Tips Kurus : Ikan Salmon

6 Comments


sape tak suka makan ikan salmon, angkat tangan!!!

eh eh eh...macam aku nampak kan...hehehee...

actually aku nak cite kebaikan ikan salmon ni untuk yang nak kurus...

cite nye bunyi begini... :)


Ikan salmon sebenarnye dapat membantu korang untuk jadi kurus...haaa...nak tau camne...

Lemak yang terkandung dalam ikan tu sebenarnye ia bantu korang untuk berasa kenyang dalam jangka masa yang lama...kiranya, lemak tu baik la...bukan lemak tak baik yang boleh buat korang lagi gemuk bam bam...

Lagi satu, kalo kita kerap makan ikan dalam seminggu, berat badan boleh turun sampai 2 paun seminggu berbanding dengan orang yang tak makan ikan langsung...so, baik kita lebihkan ikan dalam pemakanan diet kita berbanding makan ayam dan daging...

untuk sape-sape yang tak suka makan ikan sangat cam aku...kena la berusaha untuk suka makan ikan yeeee...*pesanan untuk diri sendiri...hehehe (^_^)v




You may also like

6 comments:

  1. shedap ni ikan salmon ni..especially yg raw mcm kat sushi king tu mmm nyum nyum

    ReplyDelete
  2. suke salmon but sometimes nampak cam cantik but bila makan ada tulang plak tersembunyi kat ikan tuh..

    potong mood lah

    ReplyDelete
  3. I love fish especially Salmon <3

    ReplyDelete
  4. alamakkk yg kurus mkn lak ikan hari2 ape jd ek...huuhuu

    ReplyDelete
  5. Zarul -> yg raw mmg sedap, perah ngan lemon..lagi terangkat...kat sakae sushi pn sedap jugak.. :)

    ciklilyputih -> kannn...tulang dia dh la sekaler ngan urat2 dia, slalu gak terkena, tgh sedap2 makan, tergigit tulang, adehhh..mmg potong mood...

    Nath -> me too...n cod fish... :)

    Mawar Qaseh -> makin kurus laaaaa...heheh... :D

    ReplyDelete
  6. tak suka makan ikan. makan ayam je. patutla i bambam.hahaha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.