Re-Post : Takaful Amanah tu TIPU!!!!

24 Comments
*entry yg ditulis pada 5 May 2011


ade tak korang dapat call pasal takaful amanah?

korang penah dengar tak pasal takaful amanah?

ade tak dia cakap wajib amik sebab ade credit card etc?

dah la cakap tak friendly kan....kena paksa2 lagi kan...

ntah pape je...mengong...

pagi tadi sye baru dapat call dari org takaful amanah ni...beriya2 dia sebutkan nama n ic...pastu sye tanye la mane dapat semua info..dia kata info tu dapat sebab sye ade credit card...bank yg kasi...erk...pastu siap sebut alamat umah lagi...

sye beriya2 kata sye tak nak...dia kata wajib amik sebab sye pemegang CC...ello...takde pun sye diinform pasal kena amik benda ni mase dapat CC...pastu dah la kena bayar rm200++ setahun yg ditolak dari CC...siap cakap, kalo nak stop nanti leh dapat duit balik...dapat ke??? dah la murah cenggini, terang2 dapat PA...

bile sye kata tak penah dengar nama takaful amanah...dia kata datang dari takaful ikhlas...hmmm...terus tak yakin ngan benda ni...sebab seriously, sye tak penah dengar pasal takaful amanah ni...

sebelum ni, en.osbon pun kena benda yg same...en.osbon siap cakap, diaorg kasi link web ntah pape yg tak menunjukkan ade info pasal takaful ni...pastu org yg tu pun cakap cam tak konfiden je bile dah kena tnye soklan macam2...pastu tak mau kasi alamat opis...ape kes...kalo betoi benda ni ade, nape tak mau kasi info betoi2...nampak sangat menipunye...

dan en.osbon kasi link ni, so sye share2 kan kat korang supaya korang berhati2 ngan org2 ni...semua tu tipu belaka...

kalo dapat call camni, baik korang letak je...jangan layan...



*daripada amik ni, baik sye amik prudential bsn takaful, terang2 benda tu lagi menyakinkan & menjamin masa depan...kalo sape2 berminat nak amik prubsn takaful, can contact me... :)





*entry yg ditulis pada 8 Jun 2012


call still dapat sampai sekarang...taktik baru yg sye guna adalah bertanye samada, ade tak tertulis dalam term & condition bank mengatakan yg sye wajib amik insurans ni...bile ditanye, samada mereka matikan call atau pun yg cuba melawan, tak leh nak buktikan yg ade tertulis dalam T & C bank, malah cuba mengelak dengan bagi alasan yg macam-macam dan still paksa suh amik jugak-jugak...so, terbukti lagi yg mereka ni nak menipu kita...nak amik duit kita...


pada sesiapa yg dapat call, jangan sesekali bagi detail CC pada mereka...kalo boleh, simpan no mereka dan report pada pihak bank ke polis ke ye...


jangan mudah percaya dengan kata-kata mereka...semua itu tipu belaka!!!!


protect la CC korang sebaik mungkin ye...



You may also like

24 comments:

  1. saya baru dapt call dari agen nie nama dia amir abas dari tmn sri rampai kena bayar 250 setahun dapat cover semua dalam dan luar negara

    ReplyDelete
  2. saye pn bru dpt td,dye bg alamat ni...
    takaful amanah,No 5-1,jalan rampai niaga 3,seri rampai business 53300,kuala lumpur....cube korg2 yg dok sne cek...btol ke wujud alamat ni kat KL....sye dh anto detail2 dorg ni kat SSM n KPDNKK...bya dorg yg ambik tndkan....kat polis pn dh......nasib akaun sye RM 0...kalo ade kan mampos kne ptg....huh!!!xde kje lain lg ke kat m'sia ni....

    ReplyDelete
  3. nanti sye cekkan ye...thanks for the info...tolong war2 kan pada kawan2 jangan percaya kalo mereka2 ni call ye...

    ReplyDelete
  4. nak tanya.... sy br je ada org call ni.... walau kita ckp xsetuju, die charge x? penatla klo die charge... nk kene g complaint kt bank 1 hal. sy penah kene dl... tp bkn takaful. de psl vacation. sy ckp xsetuju, tau2 soknye kene charge cr card. rm900. hampeh gila. nasib baik sy cpt check n tros g report bank. nasibla dpt contra blk....

    ReplyDelete
  5. LtKol Hj Zulkifli Mohd Said (B) -> kalo cakap tak setuju and tak bagi ape2 info credit card ke bank ke, dia takkan tolak...pasni kalo terima lagi, matikan call terus erk, untuk selamat... :)

    ReplyDelete
  6. yg sal vacation tu sy dh terkena, huhu..so cmne eh nk wat?

    ReplyDelete
  7. @ciksafi ignore je...tak pun awk tnye dia, ade tak dalam term n condition bank yg mengatakan perlu amik service card ke ape ke...so far, kalo tanye begitu, diaorang akan letak telefon terus...n kalo boleh, report pada bank ye...

    ReplyDelete
  8. hmmmmm maklumat peribadi kita dah tak selamat sekarang ni....scarry

    ReplyDelete
  9. itulah penting kita baca T&C.. bagus sebab alert..
    memang diorang keje buat sales. tapi caranya agak memaksa dan salah.. tul tak?

    ReplyDelete
  10. memang data peribadi bagi pemegang kad kredit selalu dimanipulasi oleh banyak pihak dan pastinya ramai yang dapat UNTUNG ATAS ANGIN

    ReplyDelete
  11. saya baru je dapat call.. 2 kali..
    1. Dia mintak nombor ccv belakang cc saya.. saya syak sesuatu terus tanya macam mana nak verify dia ni dari maybank? sebab dia call dari nombor 014..

    2. Saya dapat call dari satu number 016.... ada ke takaful call center call dari hp? dia mintak alamat nak hantar policy.. saya tanya kena bayar ke.. dia kata kena bayar rm250 setahun... saya kata tak nak.. dia kata nak hantar nama saya kepada pihak atasan... saya tanya pihak atasan mana ni? Bank negara ke sebab nak suruh saya bayar benda saya tak beli? terus saya kata tak nak...

    ReplyDelete
  12. @Sharidawati Shahrudin mmg dh x selamat dh rekod kita ni...abis dapat kat org yg tak bertanggungjawab...

    ReplyDelete
  13. @KiD btoi...cara tu salah...paksa org...kita ni mane suka paksa2 ni...pastu kadang2 cakap kasar...tak reti nak cakap baik2...huhu

    ReplyDelete
  14. @hazman fadzil ya btoi...mmg ramai yg untung atas angin...x patut betoi kan...

    ReplyDelete
  15. @Anak Perelih kalo bank mmg naik no opis...bkn hp...sib baik awk x bagi lagi detail...anyway, be careful ye...pesan kt kawan2 tau jangan terpedaya dengan benda2 ni...

    ReplyDelete
  16. @AlyzaFisolyg no 1 tu dah direport ke maybank...

    ReplyDelete
  17. ble x postkn no.org2bkenaan tu so yg lain ble alert.

    ReplyDelete
  18. prnh t'kena & nk kne tkr debit card bru :(

    ReplyDelete
  19. baru sebentar tadi mereka call sya..
    sya terus cut call
    sambil berfikir apa dia takaful amanah
    terus serve intrnt
    senang mereka nak ambil duit kita....

    ReplyDelete
  20. baru dpt call dr india..die ckp sy pernah amek takaful amanah dari dowg sedangkan seigt sy xde.pastu die ckp xleh potong..en nk continue mntk detail..sy xpuas hati tny blik mcm2 smpi die suh sy col maybank..pki no hp..insurans sume sy reject inikn nk tmbh lg satu..

    ReplyDelete
  21. amai pulak yg kena... ingatkan saya sorang jek smpai kali ke 6... dpt call dr org & company yg lain2... nasib x amik... kelentong betui!!

    ReplyDelete
  22. Dapat call dari takaful amanah lagi.. no hp pulak... cakap pulak dah paksa paksa.. hish...

    ReplyDelete
  23. Dapat call dari takaful amanah lagi.. no hp pulak tu.. cakap pula cara paksa paksa... hish.. dah tahun ketiga

    ReplyDelete

Powered by Blogger.