Pengembaraan 6 Jahanam : Night Market Day 1

3 Comments

dah selesai makan...perut kekenyangan...

pastu pe lagi...time to ronda-ronda la...

kat Siem Reap ni, memalam memang happening....

ade banyak sangat Night Market...ade massage...ade pub...

so bukan pekan mati la malam-malam...


malam 1st kat sane, kitaorang banyak tengok-tengok je ape yang ade kat pekan Siem Reap...jengah ke Night Market pun tak banyak..sebab malam tu, kitaorang jalan kaki je...so malas nak pusing jauh-jauh (aku la tu yg paling malas nak jalan jejauh..:P)...hehe...lagipun pikir ade beberapa malam lagi kan, so sempat la nanti nak pusing satu pekan kan...

kat sini, macam-macam benda ade, nak yang eksotik, kain baju, souvenir, batu permata cam ruby, amethyst, tiger eye etc, barang perhiasan rumah, semua ade...tapi barang-barang kat Siem Reap ni nak kata murah, kena tengok tempat...sebab ade je yang jual mahal...kena pandai tawar yang pastinya...dan ade jugak barang cam kain baju semua tu, harga sama cam kat sini je...kalo nak murah, kena pandai-pandai la cari yeee...

jom layan gambar yang dicapture malam tu ye...

Ngeri tak tengok yang ni??

Tengah cuba tanya-tanya harga batu permata







maka, selesai lah perjalanan kami dalam sehari...banyak tempat kan kitaorang pergi dalam masa satu hari...hehehe...pasni ade lagi tempat-tempat lain yang kitaorang pergi...tunggu next entry yee... (^_^)v





You may also like

3 comments:

  1. Kid & Nadya -> binatang eksotik...yg diawetkan n dijadikan hiasan...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.