1st Day @ Work

8 Comments
Today is my 1st day working...as usual, my bf anta smp ke opis...n of course la smp awal coz dia kena msk keje kul 830 n i plak start keje kul 9...kena la tggu kat luar smp kul 9...huhu...

First thing i kena wat, kena lapor diri kat hr n ade briefing skit...dgr la briefing tu about 1 hour++...then gerak to security department utk wat pas n then go to the department la...smp2 je, jumpa bos n sham disuruh oleh bos utk perkenalkan aku kat semua staff...hehehe...bak kata sham, ade 40 org staff kat dept ni...tp as usual la, mane nk igt semua nama...few names je yg igt.. :D lame2 nnt igt la kot...lepas sesi perkenalan, mula la sesi yg boring...name pn 1st day, konpem2 la takde keje...so aku spend time surfing, baca code of ethics n study sql...wat la bnda tu smp kul 6...huhu..mmg agak membosankan...

ni ade 1 cite menarik...ondeway nk blk, i sesat...huhuh...ni gara2 slh naik bas la ni...ptt naik bas U82 tp gi naik U86, amik kau...smp kepong haaa...cuak gak la time tu...last2 call my bf..huhu..sib baik dia nk dtg amik, kalo tak, mau aku sesat lg..after that, trus gi dinner sbb lapar tahap gaban...perut dh berbunyi2 n pedih...lepas mkn trus blk umah...smp je umah, iron bj utk ari esoknye, then trus baring2...dh rehat jap, br mandi then trus tido...kepenatan yg amat sgt...huhu...

tu la pengalaman i utk ari pertama...hopefully 2nd day tak sesat dh...


You may also like

8 comments:

  1. aku keje kat bandar utama... :D

    ReplyDelete
  2. yeee... :D pndai ko teka...hehehe

    ReplyDelete
  3. ceh...hampeh tul adik aku ni... :P

    ReplyDelete
  4. haks..besh x keje tv3??hehehehe

    ReplyDelete
  5. takat ni best sbb leh jmp ramai artis n tak byk keje...hehehe...tp tak leh amik gmbr pn...just leh tgk gitu2 je n pretend cam tak excited...hahaha...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.