Berbuka Puasa Ala Western

2 Comments
since semalam cuti nuzul Al-Quran, aku buat operasi masak memasak makanan yg aku tak pernah masak sebelum ni...semuanye ala barat...takde menu melayu...heheh...sesaje je nak tukar selera makan western plak...kalo tak hari-hari makan makanan melayu, sebab tu je yg senang nak dibeli kat param and senang nak masak... :D

nak masak western pun tak la susah sangat, cumanye bile first time masak, dia jadi agak slow skit, sebab kejap-kejap tengok buku resipi, pastu tak konfiden ngan sukatan pasalnye kena masak untuk 2 orang...dalam buku masak untuk 4 5 orang....pastu aku malas nak timbang betoi2...hehehe...

ni la makanan yg aku masak semalam, ade yg jadi n ade yg tak jadi...ok la tu kan...first time...nanti second third time bleh la jadi perfect...

Appetizer - Prawn Ball with Chilli Sauce

Appetizer - Seafood Chowder

Main Dish - Grilled Lemon Sole Fish with Skordalia

 Main Dish - Fried Spaghetti

Dessert - Ice Cream with Banana Toffee


tu je menunye...jangan terliur suda (terliur ke??)...pose ni... :P

Nanti-nanti, aku sharekan recipenye kat korang erk...


You may also like

2 comments:

Powered by Blogger.