comel tak kawan baru ku...
dalam entry sebelum ni...aku de cite pasal open house MPB kan..

entry ni plak, aku nak cite pasal makeup plak...


first time weh, aku ikut kat youtube je cara nak makeup ala2 arab ni...aku takde la amik yg susah sangat, yg agak senang untuk aku buat kat mata sendiri...bukan nak vogue de vass pun...takat nampak diri sendiri cun melecun jadik la kan... :P

aku buat memang simple se simple nye...guna black and purple...since purple aku cam gelap, aku campurkan ngan kaler putih...kalo ikut video, dia guna kaler silver, tapi aku mane ade kaler silver dalam koleksi eye shadow aku...sebab tu la aku combine purple & putih...untuk kasi menarik...



hasil aku conteng2 kan muka aku...taadaaaa....





jadik tak...jadik tak...hehehe...kira jadik la kan...
Hari Rabu lepas a.k.a. 14 September 2011 bertempat di Sri Pentas, Bandar Utama...

as usual la...open house untuk we allz...hehe...tahun ni tema adalah Hikayat 1001 Malam...kalo tak silap aku la...dah ingat2 lupa daaaa...hehehhee...*symptom short-term memory loss

nak cite panjang2 pun...open house yg biase2 cam tahun lepas, cuma bezanya tahun ni, makanan semua adalah makanan arab...dan hampir semua orang memakai pakaian arab...persembahan pun, arab arab jugak lahh...


tu sahaja...


layankan gambar yg ciput je aku buh kat sini...nak tengok lebih2, masuk fb aku k...hehe...



Suka Giler Gambar Ni!!!






Shiha

V.I.P

Tok Ti pun ade perform

actually banyak je artis yg datang perform on that day, cuma aku tak capture pun gambar2 artis tu...gambar2 yg lain ni pun di amik dari FB Zahir & Umi & ade lah skit dari HP aku jugak...thanks guys for the picture...and thanks to orang yg mengambil gambar2 ni... :D
assalamualaikum wahai pembaca2 belog ku...

apa khabar blogger2 sekalian? sehatkah anda? bagaimana hari2 anda sekalian? masih beraya lagi kah?


ok2...dah2 bertanya soklan...nak start merepek plak... :P

rasanya lama tak update belog...sian belog, ditinggalkan tanpa bersawang... :D actually, bukan tak mau update, tapi cam tak sempat plak malam2 nak create entry and auto-publish...malam2 kan timenye agak limited...so agak2 ade masa nak tulis entry, baru la aku tulis, kalo idak, senyap aje tak berbahasa...hehe...

berbalik pada topik entry...


korang perasan tak sejak dua tiga menjak ni, masa cepat je berlalu....pejam celik, celik pejam, dah bertukar hari...

pasal tu la cuti 3 hari baru ni, aku rasa kejap sangat...aktiviti yg aku buat, bukan banyak sangat pun...

masak2 kat umah...pi open house...makan2...lepak2...amik gambar....lepak lagi....gi training...pi open house...pi open house lagi...makan lagi...gi dating...gi jalan2...buat keje umah....

dah selesai tiga hari...aduhai, kenapalah cepat sangat masa tu berlalu...adakah bermaksud dunia akan berakhir?? pikir2 kan dan selamat beramal...


last week rasanye aku baca pasal hantu dalam video clip Malaysian Boy ni kat BeautifulNara...pastu dah baca, ingatkan nak terus tulis entry, tapi tak sempat plak...so arini baru berkesempatan post entry ni...

masa memula baca tu, aku macam tak percaya je...mane mungkin hantu bleh ada dalam video clip...takkan hantu tu pun nak femes jugak cam artis2 tu...hehe...

then aku pun dengan berani tengok la balik video tu...pastu, haaa....hamik tau...meremang bulu roma aku...memang ade hantu pun...sib baik dia tak tunjuk muka, kalo tunjuk, mau aku jerit pastu pengsan...hahaha...dramatis sungguh... :P


cer korang tengok plak...


lupa nak gitau, tengok minit ke 0:43 tau...time tu dia kuar...
Harini budak2 UPSR dah periksa...Wish all of you, the best of luck...buat betoi2 tau, jangan memain....jangan jadi cam saya, dapat 4 Baik...hahahaha...pengakuan jujur tak hengat...

AND

yang paling penting, saya nak wish my bro,


ALL THE BEST BRO a.k.a ADEQ!!

Buat elok2 trial SPM....ini adalah penentu untuk masa depan adeq tau...bukan kata periksa SPM je, trial pun sangat2 penting...ni along bercakap berdasarkan pengalaman...hehehe...

Along doakan yang terbaik untuk Adeq...


Luv U...Muahsss...
Masih bercerita pasal Raya... (^_^)v

Raya tahun ni, plan asalnye nak kaler Pink sebab nak matchingkan dengan kasut hantaran aku yg kaler pink...

so alhamdulillah dapat jugak kaler pink...asalnye mau kaler light pink...tapi disebabkan aku yg suka mencomotkan baju time makan2...makanye, aku lupakan saja la niat nak light pink...terus decide amik kaler shocking pink...walaupun awal2 tu, aku cam ngelak2 nak kaler shocking pink...ye arrr, mane penah lagi ade baju kurung kaler shocking pink...dah la aku ni kadang2 penakut nak main kaler terang2...dengan kulit yg tak berapa nak cerah, lagi la aku tak mau...sib baik aku bawak laki aku aka consultant aku...hehehe...dia yg suggest amik kaler shocking pink, so aku on je...

masa memula aku beli baju raya aku, en.osbon tak nak beli lg baju raya dia...katanye, misi aritu juz nak cari baju kurung aku je...padahal mase aku sopin baju raya tu, banyak je booth dah jual baju melayu lelaki...time aku pegi tu, sehari sebelum puasa, pastu gi kat PKNS Shah Alam kan...tau2 je la, kat situ every year ade booth jual baju raya...pujuk punya pujuk nak suh amik on that day, tak berjaya jugak...dia kata later2...ok la...

pastu minggu2 terakhir puasa, kitaorang menjengah la jalan TAR...kalo gi last2 minute kan bleh dapat murah...so misi aritu nak cari baju melayu en.osbon la...dah dia dari awal tak nak beli, terpaksa la cari & membeli pd bulan posa...alhamdulillah rezeki kitaorg aritu, dapat la jumpa baju melayu dia kat Harrison...arge time tu pun dah dapat murah...so kitaorg pun on je nak beli...

nak dijadikan cerita, mase pilih baju melayu en.osbon, aku dh konpius2 dah...baju melayu dia kategori shocking pink cam baju aku ke tak...dah la aku beli2 baju kurung aku tu, terus aku simpan dalam almari, so mane nak ingat sangat exact kaler...pastu makcik sales tu confident kata kat aku shocking pink...laki aku buka balik gambar baju aku yg dia snap sebelum2 tu untuk reference dia nak cari baju melayu, tengok cam same je...so proceed terus amik...

sehari sebelum raya, aku gantung baju dia dekat ngan baju aku...nah amik, kaler dah lari skit...sorang nak pink ke merah (baju aku), sorang lagi pink nak ke purple (baju en.osbon)....nak tak nak, pakai je la...nak wat camne, dah tak beli sekali kan, camtu la jadinye...huhuh...tapi takpe, janji still kategori pink...bile amik gambar pun tak lari sangat...so ok la kan....hehehe...

tu la kisahnye kaler tema baju kami, si suami dan si isteri pada tahun 2011...pertama kali pakai baju sama kaler...


pengajaran yg perlu diamik, kalo nak baju sama kaler betoi2, beli la pada hari yg same atau, sila la bawak salah satu baju untuk dijadikan contoh kaler mase beli tu...hehee...pesanan untuk diri sendiri dan sesape je la...
Happy Birthday to uuuuuu...

Happy Birthday to uuuuuu...

Happy Birthday to Angah...

Happy Birthday to uuuuuu....


Wish you all the best...semoga dipermudahkan segalanya...sentiasa sehat....murah rezeki...dan sentiasa happy bersama family tersayang...

I love you forever and ever...muahssss....
sesaje je nak buh video pasal "Leggings are not pants" yg aku merasa menarik...hehe...



*2 hari aku tak dapat update blog due keje yg melambak dan masa yg limited...akan update cite hujung2 puasa & raya kemudian2... :)
Ni bukan lagu Bunga Api di Hati yg Stacy, Shila, Fafau & Leya nyanyi tau...ni adalah entry main bunga api oleh anak2 menakan aku...syok tengok diaorang main...ngan aku2 skali join...tapi main skit je la...malu la oiii kalo main lebih dari budak2...haha...

seingat aku, last aku main bunga api & mercun mase kat india dulu...time kecik2 dulu ade la main bunga api...pas kerajaan haramkan, terus abah aku tak mau beli...sob sob sob...main pun tak bleh dah...huhuhu...nak wat camne, abah aku sangat2 berdedikasi dan mengikut peraturan...maka nye, anak2 dia pun kena la ikut peraturan kan...pastu tengok je la orang main...

nampak bunga api orang jual kat pasar malam ke mana2 ke...aku tengok je la dengan membuat muka yg mengharap supaya mama or abah belikan jugak...tapi kehampaan yg aku dapat, lakonan tak menjadi...mama abah aku buat dek je...huhuhuh...nasib badan....

actually malam tu, aku memang main skit je pun...tengok budak2 ni main je lebih...en.osbon aku, sibuk buat lambat rana dia tu la...suh budak2 ni lukis macam2...hasilnye.....gambar kat bawah ni laaaa...

 


menjadi corak yg tak tau nak cakap corak ape sebenarnye...



4 orang budak yg sibuk main bunga api kat belakang umah mentua aku...


dan aku yg join 2 kaki main jugak...hehehhhehe...
dah pemes kawan aku sorang ni...tup tup masuk tv...

rancangan ape???

8TV Nite Live Edisi Raya punya...


 gambar2 ni aku capture time aku layan kat Tonton...

Ni la kawan aku yg bernama Wahidah aka Wahyde yg merupakan salah sorang geng lepak aku...pemes dah ekau skang erk...

nanti dah glamer, jangan lupakan aku disini...hehehehe...

korang bleh la singgah blog makcik ni kat SINI...

kalo korang nak tengok dia, leh pi tengok kat TONTON noooo...sebab aku sendiri pun tengok kat TONTON jeee...tak sempat nak tengok tibi malam tu pasal aku dah hanyut awai...penat beraya punya pasai...

anyway, im proud of you sebab berani masuk rancangan LIVE...aku sendiri pun blum tentu berani masuk tv...lagi pemalu dari makcik ni....hahahahha....*kononnya...
ko pasti ko orang malaysia tulen???

semalam aku dapat email dari ChurpChurp...sempena menyambut kemerdekaan negara kita, ChurpChurp ade buat quiz untuk kita tau samada kita anak jati malaysia ke tak...

pas dapat email, aku terus buka n buat...



dan markah aku hanya 90% je...hahahhahaa...aiyo, apsal tak perfect...nampak sangat bukan 100% tulen anak malaysia...hahahahhaa....

cer korang jawab plak...ape result korang...jom share2 kan...

untuk sape2 yg tak dapat email dari ChurpChurp, bleh la masuk kat SINI dan jawab...
Pagi-pagi selepas sembahyang raya...acara tradisi setiap kali menjelangnya AidilFitri...bermaaf-maafan...

untuk family aku, kadang2 kitaorg bermaaf-maafan sebelum sembahyang raya...tapi selalunya selepas sembahyang raya baru kitaorang start bermaaf-maafan...

aku tak tau la camne orang lain buat kan...cam family aku, slalunya akan start dengan mama aku dulu, mintak ampun & maaf kat abah...then follow by aku, si angah dan si adik...

lepas mama mintak maaf, mama akan duduk sebelah abah...abah memang maintain dah kat kerusi...hehe...then aku salam then duduk sebelah mama plak...camtu la kitaorg every year beraya...

actually dari kecik lagi aku & adik2 aku & cousin2 aku dididik mintak ampun & maaf dengan cara begini, mula dengan arwah tok abah sampai la ke yg paling muda...memang dah diajar kena start dengan sape dulu dan abis ngan sape...time mintak maaf ni, memang akan berjalan ngan lutut, pasainye semua dah duduk...pas dah abis semua, baru leh berdiri...hehe...and time ni paling syok, salam semua orang, konpem2 la duit raya dah dapat terus...hehee...tu mase kecik la, la ni, dah jadi bini orang, siap duit je la nak dikasi kat adik2 n cousin2 yg kecik2... :D

setiap family, lain caranye kan untuk bermaafan...tak semua family same je cara nya...ikut didikan parent masing2...yang pasti, yang tua didahulukan, yang muda kena salam & hormat semua...

along start dulu...

en.osbon ku...

si angah...

si adik yg last...

 
my family...
Raya 2011...first time aku raya as BINI orang...

berbeza dari tahun2 yg lepas, first2 salam mama abah dulu...tahun ni, kena salam en.osbon dulu...baru leh salam mama abah n adik2..

mama aku pesan, kena salam raya ngan laki sendiri dulu, baru leh salam dengan orang lain, sebab dia adalah orang yg paling utama dalam hidup kita, kemudian baru parent & ahli keluarga yg lain...

sebelum salam, aku dah bayangkan, konpem aku gelak...sebabnye aku rasa cam lawak plak nak salam ngan laki sendiri...bleh???hahahaha..ha la, selalunya cam main2 je kan...tapi masa salam tu, lain plak jadinye..aku tak gelak, tapi aku mohon ampun & maaf dengan seikhlas hati... :D

tahun ni, aku beraya kat Penang...sebab tahun ni laki aku bagi can, raya umah sendiri dulu...tahun depan, konpem2 dah kena raya Jitra dulu...hehee...kena gilir2 n bagi sama adil...tak boleh la asyik nak balik sebelah pihak je kan...kecik ati pihak satu lagi... ;)

sebenarnya ade banyak benda aku nak cite pasal raya ni...nanti aku akan naikkan entry satu persatu k...bagi aku karang entry one by one dulu...

sebelum aku nak abiskan entry ni, aku tempek dlu sat, gambar aku n laki aku....kaler tema tahun ni, pink...tapi ade lah sebab2 tertentu yg akan distory later, baju kami tak same kaler pink nya... :)

 
 laki aku edit, aku amik tempek kat blog sendiri...

Selamat Hari Raya
setelah beraya selama beberapa hari...dan beberapa hari ni blog yg comey ni diabaikan...


hehehe...aku kembali active berblogging...

tunggu la cite2 menarik dari aku...walaupun tak la banyak mana pun...hehehe...
sebelum menutup bicara utk entry yg pendek ni...aku nak tempek sesuatu kata2 yg aku rasa agak best...


anda suka tak kata2 ni...pikir2 kan dan selamat beramal...haha

Rasanye belum terlambat lagi nak wish...


Mohon Ampun & Maaf diatas salah silap ku selama ni...

kalo ade sesape yg terasa dengan entry2 aku, harap maafkan ye...

Selamat Hari Raya to All Bloggers...
Powered by Blogger.