My 26th Birthday

4 Comments
25th January 2010....Happy 26th Birthday to Me...

Pejam celik pejam celik, dh 26 thn dh...cepat nye masa berlalu...

Dis year birthday, i celebrate wit my sis n husband-to-be...ngan parent, blum lg...hehehe...I got birthday cake from my sis and a sling bag from my husband-to-be...thank u...sye sgt suka... :D

For my birthday dis year, i tak expect pape pn dr my husband-to-be...sbbnye dh nk kawin thn ni n nk kena simpan duit utk kawin...so mmg tak bajet pape pn dr dia...n sye pn tak mntak pape dr dia...hehehe...(baik tak daku??hehehe)

So, on saturday (23rd Jan 2010), si dia ajak gi jln2, tp i cukup malas nk gi jln2...nk duk umah je, sbb rasa bdn penat sgt, nk rehat puas2 kat umah...but then, si dia merajuk...katanye "dh la weekdays tak leh nk jmp, wiken pn tak nak kuar...igtkan nk hang out ngan dia time2 wiken ni"...lbh kurang camtu la ayat si dia...makanye, dgn bdn yg penat n tak cukup rehat ni, i pn ajak la si dia kuar gi jln2...so, me, him n my sis gi la jln2 kat midvel...dh gi jln2 n mkn2, si dia pn anta la we all blk umah...n then bile nk kuar kete, suddenly he moody...dat night, si dia mmg sgt2 moody...takde angin takde ribut, tetiba dia tersangat2 la moody...adeh, camne la aku nk buat...sblm nk tido mlm tu, i dh mula berpikir..."abis la birthday aku kali ini, mesti tak best sbb nye org tu dh moody n merajuk"...cam nk nangis pn ade mlm tu...tp mls nk layan sgt perasaan tu, i pn trus la tido...on the next mornin, i ajak my sis gi tesco...on dat day, tetiba nk mkn grill chicken n ask my sis to msk...(bkn nk msk sndri kan., suh adik plak msk...hehehe)...so kitaorg gi la tesco bli brg ape semua tu...dh smp umah, tetiba terlupa plak ade brg tak beli (ni la penangan beli brg tak suka nk buat list)...mntak la my sis gi kdai dkt umah utk bli brg...my sis pn kata, kjap lg br dia gi kdai...dia nk naik umah dlu...mula2 cam pelik, nape la bdk ni tak nak gi kedai trus, rajin plak nak naik trun umah...mls nk ckp pnjg, layan kan je la...so smpai umah, kitaorg mkn bfast, then my sis kata nk kuar gi bli brg...i pn ok je la...hampir 5 jam dia kuar beli brg...tersangat la pelik pulak...ape la lame sgt dia tu kuar beli brg...bile tny dia, dia kata ade hal...i pn terpikir, ape la bdk ni tetiba ade hal plak...tggu la dia blk umah...ms dia smp kat umah, dia smp serentak ngan si dia...aik...peliknye...camne la diaorg ni leh sampai skali...pastu, i saje2 nk baca msg si dia...jeng jeng jeng...dia ade msg ngan my sis...oooo...ape plan diaorg erk...tp, i tak ckp i buka hs si dia...hehehe...saje senyap sbb nk tau ape plan diaorg...(jahat tak i ni???hmmm...tak kot)...tgh2 msk, my sis plak terlepas ckp kata si dia ajak my sis kuar...haaa....ape plan diaorg ni...lepas lunch, kitaorg gi karaoke pastu lepak kat starbucks...sblm gi starbucks, si dia gi withdraw duit n....i ternampak sesuatu di tgn nye...ape kah itu??? (dlm ati dh t'tanye2...muka dh tak leh control excited...tp tahan je..hehehe)...mase di starbucks...yeyeyeye...i dpt adiah besday...si dia buat surprise...then si dia buat pengakuan, dia saje2 je blakon moody sepanjang ari sbb nk kenakan i...waaaaaa....i dh terkena ngan lakonan si dia...yg tak bleh tahan tu, bleh tak dia saje2 nk bg i kelaparan...sbb tu dia kidnap my sis, utk teman dia gi bli adiah i...smp ati mu...sib baik i dpt adiah, kalo takde adiah, konpem bebai... :D

To my husband-to-be...thanks a lot sbb wat suprise besday to me...n my sis...thanks a lot too...luv u all so much...

To all my friends...thanks for de wishes...luv all my friends...

My Speacial Dinner was at Fullhouse...i suka sgt makanannye n de environment...my gmbr2 dinner semua di upload kat FB...tgk la di situ ye...

tu la al-kisahnye beberapa ari sebelum my besday... ;)




You may also like

4 comments:

  1. Happy Birthday.... may GOD bless us all. :)

    ReplyDelete
  2. hope this is not to late to wish you HAPPY BIRTHDAY =)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.