Tips Kurus : Telur

12 Comments

Makan telur boleh kurus?

biar betoi??

ye ye ye...memula aku baca pasal ni, aku agak terkejut jugak..sebabnye bagi aku, telur boleh menggemukkan bukan menguruskan...

ni sedikit info yang aku dapat pasal kebaikan telur dalam proses nak berdiet...

meh baca meh...


telur sebenarnya adalah sumber protein yang baik untuk badan seseorang...hasil kajian (hasil kajian dari mane, aku kurang pasti, sebab info aku dapat ni kata dari hasil kajian je) menunjukkan bahawa breakfast ngan telur dapat membantu melawan peningkatan berat badan kita sepanjang hari itu...sebabnye, kandungan protein yang ade dalam telur tu dapat membantu kita sentiasa rasa kenyang...

tapi kalo nak makan telur ni, make sure la telur rebus or telur separuh masak...kalo makan telur goreng, takde nye nak membantu untuk kurus, bantu gemuk lagi ade la (haishh, pasni terpaksa la kurang makan telur goreng pasni...dah la yang tu lagi sedap...hhuhuh)...

selamat mencuba ye...

(^_^)v



You may also like

12 comments:

  1. oh,akak kurang suka makan telur. Cara masak apa pun,semuanya kureng. hahaha :) tak leh cuba tips ni kat akak..

    ReplyDelete
  2. Boleh try ni.. sebab nurul dah chubby sgt..:(

    ReplyDelete
  3. Kalu nak diet, makan yg putih saja.

    ReplyDelete
  4. Man -> cuba, jangan tak cuba... :)

    ReplyDelete
  5. kak hanani -> wow, jarang jumpa org tak suka makan telur...hehe...but still bleh cuba kak.. :)

    ReplyDelete
  6. Nurul -> jom kita kurus jom...

    ReplyDelete
  7. Mohd Nor -> btoi2...makan putih telur je, kuning telur tu kolesterol... :)

    ReplyDelete
  8. telur separuh masak??? means yg kuning tu lembik goyang2 la kan?? wuuuu,memang tak laaa! boleh muntah i tgk telur kuning lembik tu. erkkk

    ReplyDelete
  9. thank you!
    bolehla amalkan lepas ni. =D

    ReplyDelete

Powered by Blogger.