since arini tersangat la bizi, hanya sempat blogwalking je...so ni baru nak update...

semalam, me n en.osbon pegi menonton cite premiere screening HOP kat Cineleisure...tiket tajaan Nuffnang...thanks Nuffnang!!!hehehe...i like...

dah lame dah menunggu cite ni untuk kuar...tengok trailer cite ni cam best, tu yg excited sangat2 bile dapat tiket dari nuffnang...hehehehhe...bukan excited tapi OVERexcited OK!!!hahahahhaa...



overall boleh ku katakan 9 dari 10 bintang bleh kasi untuk cite ni...seriously sangat best cite ni...so funny...and the bunny yg bernama E.B ni pun cute...

alkisahnye si E.B ni minat main musik, but his dad nak dia teruskan tugas sebagai Easter Bunny...disebabkan nak sesangat mengejar impian dia, dia lari gi Holloywood and kat sini dia jumpa ngan Fred O'Hare...bile dh berjumpa, bermula kisah suka duka mereka berdua... :D

nak tau kisah nye sampai abis, pegi la tengok...arini dah kuar kat wayang...sangat berbaloi2...

haaa...ade lagi satu character comel, anak ayam bernama phil...so cute bile dia nari2...hahahaha...

1 lambang misteri yg menjadi tanda tanya ku sepanjang arini....apakah maksudnya...

kenapakah ku di diberi sesuatu yg ade lambang misteri ni pd malam ni???? Jeng....jeng...jeng...1 misteri yg perlu diselesaikan...

Agak2 korang, apakah maksudnya....hmmm....

Nak baca lg detail, jom kita jengah ke blog ni...lambangmisteri.blogspot.com...zaasssss...
Published with Blogger-droid v1.6.8

kepada peminat2 F1...ni ade peluang utk anda menang tickets ke F1 GP...grandstand lg tau!! korang tak mau ke? pastu siap dapat pitwalk & party with Rain lg...untuk peminat Rain, konpem korang nak amik peluang ni kan...ape lagi, masuk la contest ni...

cara2 nak masuk contest ni senang je, korang hanya perlu tweet dengan ayat paling creative skali dengan menjawab soklan ni....

"How would you cheer on the Lotus Renault GP Team"

kan sye kata senang je...hehehe...pandai2 la korang pikir ayat paling creative yeee...

kalo dah ade contest, ade la hadiah nye...ni adiah yg ditawarkan...

Grand Prize x 3
~ Grandstand ticket + Access to Rain Concert
~ Qualifying round Grandstand Ticket + Pitwalk
~ Exclusive LRGP Merchandise

Consolation Prize x 5
~ Qualifying round Grandstand Ticket + Pitwalk
~ LRGP Merchandise

so ape lagi...join laaaaa...kalo nak tau lebih detail, sila klik sini yeeee...
picture : dari en.google


Dengan kerjasama TH Travel & Services Sdn Bhd, Anda dijamin Haji dalam ape jua situasi

Panjang Umur :
Keluarkan simpanan - pergi haji

Sakit Kritikal :
Duit rawatan diberi + sijil percuma (sepanjang tempoh perlindungan) - keluarkan simpanan - pergi haji

Meninggal Dunia
Di Malaysia - jumlah perlindungan + baki simpanan + Upah haji (Ditanggung)

Meninggal Dunia
Di Mekah - 2x jumlah perlindungan + baki simpanan + Upah haji (Ditanggung)

dengan PruBSN Ummah, anda pasti dapat mengerjakan haji

PruBSN Ummah bukanlah pengganti bagi akaun Tabung Haji anda. Ia merupakan pelengkap kepada simpanan tabung haji anda dengan menyediakan simpanan & perlindungan takaful tambahan.


Kelebihan yg akan dimiliki :
~ sara hidup diri sendiri
~ sara hidup untuk keluarga
~ simpanan bertambah (yg sedia ada & takaful)
~ tabung kecemasan (utk rawatan)
~ pengecualian cukai (RM6000)
~ ketenangan fikiran
~ maruah terpelihara
~ gaya hidup kekal
~ haji terjamin
~ sijil percuma


untuk keterangan lanjut, boleh la contact sye ye... :D

sorry kengkawan, takde update utk beberapa arini disebabkan kesibukan yg tak diduga...

starting tomorrow, ade la updatenye yee...insyaAllah...

tungggguuuuu yaaaaaaaa....
Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…

Dan dimana Kegagahan Wanita???

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:

“Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat ”

Surah Al-Ahzab : Ayat 71

“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.”
En.osbon ku baru membaca info kat web Jabatan Meteorlogi Malaysia, then ade latest news mengatakan ade gempa bumi berlaku kat Laos pada jam 9.55 mlm dengan magnitude 6.9 scala richter...dan kemungkinan tsunami tidak berlaku...kalo tak caya, korang leh check kat sini....

pastu at the same time ade twitter, di retweet oleh shazwanihamid mengenai benda yg same...


ni link yg dari time.com...korang bleh la baca news ni...

hopefully mereka2 disana selamat semuanye...

ni ade satu information yg bleh disharekan...en.osbon bagitau kita bleh monitor earthquake yg happen kat dunia ni kat web Seismic Monitor ni...


ape yg penting skang...banyak2 kan lah berdoa dan janganlah sesekali lupa PadaNya...
Something nice to share with all of u...article from Kevin Zahri...

Many have been asking me whether they can hit the sauna or steam bath for weight loss. I did blog about this a while back in a post called 5 Health Benefits of Sauna – Boleh Kuruskan Badan?


All three can help you lose weight. How? Well in two ways.

Firstly, all three will raise your metabolism. For exercise its quite common. Exercise exerts your cardiovascular system. For sauna and steam baths, the extreme conditions (heat, dryness or humidity) forces your heart, blood circulation and lungs to work overtime while you are just sitting there. And when your cardio system works overtime, you will burn more calories.

..depending on your weight and sauna settings, a typical 30-60min session can help you burn some 300-500 calories ….

Secondly, all three will help you perspire (sweat) … this can help not only release toxins but most can help you reduce water retention. And yes, water loss is part of weight loss. In fact, weight loss is made up of muscle, fat and water loss.

The main difference between exercise and sauna/steambath is … well exercise! Jogging, rowing, football etc don’t just work your cardiovascular system but also help to strengthen your muscles, joints and bones. And yeah, exercise is probably more fun than sitting in a small room with half naked people …. unless perhaps its a co-ed sauna … but that is a whole other topic.

In conclusion? All three can help you lose weight. If you can, experiment with all three and see how they make you feel. I personally don’t like saunas or steam baths … I never last more than 5 minutes but that really is a personal choice. Whatever you do, never neglect your physical activities as you can’t replace movement by sitting on your behind.

source from here


iklan : untuk yg berminat manicure & pedicure
dipetang2 yg mengantok skit...sye nak bergosip...ececee...(sejak bile pndai bergosip...hmmm...i no komen...ahaks :P)

as usual memang suka baca blog abg nara ni...pastu baca la kisah tok ti...mula2 tu ade gak tertanye2 ape kes dia, pasalnye kat twitter cam kecoh jap isu ni...rupa2nye pasal kes kat rtm ade terdengar suara pompuan bercakap begini "tak pakai tudung lagi la tu"...benda ni happen mase program Adik Adikku...tapi kan, ce korang tengok video ni...sye amik kat youtube je...ade tak korang dengar ayat ni...



for me, sye dengar lain...sye dengar ayat yg cenggini..."tak perasan dia pakai tudung tadi"...haaa...camne tu...aish...suka nak kecoh2...benda kecik je pung...aiyak!!

ok lah..tu je gosip di petang ari...ngeh ngeh ngeh...


iklan : Jom dapatkan Opera Mini and buh kat tepon anda
sape2 penah dengar tak benda ni?

pernah? tak pernah?

takpela, meh sye explain skit...


PruBSN Ummah ni adalah untuk memenuhi keperluan Rohaniah, Perlindungan dan Simpanan - semuanye dalam satu...

PruBSN Ummah adalah satu pelan unik yg akan membantu anda mencapai aspirasi anda untuk memenuhi kewajipan yg dituntut oleh agama. Ia bukan sahaja melindungi dan menyediakan anda simpanan pada masa depan, malah ia juga membantu anda sebagai seorang Muslim melalui ciri2 uniknya seperti Elaun Haji, Badal Haji, Manfaat Berganda dan Penulisan Wasiat Islam.

Manfaat2 penyakit kritikal juga disediakan dalam pelan ini. Sekiranya anda disahkan menghidap penyakit2 kritikal, pihak pruBSN boleh memastikan simpanan anda terus meningkat.

Ditambah lagi jaminan kewangan sekiranya anda meninggal dunia or disahkan hilang upaya kekal dan menyeluruh. Boleh menjamin keperluan kewangan masa depan untuk keluarga anda, memastikan tanggungjawab kewangan anda yg masih tertunggak dan wang tunai tambahan bernilai RM2 ribu untuk manfaat khairat kematian.

Dan sekiranye anda meninggal dunia atau hilang upaya kekal sebelum mengerjakan haji, pihak pruBSN akan menguruskan apa yg perlu supaya Badal Haji ditunaikan bg pihak anda.

Apa yg paling penting, dapat melindungi masa depan orang2 yg tersayang.

Dengan perbelanjaan Haji yg tinggi, dengan pruBSN Ummah, ia dapat membantu anda menambahkan wang simpanan supaya dapat menunaikan ibadah ini.

Bonus Loyalti juga layak diterima jika anda mendaftar sebagai pemegang pruBSN Ummah ni.

sekiranya anda berminat atau ingin lebih information pasal pelan ni, bleh la contact sye dengan menghantar email alyza8716@yahoo.com...
sebelum daku bercerita mengenai macaroons, ku nak jadi promoter jap...

promosi...promosi...promosi...dari MilkADeal....


dengan hanya RM25 bleh dapat 12 cupcakes plus 10 cream puffs plus 7 cheese tarts...wah, giler banyak bleh dapat dengan hanya bayar skit je...ape lagi, jom la kita beli promo ni...bleh kita makan sesama ngan family ke, kengkawan ke, atau dengan org tersayang...ecececece...hehehee...

kalo nak beli promo ni, sila click disini ye...mekasih...hehehe...

ok dah, abis dah iklan...

kita balik ke main topic yeee...


untuk pengetahuan kengkawan, sye hanya pernah makan macaroons yg dibeli di Whisk, Harrods and Molten Lava je...tempat2 lain yg jual tu, sye belum cuba lagi...insyaAllah suatu ari nanti akan sye cuba jugak...tapi kalo korang tau tempat2 yg jual macaroons ni selain tempat2 yg sye dah nyatakan kat atas, amat la dialu2kan untuk meng'suggest' tempat tu kepada sye ye...pastu nanti bleh la sye share2 ngan kawan2 yg lain...kan kan kan...sharing is caring kan...ngeeee...

ok la, ni sye bagi price macaroons yg penah sye beli yeee...

Whisk -> RM2 sebijik

Harrods -> RM15 untuk 6 biji

Molten Lava -> RM3 sebijik

actually range price untuk macaroons ni adalah dari RM2 - RM4 sebijik...

haaa...ada lagi 1 tempat yg jual macaroons jugak...ni sye dapat tau dari kawan sye bernama Ezzah...en.suami Ezzah ni belikan macaroons kat Levain...katanye macaroons kat situ harganye rm3.++...so sesape yg duk dekat area jalan tun razak, bleh la menjengah kedai tu untuk mencuba yeeee...


ade lagi satu sye nak tambah...ade yg penah bertanye, nape macaroons ni mahai sangat...ok lah, cite dia begini...macaroons ni mahal, sebab bahan yg digunakan itself memang mahai...pastu nak buat nye, ade la step2 yg nak kena ikut...kalo miss step tu, jangan harap la macaroons korang menjadi...pastu kena guna piping bag...pastu ade la lagi step2 sebelum membakar...renyah jugak nak buat sebenarnye...bukannye senang cam buat cookies yg lain...korang kena betoi2 ikut step kalo nak ia menjadi dengan cantik n sedap...

sebelum korang salah paham, sye bercite berdasarkan pengalaman...coz sye dah cuba buat dah aritu...tapi tak menjadi sangat...kalo untuk yg pakar, mesti kata senang...bergantung kepada diri masing2 la camne kan...sye ni mane terer lagi buat benda alah ni...tunggu la sye praktis 4 5 kali dulu, sampai terer, baru lah sye bleh komen lagi samada susah nak buat or senang nak buat...hehhe...(ntah tahun bile nk buat lagi pun tak tahu la)

ok lah, tu hanya sedikit info pasal macaroons...macaroons ni sesuai untuk dijadikan gift, hantaran, open house and macam2 la...kalo sye dapat contacts yg jual macaroons, nanti sye sharekan...insyaAllah, kalo dapat yeeee... :D
semalam tengok video ni ngan aida...alahai sedih rasenye...hampir2 menitis airmata...ecececece...tapi tak nangis pun...hampir2 je... :D



memang inspired btoi video ni...terus set kat mind, tak nak give up! tak nak give up! sentiasa berusaha...chaiyok2!!...

tapi kan kat video ni, part paling sedih ialah part ayah dia datang kat dia...OMG...giler sedih kot...huhuhu...

so pada korang2 semua, sayangilah ayah korang tau...kalo this things happen kat kita pun, konpem ayah kita buat benda same kan...

tingat mase kecik2 dlu, bile sye down, sometimes ayah yg datang kasi semangat selain my mum...tanpa semangat mereka berdua, tak bersemangat jugak la anaknye ni...

thanks to u, abah n mama...luv both of u so muchie2...muahsss...


iklan : jom hilangkan stress dengan pergi spa...
sharing is caring

source from here


Tips to determining authenticity for a Signature Coach Bag

If you are considering on purchasing a handbag from a questionable source, then go to the coach website or even go into a reputable store that carries Coach products.

The simplest way in determining authenticity would be examining the layout of the signature C’s. The C’s should be lined up perfectly to the center. However, it is not uncommon for the mini-signature C collections to be off by tiny bit only on the sides. So don’t panic.


Difference between real and fake Coaches

The signature style for Coach will always be the two C’s next to each other in doubles, not as the picture shows below, in a single row of C’s


If the overall figure of the bag appears to not resemble one that coach would produce, then chances are it’s a replica.


You can tell by not only the style of the bag, but also the pattern. If the pattern is not the famous Coach signature C, but rather a different letter, such as an O or a G then it’s an obvious fake.


Dust bags should be dark chocolate brown with a red drawstring. In the bottom right the words in all caps “COACH EST.1941″ written in white. Coach does not use cheap material to make these. There are many replica dust bags floating around on the Internet. So if you see one stay away, chances are that bag is fake.


Up until 2002 about 75% of coach handbags were manufactured in the US. Now, most are assembled in China.

The interior serial number should start with “No”, the abbreviation for number, and have 4 numbers after the dash, not 3.

The writing should be neat on the authenticity tag, not crookedly stamped on. Also the paragraph above the serial number should be in all caps, and in English.


Make sure that the authenticity number matches up with the style of the bag that you are interested in purchasing. If you are about to purchase from an unauthorized dealer, call Coach, their representatives will be more then willing to verify if the authenticity number matches the style.

There also needs to be a serial number.


Coach commonly uses logo tags that are attached by a beaded chain. Usually, the tag should match the trim of the bag. The words “COACH” should be raised, not imprinted.

Some styles to have metal tags. Do your research to make sure that the tag goes with the bag you are getting. It is not uncommon for counterfeiters to mass-produce these metal tags; it’s the cheaper more profitable way. Tags are never made out of hard plastic.


Other minor flaws
Coach uses ykk zippers. Be sure to check if the markings are on the zippers.

The seams of the bag and interior authenticity tag should not be glued on but rather neatly stitched on. Coach takes pride in experienced craftsmanship on each and every piece. If the stitching is of poor quality, by being raised in some areas, or if you see the string knot then it is a replica.

The bag should look neat and sturdy, not slouching to one side or lopsided. This is caused by either uneven lousy stitching or not quality material that’s to thin. Coach uses leather or suede trim, not pleather or shiny plastic.

It’s easier to tell the difference between leather and plastic in person. You can usually tell by the smell, however, there are handbags out there that are made of plastic and sprayed with leather perfume, which smells more like a new car than a purse. If you are looking at a picture, you can generally tell if it looks too shiny or cheap looking.

thanks kak sofia sebab bagi info ni, dah lame dah dia kasi, skang baru nak share2 kan...


iklan : Play cash me at MyFM
cite panas...panas...panas...

arini kat twitter pn cam panas pasal isu seorang artis ni...

pakai baju skit lagi nak nampak tuttttt...


name artis Miera Liyana...tak la femes pun pelakon ni...tapi baju nye nah aihhh...giler seksi, selak skit dah nampak ngan jelasnye...

for me la kan...kalo nak berpesen pun, tak perlu la kot sampai pakai baju cenggini...kan tak pasal2 kena kutuk ngan orang...hmmm...


*aku yg memula tengok gambar ni pun, terkezut haaa...giler pe nk pkai baju camni...aishhh...


katanye dia berlakon dalam cite Kamelia Katrina (mummy anas, aku dh jumpa tajuk cite tu...hehe)...dalam cite tu, dia ni berlakon giler baik...tapi name pun berlakon kan...hmmmm lagi...


iklan : Guess the Guest

happy birthday to u...

happy birthday to u...

happy birthday to my dearest hubby...

happy birthday to u...


to my chenta ati (amik ayat umi sat),
semoga panjang umur, sehat2 selalu, sentiasa murah rezeki and kita bahagia hingga akhir hayat...

adiah? tunggggguuuu, akan pasti ade...cuma yg pasti nya bukan kamera yg diidam2kan...hehehehe... :D


iklan : jom join contest and menang percutian dr MASTraveller...bleh pegi ngan chenta ati...

semalam en.osbon tunjuk la vclip ni...lagu Selamat Tinggal dinyanyikan oleh Zizan & Dina...

best gak lagunye...

n yg pasti vclip dia sedih...huhuh..bayangkanlah kalo org yg kita sayang pergi selamanye...ho ho ho...giler sedih...sob sob sob...

jom layan vclip ni...



untuk peminat Lisa Surihani yg dah terlepas panggilan hangit dia ari rabu baru2 ni...jom kita dengar...


kelakar...kelakar...beriya dia explain situation sebenarnye...tup2 rupa2nye terkena...kihkihkihkih...lawak2...gelak sorang2 bile dengar... :D
Minggu lepas, pada 11 March 2011, bersamaan ari jumaat, kita dapat 1 berita tergempar iaitu gempa bumi & tsunami kat Jepun...

on that day, sye dapat tau kat twitter...pastu FB...pastu ade orang share video kat FB...terus tengok...pastu my friends buka plak kat CNN...layan video lagi...mase tengok tu, Ya Allah, hanya Tuhan je tau perasaan ku time tu...gerun siot!! tak leh bayangkan kalo jadi kat diri sendri...adeh...

skang, bleh kata hari2 sye tengok update pasal keadaan kat sane...sedih...kesian kat diaorang...dah la ade sesetengah tu tak jumpa family...ade sesetengah tu tak tau lagi samada masih hidup or mati...OMG, can't imagine if its happen to me...tak nak berpisah ngan org tersayang...huhuhu...sob sob sob...

bile tengok2 balik video tsunami, terasa insaf di hati...hopefully sye bukan insan2 yg insaf sekejap...huhu...






the latest news yg sye dapat tau...dengar kata radiation yg dibawa oleh angin (btoi ke statement ku ni?) dah sampai kat area philipines...harap2 tak sampai kat sini la...walau camnepun, kita bersiap sedia la menghadapi segalanya...

*org dah lame update, sye baru nak update...well, sorry for the late update...ngee..


iklan : Dengan Digi Broadband, korang senang dapat update pasal any latest news...n bleh dapat mata ganjaran 5x ganda lagi...
tadi kat my news feed fb ade muncul pasal topik ni...

meh sye tempek kat sini berita tu ye...

Mayat seorang bayi dijumpai dalam keadaan ngeri dengan semua tangan dan kaki termasuk alat sulitnya hilang dimakan haiwan liar.

Yang tinggal hanya kepala dan tubuh.

Bayi malang dipercayai baru berusia sehari itu ditemui berhampiran tempat pembinaan kontrak di Desa Relau Paya Terubong, Pulau Pinang kira-kira jam 4 petang semalam.

Seorang saksi yang bekerja ditapak pembinaan terbabit, Shamuga Vellu berkata dia pada mulanya menyangkakan mayat itu adalah pokok pisang.

Sejurus penemuan itu dia kemudian memberitahu majikan sebelum membuat laporan polis.

Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Gan Kong Meng mengesahkan menerima laporan terbabit.

Mayat bayi itu dihantar ke Hospital Pulau Pinang untuk bedah siasat.

Setakat ini belum ada sebarang tangkapan dibuat.

Kes disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana cuba menyembunyikan kelahiran dan menyebabkan kematian.

Orang ramai yang mempunyai maklumat diminta menghubungi balai polis berhampiran.


kesian kan baby tu...kot ye pun, tak nak baby tu, pi la letak terus kat umah kebajikan ke ape ke...jangan la dibuang camtu...dia tu bernyawa jugak kot...dah la terseksa kena buang, pastu kena makan lagi...camne seram tengok cite orang kena makan kat movie, camtula ku bayangkan jadi kat baby tu...dia manusia tak bersalah ok...

haish, ape nak jadi la skang ni...berlambak2 kes buang baby...sian kat baby2 yg tak bersalah tu...huhu...

source dari berita Tv3...


iklan : nak iphone satu, leh la baca2 berita camni ngan iphone...
salah satu blog yg wajib baca...blog abg nara, ape lagi beautifulnara la...blog yg ade macam2 cite terbaru artis2...hehehe...

actually aritu dah baca dah tweet Wardina pasal ni...


tak lame pastu, naik entry kat beautifulnara pasal ni...

then arini naik entry lagi and tunjuk gambar latest irma...she's so sweet...comel sungguh bertudung...


entry ini dibuat dikala sye tengah bosan tak tau nak buat ape...mane penah teman tulis2 pasal artis ni...hehehe...


iklan : adakah anda lelaki yg dicari oleh AxePolice?

kaih kaih kaih...sape suka makan kambing...MilkADeal ade promotion baru untuk arini...khas untuk penggemar kambing...


dengan RM14.90...korang leh dapat mushroom soup...pastu dapat garlic bread...leh cicah ngan soup...sedapnye...

pastu ade lagi...dapat lamb chop...n kalo dah ade makanan, ade la minumannye...aka lemonande...

korang leh makan semua2 ni kat Rosemary Bites...cepat la beli kupon, selagi stok masih ade...murah murah murah...

korang bleh beli kat sini...


iklan : Dapat 5 kali mata ganjaran bonuslink dengan Digi Broadband
my new profile pic - credit to en.osbon

semalam kan sye ade buat entry pasal tengok cite rango kan...

so lepas keje kami berempat (sye, en.osbon, wahyde n chot) pegi la tengok kat Cineleisure cite cicak yg bernama Rango ni...

bagi sye cite ni, boleh la...ade part lawak, ade part boring...boleh bagi rating 3 dari 5 bintang...

kalo sesape yg minat cartoon ala2 koboi, boleh la gi tengok...

1 benda yg pasti akan tengok pasni...ialah cite Kung Fu Panda 2...


tak sabarnye nak tunggu cite ni kuar...

dan lagi 1 cite, Cars...


cepat la cite2 ni kuar...nak tengok... :D


iklan : nk freebies dari Digi, reload banyak2 tau...
petang ni sye nak buat lain skit...tak nak tempek lagu...tapi nak tempek trailer cite cartoon baru yg macam best untuk ditengok...bak kata adikku, cite ni memang best...

bile si adik kata best, si kakak nye mau la pegi tengok...lagi bersemangat bile en.osbon sendiri request nak tengok cite ni...lagi lagi bersemangat, geng tengok cartoon pun ajak tengok skali...jeng jeng jeng...pe lagi...jom arrr tengok cite ni...

kita layan trailer dia...


best kan...tengok trailer je pun cam best...ni belum tengok cite dia lagi...haish, tak sabarnye nak tengok cite ni...


iklan : Nak tomok expresskan ur feeling pada chenta ati?? kalo nak, bid la dia skang...dia akan sampaikan pada yg tersayang stail Cornetto...best oooo...
tu name yg maktok ku bagi untuk orang yg sakit perut gastrik...hehehe...


ni nak story2 pasal gastrik (nanti sye buat entry khas untuk cite pasal sakit gastrik je)...bukan sye yg sakit gastrik, tapi en.osbon...

buat pertama kali dalam hidupnye, dia kena gastrik semalam...dari kul 3 pagi berjaga, menahan sakit, kul 4.30 ku bawak gi klinik sebab ubat Gaviscon tak jalan...

peliknye bile ku bawak dia ke klinik, dia tak kena cucuk pun...dulu2, kalo sye sakit gastrik, mesti kena cucuk...huhuhu...maybe sebab gastrik dia tak seteruk gastrik ku dulu kot...huhuhuh...walaupun dia tak kena cucuk, tapi ubat dia cam banyak skit dari sye dapat mase sakit dlu2...ok la tu kan, kena cucuk, kurang makan ubat...hehehe...i like...*dasar penakut ubat... :P

since this is his 1st time kena gastrik, so sye agak tak berani nak tinggal dia sorang2 kat umah...makanye, semalam sye amik cuti, teman dia kat umah n masak makan untuknye...porridge n sup ayam jadi menu makanan semalam kat umah...sye yg tak sakit pun makan benda yg same sebab malas nak masak banyak2...hehehe..lagipun geng makan tengah sakit, so tak syok kalo masak n makan benda lain...ngeeee...

end of story...mahu berpesan...

so kat sini sye nak berkata2 skit pasal gastrik...pada sesape yg dah ade gastrik, konpem2 korang dah tau nak jaga makan korang camne kan...untuk yg tak penah kena gastrik, better korang jaga jugak pemakanan korang...sebabnye gastrik ni kalo dia nak serang, dia tak kira...ko kurus ke, ko gemuk ke, ko tak cukup makan ke, ko cukup makan ke, ko muda ke, ko tua ke...kalo dia nak serang, dia serang je...

dan peringatan yg sangat2 penting...

jangan makan asam pastu minum air gas...memang memanggil gastrik untuk serang...


tu la punca nape en.osbon terkena gastrik...doctor pun pesan, jangan sesekali makan dua benda ni serentak...sebab tahap asid yg tinggi dalam dua2 makanan ni...

ingat tau pesanan ni...jangan pi try buat plak...tapi kalo korang nak merasa sakit tu camne, korang buat la... :P


iklan : Nak Menang duit...kali ni kat EraFM plak...hanya perlu dengar isyarat "Aznil & Muzik"..pastu jawab soalan...kan senang, bleh menang sekurang2 nya rm105...
sambungan dari Cabaran 30 hari yg tergendala berminggu2 disebabkan kesibukan yg bermacam2...huhuhu...

Cabaran yg ke-26, jawapannye bermula skang...

as u all semua tau, sye sayang kawan2 sye...

pabila bersama2 dengan mereka, sye happy n rasa best sangat2...lagi best bile dapat buat aktiviti yg happening, sampai ke malam, perasaan seronok tu ade...sampaikan nak tido pun duk senyum2 sonok...hahahahhahaa...

papepun, bagi sye, kawan2 adelah pelengkap hidup sye selain en.osbon and family...dengan semangat mereka2 la, sye mampu jadi seperti arini...


dulu2, slalu kita dengar, kawan2 adalah cermin diri kita...n yes, it's true...

sebabnye...

kalo kita salah, mereka betoikan...

kalo kita lupa, mereka ingatkan...

kalo kita sedih, mereka gembirakan...

kalo kita susah, mereka beri bantuan...

kalo kita nangis, mereka same2 nangis...

kalo kita happy, mereka same2 happy...


n last but not least, i hope our friendships remains forever...(btoikan ayat ni..hehe)

Myspace Friendship Graphics Quotes



luv all my friendsssss...n thanks for being my friends...


lagu ni dulu sangat disukai oleh deq yan aka mama yan...tak silap sye, dia la orang pertama yg suka lagu ni antara kami berenam (me, bahau, min, wahyde, yan n nips)...lepas dia suka, baru lah kitaorg semua suka (ye ke? kalo salah, ya ampun kengkawan)..



sampai skang sye suka dengar lagu ni...sebab best...n kalo gi karok, lagu ni konpem akan nyanyi jugak...tak caya? tanye en.osbon ku...heehehe...

so di petang2 yg ngantok ni plus monday blues...jom kita layan lagu ni...kalo korang nak melalak nyanyi lagu ni pun bleh... :D


iklan : topup banyak2 kat digi, bleh dapat macam2 freebies..
cite yg superb!!!!


best giler tengok cite ni...paling mengejutkan, ku tak tido langsung...sangkaan wahyde, sye akan tido dalam cinema, sebab dia tau, sye bukan penggemar cite sejarah2 ni...hehhe...tapi sangkaan wahyde sangat la meleset...hahahaha...ko caya la, aku tak tido langsung tau...giler fokus k sepanjang tengok cite tu..hehehehehe...

syabas la to KRUStudios...memang mencapai tahap international...cayalah!!!

nak kata cite ni 100% perfect, tak la jugak...masih ade kekurangan...n kekurangan tu bleh la improve di masa hadapan kan...

kepada sape2 yg tak tengok lagi cite ni, gi la tengok cepat2 kat cinema...best...berbaloi2...n sokonglah industri kita ni... :D

nak tambah skit, sebenar2 nye, sye dah lupa langsung sejarah Merong ni...serius tak ingat langsung...tapi bile tengok cite ni sabtu lepas bersama2 ngan en.osbon, wahyde and ain, terus tingat skit2 cite ni...

dan sebenarnye...sye bukan peminat citer sejarah...kalo ade cite sejarah, sye la org pertama tido dulu...hehhehe...wahyde yg memahami ku camne...kihkihkih...


ni plak OST cite ni...Sedetik Lebih dinyanyikan oleh Anuar Zain...

lagu ni sebenarnye skit sangat dimainkan kat dalam cite tu...tu yg aida (dia tengok sehari sebelum ditayangkan kat cinema) trase takde langsung lagu ni kat dalam cite...kalo ditambahkan skit lagi, maybe kot betoi2 trase cam main OST cite ni...but, ni maybe cara KRU kot nak jadikan camtu...tak nak komen banyak2, pasalnye sye bukan expert bab2 nak buat movie...tengok movie tau la...hehehe...

ni nak promote lagi skali, gi tengok kat cinema...jangan beli dvd cetak rompak...lagipun tengok kat cinema lagi best kot, kalo tengok tv, konpem leh tido...hehehhe...tu hanya pandangan sye k...jangan plak ade yg marah sye berkata begitu... ;)

selamat menonton pada yg belum menonton...


iklan : Sape kata mak, ayah, abang, kakak, adik tak leh pakai iphone...kat Digi semua boleh tau!!

Monday sudaaaa...jom buat keje cepat!!!!

opsss...nak wish,
Happy Monday... :D

haaa...semalam baca tweet, kecoh pasal benda ni...



aish, nape perlu lukis gambar ni erk...sungguh tak paham...tak lawak kot buat camni...hmmm...pasni jangan buat lagi naa...sian tau orang2 sane tengah menderita, kat sini bleh plak buat lawak...

walaupun Berita Harian dah minta maaf, tapi ia tetap menjadi kemarahan sesetengah pihak...tambah plak, bak kata BeautifulNara, name Malaysia dah buruk sebab isu ni dah masuk dalam web CNN dengan tajuk "Malaysian newspaper pokes fun at recent tsunami disasters"

pikir2 kan lah...

iklan : Jom jana pendapatan dengan hanya bertwitter
can you keep a secret??

can you???

kalo korang perasan, kalo petang2 mesti sye post video...ye la, dah petang, konpem la dah ngantok2...so why not sye kurangkan ngantok korang ngan lagu2..kan kan kan...

sejak dua menjak ni sye banyak tingat lagu lame2 yg banyak dilayan mase time2 diploma dulu...ni ade lagi satu lagu...tapi sye tak ingat la ost cite ape...wahyde, tolong habaq sat, cite ape erk...aku lupa laaaaa...kalo sape2 tau pun, leh gtau sye ni ost cite mane k...

yg sye tau, sye suka layan cite tu...best...k la, jom layan lagu...zaaassss...


assalamualaikum kengkawan...

pejam celik pejam celik...dah jumaat dah...cepat je kan masa berlalu...kan...

sebelum sye menjawab soalan tag, kat sini sye nak share something pasal RAHSIA JUMAAT...

"Hari Jumaat ialah hari kebesaran Islam bagi orang mukmin. Hari yang mulia ditentukan buat umat Muhammad SAW. Pada hari itu kepada sesiapa yang berdoa Allah akan memakbulkan doanya. Setiap muslim dikehendaki mempersiapkan diri untuk hari Jumaat mulai dari hari Khamis dengan membersihkan pakaian dan memperbanyakkan tasbih serta memohon keampunan kepada Allah SWT pada malam Jumaat lagi. Kerana pada masa itu nilai mulianya sama dengan masa yang dirahsiakan oleh tuhan pada hari Jumaat"

rahsia jumaat ni diamik kat sini...

korang dah baca pasal rahsia jumaat, skang korang baca plak jawapan dari soalan yg ditag oleh Farah Fatihah. :D

5 nama samaran
i) Along - dalam family ku, dipanggil along pasalnye sye anak sulung dari 3 beradik...

ii) Nur - family belah mama panggil dengan nama ni...nak tau nape dipanggil ngan name ni je? korang baca la kat sini, sye dah reveal dah aritu...

iii) Nieza - nama panggilan yg kawan2 akan panggil

iv) Alyza Fisol - nama untuk alam cyber jeeee...

v) aniza - nama formal kat opis..


5 tarikh penting
i) birthday sendiri
ii) birthday en.osbon
iii) birthday family
iv) our anniversary n parent's anniversary
v) birthday BFF

5 perkara sye buat semalam
i) bagi anak kucing yg kelaparan minum susu...
ii) pegi keje lambat skit, sbb semalam siap lambat and bile dah turun ke keta, berpatah balik ke umah untuk amik susu, sebab baru jumpa anak kucing yg dicari hari sebelumnya...
iii) pegi berenang2 setelah berbulan2 tak pegi swim...
iv) berjumpa ngan mentua...sebab arini mentua nak balik Jitra dah...
v) balik umah terus tido..sebab badan penat sangat...

5 perkara buat sye gembira
i) makan
ii) shopping kasut n baju
iii) hadiah
iv) bersuka ria ngan family or kengkawan
v) holiday!!

5 perkara sebab jawab soalan
i) sebab utama of course la sebab kena tag
ii) sebab trase nak buat
iii) suka jawab soalan2...hehehe...are you sure suka jawab soalan...erk... :P

aci tak bagi 3 je...sebab tak leh pikir lagi dua alasan....ngeeee...

last but not least, nak tag 5 orang untuk jawab soklan2 ni...
i) Angah
ii) Wahyde
iii) Dhiya
iv) Alia
v) Mia

yeay!! abis dah jawab soalan... :D

haaa...satu lagi nak tambah, kepada para lelaki, selamat menunaikan solat jumaat ye...jangan jadi cam dalam gambar ni tau...

sape tengok cite Lion King...sila angkat tangan cam saye...(buat stail usop dalam cite hantu mak limah tu)...

kalo sesape yg addicted cite Lion King ni cam saye n kengkawan sye aka min, wani and wahyde, mesti ingat scene ni...



ni kan salah satu scene yg best dalam cite tu...scene timon n pumbaa feeling abis gitu...

bile dah tengok scene ni...tingat pada mereka bertiga...kerana mereka bertiga suka menyanyi lagu2 dalam Lion King...

korang2, jom la layan cite Lion King ni lagi secara beramai2...rindu la nak tengok cite kartun ramai2 cam kat uitm dulu...huhu...


iklan : nak travel free tak sponsore by MAS Traveller? jom buat blogpost, upload video and promote..tu je..jom2 sebelum tarikh tutup April 1...
sye rase kan...kat luar sane banyak je penggemar kek buah...even dalam family pun ade yg suka makan kek buah...mama n arwah tok abah, kalo tak silap la...tapi my mum memang suka makan kek buah...


walaupun mak nye suka makan, tapi anaknye yg sorang ni tak reti2 nak makan kek buah...kalo nak tengok sye makan, korang tengok la sye korek buang buah2an tu, pastu baru makan...cuba korang imagine, dah ghupa ape dah kek nye baru nak makan...dah ber'serdak'...tapi tu pun belum tentu masuk mulut lagi...ade je possibility tak makan langsung...tu la sye kalo bab makan kek buah...

korang offer la camne pun...no thanks je jawapan yg kuar dari mulut ni tau...

kalo kek buah tak makan, apetah lagi carrot cake...memang dah terang lagi bersuluh la tak mau nak makan...ye la, bagi sye, kek buah n carrot cake lebih kurang je rasenye kot...tu yg langsung tak mau makan tuuu...


tapi semalam, mase makan2 MIS tu...ade carrot cake...akak2 kat opis ni semua kata carrot cake tu sedap...me??mula2 pikir cam tak mahu...pastu berkata pada diri sendri, why not cuba makan...mane tau, kot2 terberkenan plak...

then...

i like that carrot cake...taaddddaaaa...makan jugak akhirnya...hahaha...memang btoi la akak2 opis ni kata, carrot cake tu memang sedap...pasni leh la makan lagi...ngeh ngeh ngeh...

tapi untuk kek buah, kena pikir dulu la kot nak makan ke tak??hehe..aci tak camtu...aci la erk...ekekekekeke...

*picture taken from En.Anual Fb and mr.gugel...

iklan : sape kata 1 family tak leh pakai Iphone4...dengan Digi, semua bleh pakai tau...tak caya tengok la promosi Digi yg baru ni...

Powered by Blogger.