffnang nak kasi can gi merasa kehebatan LG Cinema 3D Smart TV ni, nak jugak ler teman merasa...tapi kalo de rezeki, nak la menang TV...mane nak tau kan...rezeki cheq...ehhh...campur aduk suda bahasa aku...opppsss...hehehee...

anyway, harap-harap dapat peluang merasa kehebatan LG Cinema 3D Smart TV ni... (^_^)v


aku konpem korang boleh gelak nya kalo layan video ni...

aku sendiri yang tengah serius pun boleh gelak kaw-kaw mase tengok video ni...



kalo lah ade jual patung ni kat sini, konpem aku beli...sebab beli buat ilang stress tu...hahaha...

(^_^)v





arini aku nak share skit tips yg menarik...tips, camne nak jimat duit...sangat sesuai untuk mereka-mereka yg sedang belajar untuk berjimat...macam aku....erkkk...hehehehehe...


ade beberapa cara yang boleh korang gunakan...

1) Minyak Kete
Untuk sesiapa yg memandu kete ke opis, boleh la cuba nak jimat minyak dengan mengurangkan kelajuan kete...bawak biase-biase suda, tak payah nak pecut-pecut nak laju ke opis...pastu cuba lah kurangkan barang dalam kete...agak-agak, mane barang yg tak digunakan tu, simpan je la kat umah...buat berat je nak bawak ke hulu ke hilir kan...bile kete berat, minyak pun guna banyak...last sekali, cuba matikan enjin kete bile berhenti...jangan nak kuar gi kedai tu, biarkan enjin kete on je...stop la kejap...sementara nak beli barang tu, dah jimat skit minyak kan...

2) Kurangkan Tol
Cuba la cari jalan alternatif yg tidak menggunakan tol...kalo dapat jalan yg lebih kurang same je jarak ke destinasi, guna lah jalan yg takde tol...dah jimat singgit dua ringgit kat situ...tapi, pastikan la berbaloi guna jalan tu, jangan plak nak elak tol, tapi jalan bukan main jauh sangat...tu dah tak jimat dah, sebab guna minyak banyak, ikut jalan jauh...cuba cari jalan yg dekat tanpa tol yeeee...

3) Mesin ATM
Kalo boleh elakkan dari mengeluarkan wang dari bank yang lain dari bank yg sepatutnya...sebab kat situ ade caj dikenakan, paling minimum rm1...walaupun rm1 tu nilai yg agak kecik, tapi dengan rm1 tu, ade barang yg boleh kita beli kan...pastu, elakkan dari mengeluarkan wang lebih dari 4 kali...sebab pengeluaran lepas kali keempat akan dikenakan caj 50sen...50sen tu pun duit kan...so kuarkan la duit tu sekali banyak, dan cuba la control untuk tak abiskan semua dalam masa yg singkat...nak senang, main sembunyi2 kan duit, konpem lambat skit nak abis duit tu... :)

4) Beli Barang Secara Borong
haaa...beli barang banyak-banyak or memborong ni, kalo buat kira-kira balik, boleh menjimatkan...dah la beli dengan harga murah, dapat banyak barang, dan boleh jimat perbelanjaan korang untuk sebulan dua...ok la tu kan...

5) Bersopin Time Sale
Untuk orang yg suka sale cam aku, time sale la korang patut beli barang yg korang nak tu...sebab time tu bleh dapat dengan harga yg murah...lagi bagus, kalo sopin time member's day, lagi kaw-kaw nye sale...pastu dapat voucher lagi...dapat point lagi...voucher plak takde expired date...lagi best...anytime boleh guna...cam aku, suka beli barang kosmetik time member's day sebab bleh dapat free gift dengan sangat banyak...yg sekurang-kurangnya boleh sep duit korang dalam rm50...tak ke untung camtu...

best tak tips berjimat ni...boleh diaplikasi kat aktiviti harian korang...and at least, boleh kurangkan beban perbelanjaan keluarga... (^_^)v


sebelum aku nak umumkan pemenang yg bertuah...aku nak senaraikan dulu blogger-blogger yg menyertai GA alyzafisol ni...


1) http://zero6september.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
2) http://impianperasaanhidpku.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
3) http://sallcontest.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
4) http://imtheloveofnickhun.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
5) http://cikpuanmudaumi21.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
6) http://alongnidar.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
7) http://www.akmarwati.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
8) http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway_25.html
9) http://faralalalala.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
10) http://hydalicious.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
11) http://rosepurple92.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
12) http://02-99-97.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
13) http://omelancikfisyaradzi.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
14) http://thelittlefh.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
15) http://ciknurulsiezuka.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
16) http://zatieyza.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
17) http://ezzamalik.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
18) http://iniblogfatinhazirah.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
19) http://diarilubang.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
20) http://nijieraspalace.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
21) http://afasz.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
22) http://gulahatimama.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
23) http://ketuabintangku.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
24) http://madieygadis98.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
25) http://s0ul-cadberrysoul.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
26) http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
27) http://noruazuran.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
28) http://mujadafewa.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
29) http://nurulezateeob.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
30) http://hazirahc.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
31) http://nono-hakuren.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
32) http://appleshera.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
33) http://hanamiko-sakura.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
34) http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
35) http://eira-shamiera.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
36) http://diqnor.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
37) http://afiman81.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
38) http://umikasum.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
39) http://kusyamimihanani.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
40) http://iralone09.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
41) http://missmyra0810.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
42) http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
43) http://farachew.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
44) http://belogcikmira.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
45) http://mira-ceriaselalu.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
46) http://mydreamzworlds.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
47) http://dizbelogiz-mine.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
48) http://kancil8349.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
49) http://frinesfunky.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
50) http://suhapinkyahoo.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
51) http://dhieranottie.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
52) http://belogella.blogspot.com/2012/04/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
53) http://syazanaamira.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
54) http://noraziraahad.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
55) http://eikanurviolet.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
56) http://ha-na-ni.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
57) http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
58) http://duanmizastory.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
59) http://trainerfariz.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
60) http://pinknlavender.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
61) http://sayadisinibukansaya.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
62) http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
63) http://cikharty88.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
64) http://gumihoprincess.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
65) http://syiedalikes.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
66) http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
67) http://gilecontest.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
68) http://www.ienaeliena.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
69) http://luvlina.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
70) http://iemagurlz.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
71) http://blogsherinterest.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
72) http://fatinlovecontest.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
73) http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
74) http://arelinayu.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
75) http://jaritakruncing.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
76) http://baizuratuha.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
77) http://thisissensei.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
78) http://hairulizacontestga.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
79) http://mimihazirah.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
80) http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
81) http://loladelova.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
82) http://littlesunshiners.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
83) http://eydawoit.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
84) http://azieyan89.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
85) http://justasimplediary.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
86) http://anakenciksalamat.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
87) http://w4ni3.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
88) http://takiyaoceto.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
89) http://meowwwhoney.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
90) http://ceritaceritaeirayusoff.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
91) http://lovegiveaway.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
92) http://kesahsigadis.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
93) http://winnersjourney.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
94) http://rightnot.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
95) http://cempakakuningku.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
96) http://bungajauh.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
97) http://sararose-93.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
98) http://reeneeraaid.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
99) http://amercorner.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
100) http://pnatnyetaip.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html
101) http://fadhilahsyuhada.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html

seramai 101 blogger yg turut serta untuk GA ni...

dengan ini, Alyza Fisol nak berterima kasih banyak-banyak pada anda semua...dan sangat menghargai setiap entry yg dibuat untuk GA ini...dan yg paling best, dapat kenal ramai blogger...hehehe...i like kenal-kenal orang ni... :)

keputusan akan diumumkan tidak lame lagi...sape yg bertuah???jeng jeng jeng...nantikan yaaaa...

(^_^)v


Nak kawin punya pasal...sanggup jual moto kesayangan...


tapi yang paling best, cuba korang baca explanation dia...


ayat dalam paragraph last tu yg buat nak tergelak...hahahahhaa...

 aduhai, ade jugak orang yg camni kan...

macam-macam...hahaha... (^_^)v


semalam...dalam duk gatal tapak tangan kanan..ade berita baik untuk aku ghupanye...hehehehhee...

orang tua-tua cakap, kalo gatal tapak tangan kanan, rezeki nak masuk kan...dan alhamdulillah...ade rezeki yang masuk...hehehe...

AKU MENANG SPECIAL GIVEAWAY DARI MADAMMONDOQ!!!!

yeay!!!!happy tak terkata...

aku bajet tak menang dah aritu...sampaikan dah lupa dah pasal GA ni...sampai la semalam bile tengok kat page Madammondoq, baru teringat balik pasal GA ni...

actually GA ni, madam buat kat fanpage dia...so aku ngan pantas cuba la menjawab, mane nak tau, kot-kot menang kan...and yet, rezeki berpihak padaku...hehehheee...

ni yang aku menang...

moga-moga, pasni murah rezeki ku nak menang hadiah pape lagi....hehehehehhehehehe...

oooppppssss...GA aku dah nak tamat dah...sape-sape tak join lagi, cepat-cepat la join...and all the best to all... (^_^)v

Powered by Blogger.