Bulan & Madu Part 2

2 Comments
bersambung dari kisah Bulan & Madu Part 1...

hari kedua, kitaorg plan nak gi melawat tempat2 menarik kat Songkhla plak...

before mulakan perjalanan ke Songkhla, kitaorg isi perut dulu kat Salma Restaurant...en.osbon makan nasi lemak n sye makan roti canai...rase roti canai Hatyai lebih kurang same je ngan sini cumanye kuah dia je cam pelik skit tapi sedap...bile dah kenyang, baru la gi jenjalan...

nasi lemak star...

dapat cari agent yg charge murah untuk tour ke Songkhla...dalam 800baht je..pegi dalam 5 tempat...tu yg paling murah yg kitaorang jumpa...n siap naik kete Honda lagi tau...heeee...

perjalanan ke Songkhla amik masa dalam sejam...1st tempat yg pegi ialah Sleeping Buddha...besarrr oooo patung buddha tuuuu...kitaorg singgah kejap je kat situ sebab nak amik gambar je...malas duk lame2 sebab tempat semayang org buddha kan...so cam tak syiokk...

sleeping buddha yg besar & panjang

pastu en.driver bawak gi Tinnasulanon Bridge (longest concrete bridge in Thailand - en.osbon kata en.google yg kata)...opppssss...lupa nak bagitau, kitaorg amik package ni, ade driver skali tau...so tak payah susah2 guna GPS untuk ke tempat2 di Songkhla...hehehehhehe...

melompat kegembiraan berlatarbelakangkan Tinnasulanon Bridge

then nak ke pantai Samila tu, en.driver bawak naik feri...walaupun ade jalan darat, tapi dia nak kitaorg merasa naik feri siam...feri siam tak same cam feri kat penang tu yee...kecik skit and siap ade serombong asap lagi tau...

naik feri

naik feri jugak

sampai je kat Samila beach, pegi Songkhla Dragon Fountain tu...then monumen bersejarah...then ikan duyung...then sopin2 souvenir skit...hehehheee...then pulang ke Hatyai...selesai la perjalanan ke Songkhla yg memakan masa 4 jam..

Dragon Fountain

tembak jangan tak tembak

ade gaya tak??

ikan duyung

sampai kat Hatyai, rehat2 sat pastu gi la bazaar dia...naik tuk tuk lagi...bayarannye 20baht je...pusing2 tengok barang...beli skit then gi cari makan...time ni, lapaq tak ingat dah...pi Hamid, makan tengahari merangkap makan petang...pasalnye, makan pun dah kul 4...dah makan, balik la hotel sat berehat2...time ni dah tak berasa tapak kaki dah...penat giler...asyik berjalan je...

naik tuk tuk

malam, kuar sat cari pulut mangga n pulut durian...nak makan sebelum balik...nanti tak la asyik teringat je kan...pastu en.osbon pekena lagi lai chee kang...pastu tapau udang goreng untuk makan kat hotel...

pulut mangga vs pulut durian

udang goreng yg sedap

keesokannye kami pulang ke Jitra...maka tamatlah kisah bulan & madu kami untuk kali pertama...next bulan & madu?? blum decide lagi...heehehehe...coming soon maybe...ngeeee...


You may also like

2 comments:

  1. cantik...best gi sane...ayuni pegi la melancong ke sane.. :D

    ReplyDelete

Powered by Blogger.