Pengembaraan 6 Jahanam : Sunrise di Angkor Wat

2 Comments

suatu pengalaman yang tak boleh dilepaskan di kala berada di Siem Reap...

iaitu...


tengok sunrise or sunset di Angkor Wat...

benda ni wajib tengok...tak leh terlepas...kalo terlepas, rugi la korang...tak dapat tengok keindahan alam ciptaanNya...





dari gelap gelita sampai la suasana cerah, kitaorang melepak kat situ...dari nampak bulan, sampai la naiknya matahari...





cantik kan!!!


tengok matahari di celahan Angkor Wat...


sebelum aku bercerita panjang, let's layan my first video...hehehehe...korang jangan gelak tau...almaklumla, first time buat video, terserlah sifat pemalu aku...kuikuikuikui....

layanzzzz....


video yang aku capture, gambaran di dalam Angkor Wat....korang tengok la suasana nye...


*tetiba menyelit si wahyde nak jugak berkata2 dalam video aku... :P

actually sangat la ramai orang yang datang pagi tu nak tengok sunrise...sampaikan mr.cameraman a.k.a en.osbon & miss camerawoman a.k.a wahyde terpaksa menyelit untuk dapat port yang cantik untuk capture gambar...kitaorang yang lain, duk belakang-belakang je layan suasana yang aman, damai, nyaman dan teruja tengok awan yang cantik...ngan kaler-kaler yang sangat cantik...


ni ade lagi video yang aku capture on that day...sila la layan yeeee...



sorry yer...video ni a bit shaky...harap-harap tak penin la korang nak tengok yeerrr... :)

pagi tu sebenarnye, kitaorang breakfast kat kedai makan dalam tu je...makan biase-biase je...sekadar isi perut bagi ade tenaga nak berjalan dalam Angkor tu je...tapi unfortunately, aku capture gambar makanan aku je, so tak leh la nak review sangat kedai makan tu...


bab tiket plak...nak masuk cam aku dah nyatakan dalam video USD20 per day...agak mahal, but kalo tak masuk, rugi plak kan...so kitaorang bayar je la sebab tak miss any moment sepanjang kat sane...kat tiket tu siap ade gambar lagi tau..memang wajib snap sebelum dapat masuk...konon-konon cam pass untuk sehari la...kalo beli untuk berhari-hari, kena la simpan leklok tiket a.k.a pass tu ye dan nanti nak keluar masuk Angkor, boleh tunjuk je pass tu, tak payah bayar banyak kali...

okeh, tu je entry untuk Angkor Wat...pasni aku akan review beberapa Angkor lagi yang ade dalam tu... (^_^)v




You may also like

2 comments:

  1. memang cantik sangat2...kalo ke sana lagi teruja tengok.. :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.