Pengembaraan 6 Jahanam : Phnom Bakheng

6 Comments

selepas berjalan-jalan di Angkor Wat dan sebelum menuju ke Angkor Thom, kitaorang singgah jap di Phnom Bakheng...actually aku tau name tempat lepas aku balik sini and google, baru tau name sebenar-benarnya...mase kat sane, memang aku tak pasti ape name temple ni sebenarnye...hehehe...

dari Angkor Wat and nak ke sini dalam beberapa minit je...tapi kalo jalan kaki, mau berpeluh gak ketiak...kalo korang nak berjalan kat sini (area Angkor Wat & Angkor Thom), make sure sewa tuk tuk untuk sehari ye...nak berjalan, rasa nye tak mampu la kot sebab tempatnye sangat besar...suruh je driver tu bawak ke mana-mana tempat nak pegi...


setiba nye di destinasi...mereka ni menyambut dengan alunan muzik khmer...actually, mereka-mereka ni adalah mangsa peperangan...dan mereka ade menjual CD untuk membantu hidup dan mencari sesuap nasi untuk mereka dan keluarga...tapi kalo nak menderma pun dialu-alukan...sian diaorang ni, ade yang cacat anggota badan kesan dari peperangan...

x pasti ape budak ni buat kat situ
nampak tak Angkor Wat??


yang pasti bile duk atas ni, leh la nampak pemandangan Siem Reap...


mase turun nak ke tuk tuk...kitaorang ternampak ular yang nak masuk ke semak...aku tak amik gambar pun, sebab aku ketakutan dan ngeri punya pasal, laju je berjalan ke depan...dalam hati dah berdoa macam-macam...

dah selesai berjalan disini, kitaorang menuju la ke Angkor Thom dengan melalui pintu South Gate ni...


cerita seterusnya.....bersambung di next entry.... (^_^)v






You may also like

6 comments:

  1. mcm best je. p ngn kawan-kawan. pengembaraan yg takkan dilupakan. :)

    *sy masih tak berkesempatan nk p negara org

    ReplyDelete
  2. Macam mana nak sebut Phnom Bakheng ni ? Haha :p

    ReplyDelete
  3. Cik Farizam -> mmg best gi jenjalan ngan kawan2...insyaAllah one day dapat la ke negara org... :)

    ReplyDelete
  4. Nadya -> akak pn x reti nk sebut sangat...hehehee...

    ReplyDelete
  5. nampak ular? uih scarry... seb baik x de pape....

    ReplyDelete
  6. @Q Partner Travel and Tours ular dalam botol takpe, jgn kat luar...mau lari tak cukup tanah kang...hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.