Lemon and Herbs Roasted Chicken

6 Comments
Recipe taken from my auntie, Lisa Ho...

sesaje je nak try masak...lagipun simple je nak buat, taruk-taruk dalam tray (tapi sye guna mangkuk, tray panjang takde...hehe)...pastu bakar je...kan senang...

korang tengok la hasilnye camne...

tadddaaaa...

guna hp je amik gambar ni, so a bit gelap, sebab malam same...

yang ni version my aunt...

mak uda, borrow ur pic... :D

ohhh...sila la jangan compare masakan sye ngan my aunt...she's cook better than me...

and obviously, this dish is tak jadi...a lot of lemon & oil..dah jadi cam berkuah dah...rase pun ade masam2 skit, sebab lemon terlebih...

nak cemane, first time try...tak semestinye first time buat terus jadi kan (ayat sedapkan ati..huhu)...kena la try berkali2 baru la leh jadi perfect cam my aunt buat kan...

so next time la sye cuba buat lagi... :)

oh yaa...nak recipe ni..sila la jengah ke blog my aunt...


You may also like

6 comments:

  1. Thanks for trying out...:)
    I can pin-point the problem... Nor pakai mangkuk...
    Roasting kena pakai roasting pan yang flat tu ... then liquid can evaporate hence tak la berkuah... takpa, try again...

    ReplyDelete
  2. nice and lovely, luckily I already had my lunch, if not, will die of hunger looking at the pics.

    ReplyDelete
  3. mak uda -> next time, nor akan guna roasting pan...no more mangkuk... :D

    ReplyDelete
  4. Miss Y and Her World -> hehehe...kerana nak buat org yg tengok terliur..haha

    ReplyDelete
  5. nava -> hahahaha...the pic can make people hungry... :D

    ReplyDelete

Powered by Blogger.